Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Η 11αδα της επόμενης μέρας»

Το ΑΕΛ Αρένα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επόμενη ημέρα της ΑΕΛ. Το ΑΕΛ Αρένα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επόμενη ημέρα της ΑΕΛ.

Χωρίς λύση για την ΑΕΛ οι επιχειρηματίες που παίρνουν την σκυτάλη. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε πόσα είναι τα χρέη, ούτε τι θα γίνει με το γήπεδο και τις άμεσες υποχρεώσεις.

Η προσπάθεια τους, όπως τόνισαν, θα έχει κύριο αιμοδότη τον απλό φίλο της ΠΑΕ που με την συμβολή του θα δώσει χρήματα για τα χρέη, αλλά και τον προϋπολογισμό της ομάδας για την σεζόν που θα τρέχει. Καθόρισαν μάλιστα στις 3.000 ευρώ την ατομική συμβολή του καθένα και θα πάρουν ως αντάλλαγμα τις μετοχές της ΠΑΕ.

Πολύ δύσκολα τα δεδομένα για την ΑΕΛ μετά την «λευκή πετσέτα» που πέταξε ο Κώστας Πηλαδάκης αφού οι «11άδα» των επιχειρηματιών δεν έχει σαφές σχέδιο για την επόμενη ημέρα και κυρίως δεν έχει τα 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η χρονιά. Μίλησαν για τρία με πέντε χρόνια προσπάθειας με την συμβολή των φίλων της ομάδας που θα βάλουν χρήματα με τα εισιτήρια διαρκείας ώστε να καλυφθούν τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί και η ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια της. Η εκτίμηση ήταν πως χρειάζονται 2.500 διαρκείας για να στηριχθεί η ομάδα στα πόδια της και να μην έχει την ανάγκη από καμία βοήθεια επιχειρηματία. Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου εκτός από τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Μπρεζιώτη ήταν οι επιχειρηματίες Σάββα, Μπιώτης, Νανούλης, Παπαλέξης, Μαρούδας, Ευαγγέλου, Γορτσίδης, Γωνιάτης.

Η προσπάθεια τους, όπως τόνισαν, θα έχει κύριο αιμοδότη τον απλό φίλο της ΠΑΕ που με την συμβολή του θα δώσει χρήματα για τα χρέη, αλλά και τον προϋπολογισμό της ομάδας για την σεζόν που θα τρέχει. Παράλληλα ξεκαθάρισαν πως δεν μπορεί κανείς να ξέρει με τις συνθήκες που επικρατούν το πότε θα έρθει η άνοδος της ΑΕΛ στην Super League ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα. Καθόρισαν μάλιστα στις 3.000 ευρώ την ατομική συμβολή του καθένα και θα πάρουν ως αντάλλαγμα τις μετοχές της ΠΑΕ.

Υπήρξε άγνοια για την ακριβή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, η οποία δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν δεν προχωρήσει το σχέδιο. Υπήρξε μόνο η προφορική δέσμευση του Κώστα Πηλαδάκη πως το ποσό που πρέπει να καλυφθεί είναι 3 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω θα αναλάβει ο ίδιος τις υποχρεώσεις διότι δεν είναι χρέος για την ΑΕΛ, αλλά προς το Δημόσιο.

Από τα πιο σημαντικά κομμάτια της συνέντευξης Τύπου ήταν η άγνοια για την ακριβή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, η οποία δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν δεν προχωρήσει το σχέδιο. Υπήρξε μόνο η προφορική δέσμευση του Κώστα Πηλαδάκη πως το ποσό που πρέπει να καλυφθεί είναι 3 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω θα αναλάβει ο ίδιος τις υποχρεώσεις διότι δεν είναι χρέος για την ΑΕΛ, αλλά προς το Δημόσιο.

Το κομβικό σημείο είναι η σχέση της ΠΑΕ με την εταιρεία Γήπεδο Α.Ε. και οι δυσκολίες ενός γηπέδου που δημιουργήθηκε σε μια άσχημη οικονομική συγκυρία και δεν έχει φέρει τα έσοδα που θα μπορούσαν να το κάνουν βιώσιμο. Σημαντική παράμετρος και ο υποβιβασμός της ΑΕΛ που μείωσε τα έσοδα και πλέον το όνειρο έχει μετατραπεί σε εφιάλτης. Αν σταματήσει η αποπληρωμή των δόσεων για το γήπεδο θα βρεθεί η ΠΑΕ σε δύσκολη θέση, αφού έχει ένα ποσοστό 37 τοις εκατό.

Last modified onΠέμπτη, 03 Μάιος 2012 22:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep