«Αγαπώ τον ΟΦΗ, αλλά...»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι αγαπάει την ομάδα, αλλά ότι δεν θα μείνει με το συναίσθημα.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο μέλλον του στην ομάδα, λέγοντας ότι την αγαπάει, αλλά ότι δεν μπορεί μόνο με το συναίσθημα. Μετά τον αγώνα με τον Άρη, είπε: «Σε ένα παιχνίδι, που αγωνίζονταν δυο μεγάλες ομάδες, κατά την άποψη μου, είχαμε την πρωτοβουλία στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, προηγηθήκαμε, χωρίς να έχουμε κινδυνεύσει καθόλου και έγινε αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ένα τρελό παιχνίδι. Περίπου 7 φορές να έχουμε βγει σχεδόν 5 με 2 και να μην μπορούμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Νομίζω ότι το άγχος ίσως, η έλλειψη καθαρού μυαλού η επιπολαιότητα, μας οδήγησαν στο να δεχθούμε την ισοφάριση και στο τέλος με την ευκαιρία του Αρη να χάσουμε και το ματς. Ευτυχώς που δεν έγινε, γιατί στην Ελλάδα είμαστε πολύ εύκολα μπορούν κάποιοι να πουν οτιδήποτε. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα και την προσπάθεια των παικτών.

Θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει το ματς και μάλιστα με μεγάλο σκορ, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί. Ηταν ένα παιχνίδι με πολύ ζέστη και πιστεύω ότι η ομάδα μου άξιζε τη νίκη. Το αποτέλεσμα δεν συμφέρει καμία ομάδα. Εμείς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική προσπαθούσα να δώσω πίστη στους παίκτες ότι μπορούμε να βγούμε τρίτοι. Μαθηματικά και όπως είναι το πρόγραμμα, θα μπορούσαμε να το κάνουμε για την αξιοπρέπεια και το πρεστίζ της ομάδας. Θα το κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια».

-Ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει καμία ομάδα που είναι πάνω του στη βαθμολογία μέσα και έξω…
«Δεν είναι τίποτα τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Όμως η προσπάθεια στα τρία τελευταία ματς έγινε, δεν είναι μόνο η τύχη. Και τον Απόλλωνα μπορούσαμε να κερδίσουμε και το σημερινό και το παιχνίδι με τη Λαμία. Η φετινή χρονιά, τελειώνοντάς την καλά, γιατί είμαστε ΟΦΗ, θα πρέπει να γίνει μάθημα προς όλους. Ολοι πήραν εμπειρίες και κυρίως εξωαγωνιστικά, πρέπει να πάρει εμπειρίες η ομάδα. Γιατί αγωνιστικά η ομάδα είχε παίκτες με εμπειρία. Στο τέλος πρέπει να γίνει αξιολόγηση και να δουν όλοι τι πήγε λάθος, ώστε να μην γίνει την επόμενη σεζόν».

-Και με τον Απόλλωνα ο ΟΦΗ έδωσε πολύ χώρο στο δεύτερο ημίχρονο…
«Η ομάδα και με τον Απόλλωνα, αλλά και σήμερα που παίζαμε με δέκα παίκτες, είχαμε την τακτική να μείνουμε στο μισό γήπεδο. Δεν γίνεται διαφορετικά με τις συνθήκες, αλλά και τον καιρό. Νομίζω ότι ήταν σωστό γιατί βγήκαμε πολλές φορές να βάλουμε γκολ. Ηταν άτυχο αυτό που έγινε με τους τραυματισμούς. Θέλαμε ένα παίκτη στο κέντρο, αλλά τραυματίστηκε ο Μιλοσάβλιεβ.

Είχαμε δυο αναγκαστικές αλλαγές, φαινόταν ότι θέλουμε ενίσχυση στον άξονα, γιατί ο Ντέρεκ είχε κουραστεί αρκετά. Δεν μπόρεσα να το κάνω όμως. Δεν κινδυνεύσαμε από τον Αρη, με εξαίρεση την τελευταία φάση. Εκεί που ήταν να βάλουμε αρκετά γκολ, παραλίγο να το χάσουμε κιόλας. Η τακτική μας δεν πήγε λάθος. Απλά έπρεπε να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και ομαδικοί. Μας έλειπε μια καλή τελική πάσα για να βάλουμε το δεύτερο γκολ».

-Οι δικές σας σκέψεις για την επόμενη χρονιά ποιες είναι;
«Εάν δεν μπορέσω να εξασφαλίσω για την επόμενη σεζον, δεν μπορώ να μείνω για να μην κάνω κάτι. Αυτό θα είναι σα να μένω χωρίς την προοπτική. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που αγαπώ, έχω παίξει τόσα χρόνια και το έχω δείξει. Για να μείνω, δεν θα μείνω λόγω του συναισθήματος. Θα μείνω για να δώσω όραμα στον κόσμο, να υπάρχουν προσδοκίες και προυποθέσεις για να γίνει αυτό. Αυτό μόνο μπορώ να πω τώρα. Εχω μιλήσει ξεκάθαρα στη διοίκηση για το τι πρέπει να γίνει.

Η λέξη που έχω καθαρά στο μυαλό μου καθημερινά είναι μία: Είναι η λέξη οργάνωση. Αυτό είναι το παν για μένα. Δεν λέω ότι ο ΟΦΗ μετά τη μεταβατική χρονιά που είχε στην Γ’ Εθνική δεν έχει οργάνωση. Απλά πρέπει να βελτιωθεί και άλλο. Και μάλιστα πολύ περισσότερο. Οργάνωση όχι μόνο στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά και στο εξωαγωνιστικό για να μπορέσει να φύγει από αυτήν την κατηγορία».

-Από τις συναντήσεις που έχετε κάνει με τη διοίκηση, βλέπετε να υπάρχει διάθεση για να κάνει πράξη τις επιθυμίες σας;
«Ναι. Το να συμφωνείς με κάτι που λέει ο άλλος είναι εύκολο. Το θέμα είναι η πράξη. Αυτό πρέπει να δούμε. Σίγουρα συμφωνούμε, αλλά πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα για να γίνει».

Last modified onΣάββατο, 13 Μάιος 2017 22:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep