Δικαίωση για Πουλινάκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης δικαιώθηκε στην αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Ανδρέα Μανουσάκη.

Δικαιώθηκε ο Μάνθος Πουλινάκης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014, είχε καταθέσει αγωγή κατά του Ανδρέα Μανουσάκη, γιατί ο δεύτερος τον είχε κατηγορήσει ως υπαίτιο της διάλυσης της ομάδας και του είχε επιρρίψει ευθύνες στην οικονομική διαχείριση και στον τρόπο διοίκησης.

Όπως αναφέρει το «soccerplus», το Πολυμελές Πρωτοδικείο υποχρέωσε τον ενάγοντα να καταβάλλει 10.000 ευρώ και να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασης σε ιστοσελίδα της Κρήτης, αφού έκρινε ότι οι ισχυριμοί του Μανουσάκη, τόσο στη ΓΣ της ΠΑΕ, όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή δεν ήταν αληθείς. Μεταξύ άλλων το σκεπτικό αναφέρει:

Κατά την περίοδο διαχείρισης του κ. Πουλινάκη, η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ εμφάνισε μεγάλη βελτίωση σημειώνοντας ακόμα και κερδοφορία το τελευταίο έτος, πράγμα ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα του κ. Μανουσάκη ο οποίος ισχυριζόταν ότι το χρέος της ΠΑΕ ΟΦΗ συνεχώς μεγάλωνε και ότι ο κ. Πουλινάκης ήταν εκ των βασικών υπαίτιων του οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ ΟΦΗ που είχε και ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ.

Το Δικαστήριο έκρινε ψευδή τον ισχυρισμό ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό δεν πληρώνονταν (υπήρξε ισχυρισμός για υπάλληλο ο οποίος υποτίθεται ήταν 15 μήνες απλήρωτος!) καθώς προέκυψε από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία ότι όλοι οι απασχολούμενοι στην ΠΑΕ ΟΦΗ πληρώνονταν απλά υπήρχαν μεγάλες οφειλές σε αυτούς από προηγούμενες χρήσεις και έτσι οι καταβολές που γίνονταν αφορούσαν τα χρωστούμενα σε αυτούς ποσά παρελθόντων ετών.

Το Δικαστήριο έκρινε ψευδείς τους ισχυρισμούς περί άγνοιας εκχωρήσεων που είχαν γίνει σε πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και εκκρεμών υποθέσεων της ομάδας αναφορικά με οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που είχαν ως αποτέλεσμα, τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους τότε υποψήφιους Ιταλούς επενδυτές.Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, οι εκχωρήσεις και εκκρεμότητες αυτές υπήρχαν πριν αναβάλει Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ο κ. Πουλινάκης.

Πηγή: soccerplus.gr

Last modified onΠέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 11:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep