Αποκλεισμός με... τεσσάρα

Με ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1 αποχαιρέτισε το Κύπελλο ο Αιγινιακός

Δεν άντεξε πολύ στην πίεση του Αστέρα Τρίπολης ο Αιγινιακός και γνώρισε την ήττα με 3-1. Η ομάδα της Πιερίας ήθελε μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά οι Αρκάδες που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα, εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι. Στο 7’ ο Ιγκλέσιας έκανε το 0-1, με τον Γιούρτσα να ισοφαρίζει στο 11’ σε 1-1. Όμως ο Τσιλιανίδης στο 31’ και ο Μάσα στο 55’ «σφράγισαν» τη νίκη του Αστέρα. Στο 88’ ο Στανισάβλιεβιτς με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Ι. Παρακυλίδης», με τον Αστέρα Τρίπολης να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στη δεύτερη επίσκεψή του στα καρέ του Αιγινιακού. Στο 7’, μετά από κόρνερ του Καλτσά ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 11’ ο Γκούρτσας εκμεταλλεύτηκε το κακοχτυπημένο ελεύθερο του Αθανασιάδη, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε για το 1-1.

Οι Αρκάδες ανέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε αρκετές φορές τον Τόλιο, με τον Αιγινιακό να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Στο 31’ ο Τσιλιανίδης, μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του, πέτυχε το 1-2. Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει και είχε μια καλή στιγμή με τον Μάσα στις καθυστερήσεις.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό. Στο 55’ ο Μάσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3, «σφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αιγινιακός είχε περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει με αξιώσεις στα καρέ του Αθανασιάδη.

Ο ρυθμός στο τελευταίο ημίωρο έπεσε σημαντικά, με τους Αρκάδες να διατηρούν τον έλεγχο του ρυθμού και τον Αιγινιακό να αμύνεται. Ο Αστέρας απείλησε με κάποια σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι ελάχιστες φορές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή. Στο 88’ ο Στανισάβλιεβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Τοπαλίδη και ο ίδιος από την άσπρη βούλα, διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-4

ΣΚΟΡΕΡ: 11’ Γκούρτσας – 7’ Ιγκλέσιας, 31’ Τσιλιανίδης, 55’ Μάσα, 88’ πέν. Στανισάβλιεβιτς

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου (73’ Παντεκίδης), Λιόλιος, Πασαλίδης, Πατράλης, Καρακώστας (43’ Μουκίδης), Ράνγκελοφ (60’ Κυζιρίδης), Ζούρκος, Ζγκούρι, Γκούρτσας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Κυριακόπουλος, Χαμντανί, Μπέρτος, Τσουκαλάς (63’ Γιαννούλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (58’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46’ Φαρίνια).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης (Σερρών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωτούλας (Σερρών), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)

Last modified onΠαρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 02:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep