«Το 3-0 ήρθε από την άμυνα»

Ο Γιάννης Μάγγος τόνισε πως οι παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας εγκλώβισαν τον Αιγινιακό στο κέντρο και έτσι ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη.

Ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Γιάννης Μάγγος χαρακτήρισε σημαντικό το γκολ στο πρώτο λεπτό, αλλά ακόμη σημαντικότερη την αμυντική τακτική που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ώστε να μην δημιουργήσει φάσεις ο Αιγινιακός και να έρθει το 0-3. Αναλυτικά είπε:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς. Μια ομάδα που έχει διοικητική ηρεμία, έναν έμπειρο προπονητή που γνωρίζει την κατηγορία και έχει ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική ήταν η νίκη που κάναμε και πόσο μεγάλη σημασία έχει για εμάς. Είναι τόσο το βαθμολογικό κέρδος, όσο και η ψυχολογική τόνωση που μας δίνει για τη συνέχεια.

Θέλαμε καθαρά αγωνιστικά να πιέσουμε τον αντίπαλο στο μεσαίο τρίτο, στον άξονα που είναι η δύναμή του και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Κάναμε φάσεις, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και θεωρώ ότι είναι μια δίκαιη και καθαρή νίκη μας. Έχουμε πει με τους ποδοσφαιριστές πως η δουλειά τους είναι αυτή που θα τους δικαιώσει. Το 3-0 μπορεί να ξεγελάσει κάποιον, να πει ότι κερδίσαμε εύκολα τον αντίπαλο. Ο Αιγινιακός είναι μια ομάδα πολύ καλή, δουλεμένη και με παίκτες έμπειρους. Εμείς συνεχίζουμε με προπόνηση και αύριο αφού έχουμε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με την Κέρκυρα την Τετάρτη και την Κυριακή με τον Κισσαμικό στην έδρα μας».

Η προσπάθεια της Αναγέννησης, ή η ποιότητα του Αιγινιακού στο σημερινό παιχνίδι έφερε αυτό το σκορ;

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε η σωστή αμυντική τακτική, αφού τους κλείσαμε το κέντρο που είναι η δύναμή τους. Δεν τους δώσαμε χώρους να παίξουν παρά μόνο στις μεγάλες μπαλιές. Θεωρώ πως σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η άμυνά μας. Σίγουρα ένα γκολ στο πρώτο λεπτό σε επηρεάζει, αλλά θεωρώ πως μετά το 60ό λεπτό επικρατήσαμε απόλυτα. Το 3-0 ήρθε μετά φυσιολογικά».

Last modified onΣάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 20:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep