Επιβεβαίωση για Δημόπουλο

Η Football League επιβεβαίωσε ότι ο Στέργιος Δημόπουλος αθωώθηκε, βάσει DVD.

Το FL News αποκάλυψε νωρίτερα ότι η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο αμυντικός της Αναγέννησης Καρδίτσας στον αγώνα με τον Απόλλωνα κρίθηκε λανθασμένη από τον αθλητικό δικαστή. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης της διοργανώτριας, η οποία ανέφερε:

«Από την επισκόπηση του DVD του αγώνα μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ», κατόπιν
αιτήματος του ποδοσφαιριστή της 1ης ως άνω Π.Α.Ε., ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Στέργιου (σχετ. το από 8-12-2016 υπόμνημα αυτού και το συνημμένο σ’ αυτό DVD), προέκυψε περίπτωση σφάλματος τιμώρησης στο πρόσωπο αυτού και επομένως, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10§6εδ.τελ. του Π.Κ., σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 15§8εδ.γ’ του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, δεν εκκινείται κατά αυτού η πειθαρχική διαδικασία».

Παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί ξανά, τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν, δηλαδή να ακυρωθεί κόκκινη κάρτα που έχει δείξει διαιτητής από τον αθλητικό δικαστή...

Η απόφαση επικαλείται το άρθρο 10, εδ. 6γ του Π.Κ. που αναφέρει: «Το δικαστικό όργανο που είναι αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιβολής αυτών
των ποινών, δεν έχει υποχρέωση να καλέσει σε απολογία τον παραβάτη, ο οποίος και θεωρείται αυτοδικαίως τιμωρημένος, εφ’ όσον έχει γραφτεί στο Φ.Α. για παράβαση που τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του άρθρου».

Το άρθρο 15, παράγραφος 8, εδ. γ’ του ΚΑΠ, το οποίο επίσης επικαλείται δεν υπάρχει. Υφίσταται μόνο η παράγραφος 8 του άρθρου 15 που αναφέρει τα εξής: «Το Φ.Α. αποτελεί μέσο απόδειξης, τόσο για το κύρος αγώνα, όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο. Επιτρέπεται ανταπόδειξη των λοιπών παρατηρήσεων του διαιτητή με βάση τα στοιχεία και μόνο που προκύπτουν από τις εκθέσεις εντεταλμένων, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, προσώπων (εκθέσεις παρατηρητών αγώνα, παρατηρητών διαιτησίας).

Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία. Οι ακολουθούσες τη σύνταξη του Φ.Α. εκθέσεις των διαιτητών, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποδείξουν το Φ.Α. στο σύνολό του, παρά μόνο να χρησιμεύσουν ως στοιχεία διευκρίνισης ή συμπλήρωσης των αναγραφομένων στο Φ.Α. παρατηρήσεων του διαιτητή».

Media

Last modified onΠαρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 17:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep