«Σοκ πραγματικότητας στη Λέσβο»

Δεν θα ξεχάσει τις εικόνες των προσφύγων στη Μυτιλήνη ο Αλέξανδρος Φιορέτος, κατά το σύντομο πέρασμά του από την Καλλονή

Δεν έχει πολλές αναμνήσεις αγωνιζόμενος στην Καλλονή ο Αλέξανδρος Φιορέτος, καθώς έπαιξε μόλις λίγα λεπτά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο 21χρονος Ελληνοσουηδός θα θυμάται για πάντα, από την εξάμηνη παρουσία του στη Λέσβο, τις εικόνες από τους πρόσφυγες.

Ο νεαρός άσος αγωνίζεται πλέον στη Δανία και την Χέλσινγκορ, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της Σουηδίας (www.sydsvenskan.se), αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Καλλονή. «Η ομάδα με παρέλαβε από το αεροδρόμιο. Λίγα λεπτά μετά είδα την πρώτη βάρκα με τους πρόσφυγες. Ηταν ένα σοκ πραγματικότητας», ανέφερε ο Φιορέτος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία, ωστόσο ο πατέρας του είναι Έλληνας και ο ίδιος έχει διπλή υπηκοότητα.

Στη συνέχεια τόνισε: «Η ομάδα ήταν στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, όπου γινόταν προσπάθεια να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Ηταν σκληρό να βλέπεις την απόγνωση στα μάτια των μητέρων και των παιδιών, με τους πατέρες να θέλουν να τους προστατεύσουν. Αγόρασα φαγητό γι’ αυτούς, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τους βοηθήσεις όλους».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep