«Πιστέψτε στην ομάδα»

Ο Αντώνης Ρέλλας βλέπει καλύτερες μέρες, τόσο στο Αίγιο, όσο και στη Football League.

Αρκετά αισιόδοξος, τόσο για τον Παναιγιάλειο, όσο και για το προσεχές πρωτάθλημα της Football League εμφανίστηκε ο Αντώνης Ρέλλας. Ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιαλείου μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» και στο Ράδιο Αίγιο 99,2 και τόνισε ότι έως τώρα δεν υπάρχει ανταπόκριση, ούτε σε διαρκείας, ούτε από χορηγούς. Ζήτησε από τον κόσμο να πιστέψει στη νέα προσπάθεια και υποστήριξε ότι το πρωτάθλημα είναι πιθανό να αρχίσει και στις 2 Οκτωβρίου.

Ο αντιπρόεδρος της Football League, μάλιστα, δήλωσε ότι το προσεχές πρωτάθλημα θα είναι πιο ατναγωνιστικό και από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, ενώ ανακοίνωσε ότι εδώ και λίγες ημέρες ο Παναιγιάλειος έχει το δικό του εστιατόριο. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το κλειστό κύκλωμα και την τηλεοπτική στέγη:

«Είναι προς υπογραφή από τη ΓΓΑ για το κλειστό κύκλωμα να δοθεί μία παράταση ως το τέλος του χρόνου. Υπήρχε η διάθεση και η δυνατότητα να δοθεί παράταση, αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν οι ομάδες που έπαιξαν στην Α' φάση του Κυπέλλου. Είναι βέβαιο θα αναγκαστούν όλοι ως το τέλος να βάλουν κάμερες. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να γίνει, αλλά όχι με αυτό τον βίαιο και απότομο τρόπο. Αυτό το θέμα, βέβαια, υπήρχε πριν από ένα χρόνο.

Για τα τηλεοπτικά η ενημέρωση που έχω είναι ότι μάλλον την Τρίτη θα υπογραφεί η σύμβαση με τη Nova, ώστε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Με μία μικρή επιφύλαξη μπορεί το πρωτάθλημα να αρχίσει 2 Οκτωβρίου, αλλά φαντάζει πιθανή η 9η».

Βήματα μπροστά έχουν γίνει με τη νέα διοίκηση της Football League;

«Είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια. Τα προβλήματα είναι τωρινά, αλλά οι προκάτοχοι δεν τα είδαν έγκαιρα. Το μεγάλο πρόβλημα της κατηγορίας είναι το οικονομικό. Έχει δυσφημιστεί τόσο πολύ που δεν ισχύει. Όταν ακόμα και θεσμικοί φορείς το χαρακτηρίζουν ως το πιο διεφθαρμένο γεννάται θέμα. Ποιος θα επενδύσει; Κανάλι ή χορηγός. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δυσκόλεψε τις συζητήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μία νέα αρχή.

Δεν θα πάψω να συζητάω σ' αυτή την προσπάθεια, αλλά πρέπει αρωγός είναι η Super League, η οποία εκ του νόμου υποχρεούται να χρηματοδοτεί. Τα τελευταία χρόνια δεν βοηθά τη Football League. Όταν το 2006 διαλύθηκε η ενιαία ΕΠΑΕ υπήρξε μία συμφωνία για οικονομική βοήθεια, αλλά το ποσό δεν προσδιορίζεται. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτή δεν τηρείται. Θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε τα νόμιμα. Με καλό διάλογο θα πειστεί ότι είναι επ' ωφελεία της να δίνει χρήματα. Θεωρώ ότι θα υπάρξει αποτελεσμα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό να διεκδικήσουμε αυτό που εκ του νόμου απορρέει».

Για τις προτάσεις στην ΕΠΟ:

«Είναι προεκλογική περίοδος και μας έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η νέα διοίκηση θα ασχοληθεί. Γιατί η Football League να είναι διαφορετική; Προτείναμε να πληρώνουμε ως την Τρίτη τη διαιτησία και όποιος δεν το κάνει να μην ορίζεται το επόμενο ματς. Δεν μπορεί κάθε ομάδα να έχει 2,5 και 3 χιλιάδες μετρητά για να ικανοποιήσει τα έξοδα μετακίνησης και τις αμοιβές των διαιτητών. Είδατε τι έγινε στα Χανιά. Το θεωρώ απολύτως εφικτό για να μη διασύρεται το πρωτάθλημα.

Ζητάμε την αναλογικότητα των ποινών. Δεν είναι δυνατόν για ένα μπουκάλι να υπάρχει ίδιο πρόστιμο στη Football League με τη Super League. Τα μεγέθη είναι άλλα. Όποια διοίκηση και αν προκύψει θεωρώ ότι θα κάνει δεκτές τις προτάσεις μας».

Σχετικά με πότε θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των επιχειρηματιών που βοηθούν την ΠΑΕ:

«Το θέμα δεν είναι ποιοι είναι. Όλα έγιναν πολύ σύντομα και δεν είχαμε χρόνο για παρουσιάσεις. Η ομάδα στήθηκε σε επτά μέρες. Κάποια πράγματα πήγαν σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν πολλοί που τρέχουν με τη νέα διοίκηση το πρότζεκτ. Έγινε μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ, ώστε να υπάρχει μεταπωλητική αξία στους παίκτες και να είναι βιώσιμη η ομάδα και να μη χρειάζεται τον κάθε Μεσσία.

Μαζί με τη διοίκηση υπάρχουν άτομα εντός και εκτός Αιγίου. Ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος και πιεστικός Το θέμα δεν είναι η παρουσίαση και ποιοι είναι. Ο κόσμος να κάνει υπομονή και χρειάζεται πίστωση χρόνου. Μπήκαμε στο Κύπελλο με 1,5 παιχνίδι και ως προς την εμφάνιση δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά αυτό ήταν δεδομένο. Ξέραμε ότι έχουμε προβλήματα. Υπάρχει συγκεκριμένη διοίκηση που θα υλοποιήσει το πρότζεκτ. Ο Παναιγιάλειος και ο κάθε Παναιγιάλειος έχει 10 συνεργάτες. Γιατί να τους ξέρουμε και τους 10; Τα πρόσωπα της διοίκησης είναι γνωστά και πολλοί τρέχουν γύρω από την ομάδα».

Για το προπονητικό κέντρο:

«Έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν για να μείνουν. Έκαναν κινήσεις σε πολύ σύντομο διάστημα. Από την προηγούμενη Δευτέρα η ομάδα έχει δικό της εστιατόριο, όπου τρώνε οι ποδοσφαιριστές δύο φορές την ημέρα. Καταλαβαίνετε ποιο είναι το πρότζεκτ. Δε νοείται μία ομάδα να μην έχει προπονητικό κέντρο. Τόσα χρόνια είναι σαν τον τσιγγάνο. Συμπληρώνοντας τα 90 χρόνια ο Παναιγιάλειος θα έχει το δικό του σπίτι.

Σε πρώτη φάση θα προπονείται εκεί μόνο η πρώτη ομάδα. Είναι πιθανό για κάποιες ώρες και η Κ19. Υπάρχουν προοπτικές και γι' άλλες εγκαταστάσεις. Πέρασαν πολλοί επιφανείς παράγοντες και δεν κατάφεραν να κάνουν σπίτι για τον Παναιγιάλειο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και έχουν όραμα. Στο σπίτι πρέπει να βάλεις πόρτες. Είναι ο πιο σημαντικός μοχλός για να λειτουργήσει μια ομάδα. Ο στόχο είναι διπλός. Να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα που θα κερδίσει πολύ εύκολα την παραμονή, να χαίρεται ο κόσμος και ταυτόχρονα να κλείσει η σεζόν με μηδέν χρέη. Θέλουμε να πετύχουμε την εξυγίανση και να έχουμε μια καλή ποιοτική ομάδα».

Για την τοποθέτηση καμερών:

«Ξέρουμε ότι τα οικονομικά των Δήμων δεν είναι και τα καλύτερα. Είτε η ομάδα, είτε ο Δήμος θα βάλουμε το κύκλωμα ως 31 Δεκεμβρίυ. Το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όσο φάνηκε στην αρχή. Έχουμε προσφορές από 12 έως 15 χιλιάδες».

Αν θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο:

«Σε πρώτη φάση όχι. Θα μπει ενόψει της επόμενης σεζόν».

Αν υπάρχει ανταπόκριση για διαρκείας και χορηγούς:

«Ως τώρα όχι. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και έχει προβλήματα. Λέω στον κόσμο να κάνει υπομονή. Ζω κάθε μέρα την ομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος. Έχουμε έμπειρους ποιοτικούς παίκτες και νεαρούς με προοπτικές. Θα δώσουμε τρία φιλικά σε μία εβδομάδα να δούμε τις δυνάμεις μας, τις αδυναμίες μας. Να πιστέψει ο κόσμος και να έχει υπομονή. Αυτή η ομάδα θα έχει παρόν και μέλλον».

Για τον Λεωνίδα Βόκολο:

«Ξεκινάει την καριέρα του σε σύλλογο, αλλά έχει μεγάλη καριέρα. Έκανε δουλειά στις μικρές εθνικές και ξέρει να διαχειριστεί παλιά και νέα πρόσωπα. Είναι καταρτισμένος και αξιόλογος. Χρειάζεται λίγο πίστωση χρόνου. Καλώ τον κόσμο να πάρει διαρκείας. Να είστε βέβαιοι ότι όσοι δεν πάρουν θα το κάνουν στην πορεία».

Αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες:

«Θεωρώ ότι τα πράγματα θα ωριμάσουν και θα μπούμε σε καλύτερη τροχιά, ώστε φέτος να μην έχουμε αποχώρηση. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και από τα καλύτερσ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΤρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 00:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep