«Ενωμένοι... Super League»

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ζήτησε ενότητα για να πετύχει η Λαμία τον στόχο της ανόδου.

Ομάδα όχι στα... λόγια, αλλά στα έργα πρέπει να δημιουργήσει η Λαμία για να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Αυτό ήταν το μήνυμα του Πανουργιά Παπαϊωάννου στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας την Κυριακή (19/06) το βράδυ. Ο ιδιοκτήτης των «κυανόλευκων» ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Μπάμπη Τεννέ, σημείωσε ότι δεν χρειάζονται τεχνικοί διευθυντές και τόνισε ότι μία από τις χειρότερες στιγμές της θητείας του ήταν το θέμα της τιμωρίας του Μουμίν.

Το flnews απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη Παπαϊωάννου και σας παρουσιάζει τις δηλώσεις του...

Για το τι θέλει να θυμάται και τι να ξεχάσει:

«Να μην ξεκινήσουμε με 16-17 ομάδες και να βρεθούμε με 15 ή 12. Πρέπει να υπάρξει πιο σοβαρός έλεγχος και να δούμε ποιες θα ολοκληρώσουν τη χρονιά»

«Δεν θέλω να ξεχάσω κάτι. Και τα λάθη τα χρειαζόμαστε, είναι δίδαγμα για την επόμενη φορά. Υπήρξαν και ευχάριστες στιγμές και κάποιες που μας στενοχώρησαν. Στο ξεκίνημα της χρονιάς κάποιοι έλεγαν ότι η ομάδα θα κινδύνευε, αλλά στο δεύτερο μισό κάναμε πορεία πρωταθλητισμού. Η Λαμία τερμάτισε 5η και μπήκε στο γκρουπ των ομάδων που έκαναν πρωταθλητισμό. Η φετινή χρονιά δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη.

Όταν δεν σκέφτεσαι επαγγελματικά και δεν έχεις αυστηρότητα χάνεις πολλά. Και εμείς χάσαμε πολλά στον πρώτο γύρο. Αν το ξεκίνημα δεν είναι το προγραμματισμένο και οι προσθήκες δεν είναι κατάλληλες, τότε ξεκινούν όλα στραβά».

Ήταν το φετινό πρωτάθλημα το χειρότερο όλων;

«Είναι εύκολο να πεις με λόγια ότι πάμε για Super League. Πρέπει η Λαμία να γίνει ομάδα, το τιμ και οι παίκτες να είναι δεμένοι και αγαπημένοι. Έτσι, θα φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο. Μεγάλος παράγοντας είναι και ο κόσμος»

«Δεν ξέρω αν ήταν το χειρότερο. Στα χρόνια που ασχολούμαι ήταν το πιο υποβαθμισμένο. Σταματούσαν ομάδες, άλλες ευνοούνταν, άλλες είχαν χάσει βαθμούς. Τα λάθη που έγιναν δεν πρέπει να συμβούν ξανά. Να μην ξεκινήσουμε με 16-17 ομάδες και να βρεθούμε με 15 ή 12. Πρέπει να υπάρξει πιο σοβαρός έλεγχος και να δούμε ποιες θα ολοκληρώσουν τη χρονιά. Πολλά που είδαν τα μάτια μας δεν τα είχαμε ζήσει. Κάθε χρόνο βλέπουμε και κάτι καινούργιο».

Ο στόχος της επόμενης σεζόν ποιος είναι;

«Είναι εύκολο να πεις με λόγια ότι πάμε για Super League. Πρέπει η Λαμία να γίνει ομάδα, το τιμ και οι παίκτες να είναι δεμένοι και αγαπημένοι. Έτσι, θα φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο. Ας φέρεις και τους καλύτερους, πρέπει όλοι να είναι μία ομάδα, να παλεύουν για τη Λαμία και όχι ο καθένας για την προσωπική του ανάδειξη. Τα παιδιά που είμαστε μαζί το έχουμε πετύχει και είμαστε δεμένοι. Αν πετύχουμε αυτό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είμαστε πολύ κοντά στο στόχο.

Μεγάλος παράγοντας είναι και ο κόσμος. Όταν υπάρχει στήριξη και με ένα δυνατό ΔΑΚ, τότε θα είμαστε πιο κοντά».

Αρκούν αυτά για την άνοδο;

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από τη Λαμία. Η ΑΕΚ είχε μία δυναμική, είναι μία μεγάλη ομάδα. Αν δούμε τον αγώνα με την Καλαμαριά και όσα έγιναν μετά… Ήμασταν άπειροι, δεν διαχειριστήκαμε σωστά και κάποιες καταστάσεις»

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που ζούμε όλοι. Υπάρχουν και ανθρώπινα λάθη διαιτητών. Το έζησα φέτος και πέρυσι με την Καλαμαριά και τον Αγροτικό Αστέρα. Σε άλλο ματς τιμωρήθηκε ποδοσφαιριστής από το λεωφορείο. Δεν θέλω να αναφερθώ στο φετινό. Δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε εύκολα την άνοδο. Μας την αφαίρεσαν πέρυσι με τρόπο…

Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από τη Λαμία. Η ΑΕΚ είχε μία δυναμική, είναι μία μεγάλη ομάδα. Αν δούμε τον αγώνα με την Καλαμαριά και όσα έγιναν μετά… Ήμασταν άπειροι, δεν διαχειριστήκαμε σωστά και κάποιες καταστάσεις».

Για τις αλλαγές προπονητών:

«Όταν έφυγε ο Τεννές χάθηκαν πολλά από την ομάδα. Η Λαμία πρέπει να έχει έναν έμπειρο προπονητή που να αγαπάει την ομάδα, να τον αγαπάει ο κόσμος και όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει ο Τεννές. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του και αυτό βοηθάει πολύ»

«Δεν είναι σωστό να αλλάζουμε προπονητές. Εκείνη τη στιγμή ζεις σε μια ένταση, προσπαθείς να βρεις μία λύση. Αλλάζει η ψυχολογία, μπορεί να οδηγηθείς σε καλύτερα αποτελέσματα. Πολλές φορές οδηγούμαστε εν θερμώ. Μπορεί να υπάρξουν και κακές μέρες, είτε λόγω των παικτών, είτε λόγω λαθών του προπονητή. Στις κακές μέρες πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι».

Υπάρχει προπονητής που δεν θέλετε να συνεργαστείτε ξανά μαζί του;

«Υπάρχει, ναι. Για να μην παρεξηγηθώ, ίσως να μην ταιριάζει με τη Λαμία».

Σχετικά με τη δημοπράτηση για την κατασκευή στεγάστρου στο ΔΑΚ είπε:

«Ο Ερασιτέχνης πρέπει να είναι ενωμένος. Το έργο του είναι συγκεκριμένο. Δεν είναι καλό να ψηφίζουν 32 μέλη. Έπρεπε να πάνε τουλάχιστον 200-300 μέλη»

«Το ΔΑΚ είναι μέσα στην πόλη και μία έδρα δυνατή. Θα είναι δυνατή βοήθεια και ελπίζω να πάνε όλα καλά, να μην υπάρξουν ενστάσεις και να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα».

Για την επιλογή του Τεννέ:

«Δεν είναι επιλογή για τρίτη φορά. Ήταν να ξεκινήσει πέρυσι. Τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν έφυγε χάθηκαν πολλά από την ομάδα. Η Λαμία πρέπει να έχει έναν έμπειρο προπονητή που να αγαπάει την ομάδα, να τον αγαπάει ο κόσμος και όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει ο Τεννές. Είδαμε πώς πήγαινε στην προηγούμενη θητεία του. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του και αυτό βοηθάει πολύ. Είναι μεγάλο θέμα οι σχέσεις διοίκησης – προπονητή.

Θα τον στηρίξετε στα άτυχα αποτελέσματα;

«Δεν δικαιολογώ αυτούς που μένουν 100 μέτρα από το γήπεδο και προτιμούν να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση. Δικαιολογώ αυτούς που έχουν απαιτήσεις. Το καταλαβαίνουν και οι παίκτες και βοηθάει την ομάδα»

«Ασφαλώς. Και το έδειξα φέτος. Είχε και ο Σπανός κάποια άσχημα αποτελέσματα και του έλεγα: «Μη φοβάσαι, προχωράμε». Δεν μπορείς να μην τον στηρίξεις».

Αν θα είναι πρόκληση τον Τεννέ η άνοδος λόγω ηλικίας…

«Δεν είναι θέμα ηλικίας ή πρόκλησης. Έχει δείξει ότι αυτό που θέλει είναι ο πρωταθλητισμός. Και αυτό είναι το κυριότερο για μένα».

Θα φέρετε στη Λαμία και άλλα ηχηρά ονόματα;

«Θα φωνάξουμε τους τρεις συλλόγους, τη λέσχη, τους Ρουμέλιανς και τους Φαντομάδες για να δούμε τι μπορεί να τους χωρίζει. Να βάλουμε την ομάδα πάνω από όλα»

«Ο σχεδιασμός είναι να φέρουμε επαγγελματίες που θα αντέχουν τον πρωταθλητισμό. Αν πετύχουμε και καταφέρουν να γίνουν ομάδα, τότε θα είμαστε κοντά στον στόχο. Θέλουμε να κρατήσουμε κάποιον βασικό κορμό. Υπάρχουν κάποιες ανανεώσεις και προσπαθούμε να κρατήσουμε και κάποια ακόμα παιδιά».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανανέωση του Μπουλούλη και τις προσθήκες των Φάμπιο, Αυγενικού και είπε: «Υπάρχουν και άλλα παιδιά από τη Λαμία που θέλουμε να φέρουμε στην ομάδα. Μιλάμε με άλλους 50. Και πέρυσι έβαλα στο αεροπλάνο παίκτη και πήγε στην Κύπρο», εννοώντας τον Ράντι.

Για την ομάδα Νέων:

«Είναι επιτυχία εκεί που έφτασε. Άρχισαν αργά. Υπήρξαν κάποια παιδιά που είδε ο προπονητής και προσπάθησε να τους βάλει στο κλίμα της πρώτης ομάδας. Θέλουμε να κερδίσουμε νεαρούς και να αναδειχτούν. Οι υποδομές θέλουν πολλή δουλειά».

Για τον Ερασιτέχνη:

«Η ομάδα δεν χρειάζεται τεχνικούς διευθυντές. Υπάρχει έμπειρη διοίκηση και προπονητής. Δεν χρειάζονται τέτοιες θέσεις»

«Είναι θεματοφύλακας της ομάδας. Όταν υπάρχει σωστό συμβούλιο είναι πιο εύκολα και για την ΠΑΕ. Δεν ξέρω αν υπήρξε παραίτηση και ποιο μέλος είναι αυτό. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να είναι ενωμένος. Το έργο του είναι συγκεκριμένο. Δεν είναι καλό να ψηφίζουν 32 μέλη. Έπρεπε να πάνε τουλάχιστον 200-300 μέλη. Εγώ λόγω προσωπικού προβλήματος έλειπα.

Θα προσπαθήσω, γιατί δεν είναι στο χέρι μου η διαδικασία να είναι πιο ανοικτή για την εγγραφή μελών. Στις εκλογές πρέπει να μη χωράνε τα μέλη στο εργατικό κέντρο. Έτσι, θα είναι ο κόσμος πιο κοντά και αυτό θα βοηθήσει και την ΠΑΕ».

Για το τεχνικό επιτελείο:

«Ξέρω ότι ο Τεννές θέλει την εντοπιότητα. Πρέπει να γίνει και δουλειά όπως την έχει στο μυαλό του. Δεν ξέρω ονόματα. Ακούγονται διάφορα. Ακόμα δεν έχει κλείσει το προπονητικό τιμ. Είναι ευθύνη του προπονητή και μόνο, να κάνει τις σωστές επιλογές και να βοηθήσουν άτομα με εμπειρία. Μακάρι να είναι από την περιοχή. Για την ομάδα Νέων δεν έχω κάτι. Σίγουρα θα υπάρχει εντοπιότητα. Θέλουμε να δούμε πρώτα τα παιδιά από πέρυσι».

Αν τον ικανοποιεί η στήριξη του κόσμου:

«Ευχαριστώ αυτούς που μας στήριξαν. Δεν δικαιολογώ αυτούς που μένουν 100 μέτρα από το γήπεδο και προτιμούν να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση. Δικαιολογώ αυτούς που έχουν απαιτήσεις. Το καταλαβαίνουν και οι παίκτες και βοηθάει την ομάδα. Δεν είναι κακό να έχεις απαιτήσεις».

Για το αν θα κάνει κάτι, ώστε οι οργανωμένοι να έρθουν πιο κοντά:

«Θα φωνάξουμε τους τρεις συλλόγους, τη λέσχη, τους Ρουμέλιανς και τους Φαντομάδες για να δούμε τι μπορεί να τους χωρίζει. Να βάλουμε την ομάδα πάνω από όλα. Αν ο καθένας έχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες του δεν έχει χώρο στην ομάδα».

Για τις πωλήσεις των εισιτηρίων και αν θ υπάρξουν τρόποι διευκόλυνσης:

«Ισχύει ότι είχα πρόταση από ομάδα Super League, αλλά δεν θέλω να φύγω από τη Λαμία. Θα τα καταφέρουμε και όταν αποχωρήσω κάποια στιγμή να έχει μείνει ένα έργο που να είναι ο φάρος για να κατευθύνονται άλλοι»

«Έχω αποφασίσει όποιος έχει κάρτα ανεργίας πάνω από 3,4 μήνες να φέρνει κάποια έγγραφα που θα ζητάμε και τα οποία δεν θα βγαίνουν προς τα έξω, να έχουν δωρεάν είσοδο. Θα ορίσουμε φτηνά διαρκείας, προσιτά για όλους, όπως κάνουμε για τους φοιτητές».

Για το κλίμα προκατάληψης:

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η Λαμία δεν θέλει να είναι ούτε σε σχήματα, ούτε μπλεγμένη. Πολλά θα βλέπουμε και θα ακούμε. Είναι σοβαρό θέμα η μικρή χορηγία από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν κόσμο, εισιτήρια, είναι δύσκολο να βρουν χορηγούς και βλέπουμε όλα αυτά».

Αν είναι ικανοποιημένος από τους συνεργάτες εκτός Λαμίας:

«Έπρεπε να το δοκιμάσουμε και αυτό. Καμία φορά ακούμε γύρω γύρω «δεν ξέρετε μπάλα…». Η ομάδα δεν χρειάζεται τεχνικούς διευθυντές. Υπάρχει έμπειρη διοίκηση και προπονητής. Δεν χρειάζονται τέτοιες θέσεις. Αν προκύψει και το ζητήσει ο προπονητής έναν σκάουτ. Θέλουμε έμπειρα παιδιά που να αγαπούν την ομάδα, να θέλουν να τη δουν πιο πέρα και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους».

Αν περιμένει καλύτερο το προσεχές πρωτάθλημα:

«Να μην ξαναέρθει το φετινό. Φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Τις δύο πρώτες θέσεις θα διεκδικήσουν πέντε, έξι ομάδες. Δεν με φοβίζει κάτι. Δεν θέλω να γίνουν πάλι αποχωρήσεις. Όλοι ως διοίκηση της Football League να λάβουμε μέτρα για να μη δούμε πάλι το ίδιο φαινόμενο».

Εάν πήρε μαθήματα και εμπειρίες:

«Το νιώθω και το βλέπω. Έχω μάθει πλέον το 60%. Όταν ανεβήκαμε γνώριζα το 20%. Όσο ζεις μαθαίνεις».

Ισχύει ότι είχατε πρόταση από ομάδα Super League;

«Η ομάδα είχε διαλυθεί στο τελευταίο ματς με την Καλαμαριά, δεν ήταν ομάδα. Είχε αρχίσει και έμπαζε νερά»

«Ισχύει, αλλά δεν θέλω να πάω. Ζητάω τη στήριξη του κόσμου για να μην πάνε χαμένα όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα ανήκει στην πόλη. Προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι για τον αθλητισμό της περιοχής. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και όταν αποχωρήσω κάποια στιγμή να έχει μείνει ένα έργο που να είναι ο φάρος για να κατευθύνονται άλλοι Φθιωτοί και να αναπτυχθεί το κομμάτι αυτό.

Θέλω να αναφερθώ και στις άλλες ομάδες. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός Λαμίας δεν κατάφερε να πετύχει την άνοδο. Θα ήταν και για τη Λαμία βοήθεια. Πιστεύω τα παιδιά να προσπαθήσουν και φέτος. Έχουν την πείρα να ανέβουν του χρόνου. Μακάρι και άλλες ομάδες να ανέβουν επίπεδο. Γιατί όχι να μην είναι και στις ίδιες κατηγορίες οι ομάδες της Λαμίας.

Η πιο σημαντική και ευχάριστη στιγμή και η πιο δύσκολη στη Λαμία;

«Η πιο ευχάριστη ήταν όταν αρχίσαμε στη Γ’ Εθνική. Όλο αυτό που ζούσαμε με τον Περικλή Αμανατίδη, μετά με τον Τίμο Καβακά ήταν κάτι που ούτε εμείς το πιστεύαμε. Έμπειροι προπονητές και οι δύο. Ήταν ένα καλό σημείο.

Δεν θέλω να ξαναζήσω αυτό που έζησα, όχι στη φετινή, στην προηγούμενη. Αυτό με τα πλέι οφ με την τιμωρία του ποδοσφαιριστή που δεν ξέραμε κάτι. Μας ήρθε με φαξ την ώρα που παίζαμε. Αυτό ήταν ένα άσχημο σημείο για μένα που δεν θέλω να συμβεί ξανά.

Για το προπέρσινο ματς με την Καλαμαριά:

«Όλα έχουν μία εξήγηση πλέον. Στο εκτός έδρας δεν μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Υπήρχε διατεταγμένη υπηρεσία ατόμου. Η ομάδα είχε διαλυθεί στο τελευταίο, δεν ήταν ομάδα. Είχε αρχίσει και έμπαζε νερά».

Απόδοση: flnews

Last modified onΤρίτη, 21 Ιούνιος 2016 12:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep