«Η ομάδα πάνω από το εγώ»

Για... γκρίνιες ποδοσφαιριστών έκανε λόγο ο Γιώργος Μαραντάς και σημείωσε ότι ακόμα δεν γνωρίζει πλήρως το ρόστερ του Παναιγιαλείου.

Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί από την αρχή της σεζόν στον Παναιγιάλειο έζησε έντονα ο Γιώργος Μαραντάς. Όπως είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλιθέα, το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρξε αντίδραση και σημείωσε ότι δεν πρέπει ποδοσφαιριστές να γκρινιάζουν γιατί γίνονται αλλαγή. Αναλυτικά δήλωσε:

«Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την ομάδα. Ως το 30', οπότε δεχτήκαμε το γκολ και λίγο μετά δείξαμε ότι μπορούσαμε να αντιδράσουμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πριν το γκολ είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά η Καλλιθέα σκόραρε πρώτη και εμείς δεν αντιδράσαμε. Μου είχε επισημάνει η διοίκηση και το έζησα έντονα ότι δεν υπάρχει αντίδραση όταν η ομάδα μένει πίσω στο σκορ.

Είπαμε στα αποδυτήρια να κάνουμε υπομονή και να προσέξουμε στις αντεπιθέσεις. Ούτε υπομονή είχαμε, κάναμε πολλά επιπόλαια λάθη, πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν σε κακή μέρα, όλη η ομάδα ήταν σε κακή μέρα. Είναι μία άσχημη ήττα. Δεν είναι μόνο τα τρία γκολ, αλλά όταν παλεύεις εντός έδρας με μία ομάδα που είναι βαθμολογικά κοντά, πρέπει να είσαι συγκροτημένος και σαν ομάδα και ψυχολογικά. Εμείς δεν το είχαμε. Η Καλλιθέα ήξερε τι ζητούσε. Κάθισε πίσω να πάρει τον έναν βαθμό και μετά τους τρεις; Ήταν μία συγκροτημένη ομάδα. Εμείς δεν το είχαμε αυτό από το γκολ και μετά. Αν σε αυτή την ομάδα μπορεί να αντιδράσει ψυχολογικά ο κάθε παίκτης, τότε μπορεί να ανέβει, γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα.

Είναι το θέλει να κάνει ο καθένας. Δεν μπορεί να γίνεται αλλαγή ένας ποδοσφαιριστής και να λέει, «γιατί βγήκα στα 5 λεπτά». Πρέπει να σκέφτεται πρώτα την ομάδα, είτε λέγεται Μπαλτιμάς, είτε ο Ιωάννου. Τυχαία τα λέω τα ονόματα. Πρέπει να παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους. Όταν μία ομάδα θέλει να γίνει ομάδα σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να το νιώθει και να το πιστεύει.

Οι φίλαθλοι έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, αλλά οι παίκτες φτιάχνουν την ομάδα. Θα πρέπει να είναι συγκροτημένοι σαν άνθρωποι και να σκέφτονται πρώτα την ομάδα. Όποιος είναι πιο δυνατός χαρακτήρας έχει θέση σε αυτή για να την τραβήξει να πάει πιο ψηλά».

Ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος. Πώς θα τον πείθατε να έρθει με τον Ολυμπιακό;

«Όποιος υποστηρίζει την ομάδα το κάνει από την αρχή ως το τέλος και στα δύσκολα περισσότερο. Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση στους φιλάθλους, αλλά δεν είναι λογικό να έρχεται στους ποδοσφαιριστές. Η απάντησή μας θα έρθει μόνο μέσα στο γήπεδο. Δεν λέω λόγια, ούτε δίνω υποσχέσεις. Δουλεύω και μιλάει η δουλειά μου. Αν δεν έρθει το αποτέλεσμα θα δουλέψω και θα επιμείνω. Ξέρω τι ζητάω και το ίδιο θέλω να κάνουν και οι παίκτες.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι γιορτή και πρέπει ο κόσμος να έρθει. Περισσότερο με ενδιαφέρει αυτό που συνέβη να μη συμβεί ξανά. Ο κόσμος μας υποστηρίζει. Και σήμερα ήρθε στο γήπεδο. Μας στήριξε. Δεν είδα αντίδραση ότι ήταν ενάντια στην ομάδα. Μεμονωμένα κάποιοι μπορεί. Γνωρίζω και ξέρω ότι θα μας υποστηρίξουν».

Είναι «καμπανάκι» για κάποιους τα επόμενα ματς;

«Είναι λίγο νωρίς γι' αυτό. Για ν' ανακάμψει η ομάδα θα πρέπει να βοηθούν όσοι έρχονται από τον πάγκο. Πολλοί δεν συμμετέχουν ή έρχονται από την κερκίδα, γιατί δεν τους είχα δει. Όπως ο Λινάρδος που έπαιξε αρκετά καλά. Ο Μπούνας παίζει, δεν παίζει πάντα βοηθά. Άλλοι έρχονται από τον πάγκο και πάντα βοηθούν. Τους τα λέω για να θίξω τον εγωισμό τους, να αντιδράσουν και να σηκώσουν την ομάδα. Να δουν πρώτα την ομάδα και μετά το εγώ τους. Και το ανάποδο να γίνει, αλλά προς όφελος της ομάδας. Η διοίκηση και ο προπονητής θα αποφασίσουν τι θα γίνει. Αν κάποιοι δεν προσφέρουν λογικά θα αποχωρήσουν».

Για το αν βοήθησαν οι αλλαγές και γιατί ο Πέρεθ έμεινε στον πάγκο:

«Εσείς δεν είστε στην προπόνηση. Σας είπα ότι κάθε παίκτης προσπαθεί να βοηθήσει. Είχα συζητήσει με τη διοίκηση ότι όταν μένει πίσω στο σκορ δεν μπορεί να αντιδράσει ή κλείνεται. Πρέπει να συμμετέχουν αυτοί που μπορούν να αντιδράσουν. Εάν κάποιος που δεν χρησιμοποιώ, θα πρέπει να τον βάλω για να δούμε ότι δεν μπορεί, δεν έχω τον χρόνο να το κάνω...

Πριν από μένα ήταν άλλος προπονητής. Δεν έπαιζε ο τάδε; Πού ήταν η ομάδα; Ήρθα για να αλλάξω κάτι. Και προσπαθώ να το αλλάξω με τους ποδοσφαιριστές».

Είναι πισωγύρισμα η ήττα;

«Όχι. Δεν θέλω να το βλέπω έτσι. Ήρθα για να αλλάξω την κατάσταση μαζί με τους παίκτες. Δεν μου αρέσει να κοιτάω πίσω. Είμαι σε πέντε αγώνες εδώ και έχουμε δύο ήττες, μία νίκη, δύο ισοπαλίες. Πιο άσχημο είναι που χάσαμε εντός από έναν αντίπαλο που είχε υπομονή. Εμείς δεν είχαμε. Το θέμα είναι να έχει μέταλλο αυτή η ομάδα και να παίρνει τον έναν ή τους τρεις βαθμούς».

Ξέρετε όλο το ρόστερ;

«Ένας προπονητής για να δείξει τη δουλειά του θέλει το λιγότερο τρεις μήνες. Αν πεις ότι την ξέρεις μέσα σε ένα μήνα είναι λάθος. Δεν το γνωρίζω καλά. Αν πω το αντίθετο θα είμαι ψεύτης».

Ο Γιάννης Μπαλτιμάς είπε:

«Ως τη στιγμή του γκολ φαινόταν ότι μπορεί να φτάσουμε στη νίκη. Το μεγαλύτερο σφάλμα είναι ότι μετά από αυτό δεν αντιδράσαμε. Βιαζόμαστε να κάνουμε πολλά και δεν κάνουμε κανένα από αυτά. Είναι μία ήττα, δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ. Έχουμε πολλές Κυριακές. Για την ιστορία της ομάδας το σημαντικότερο είναι να μείνει στην κατηγορία. Αν μείνουμε στο αποτέλεσμα δεν θα κερδίσουμε. Να προβληματιστούμε εμείς οι παίκτες και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε στον επόμενο αγώνα. Τα κεφάλια μέσα και συνεχίζουμε».

Απόδοση: flnews

Last modified onΚυριακή, 29 Νοέμβριος 2015 21:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep