Αναγέννηση με... άδεια

Η Αναγέννηση Καρδίτσας πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία επιτήρησης.

Σε διαδικασία επιτήρησης έχει μπει η Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού δεν είχε καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ωστόσο, εγκρίθηκε ο φάκελός της, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστό ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες προς άλλες ΠΑΕ και έχει αποπληρώσει κατά περίπτωση διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζομένους, ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές.

Η σχετική ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι έχουν ο πρόεδρος Βασίλης Μπούρμπος η διοίκηση της Αναγέννησης καθώς η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα το πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης ενέκρινε το φάκελο που κατέθεσε η ομάδα η οποία πληροί όλες τις προύποθέσεις! Έτσι η Αναγέννηση για μια ακόμη φορά είναι ΑΨΟΓΗ στις υποχρεώσεις της και αποτελεί μια ομάδα - κόσμημα που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν.

Με τη δική της ξεχωριστή φιλοσοφία εδώ και πέντε χρόνια πορεύεται γράφοντας ιστορία καθώς δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ αθλητή εις βάρος της. Με συνέπεια και σοβαρότητα κάνει έναν αγώνα υπερβατικό που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση... Συγχαρητήρια αξίζουν για την μεθοδική τους δουλειά το επιτελείο της ΠΑΕ, ο διευθυντής Κώστας Ραχαβέλιας και ο νομικός μας εκπρόσωπος στην Αθήνα κ. Λάμπρος Μπίρδας.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Αναλυτικά το σκεπτικό της υπ αριθμ. 29β/ 13.11.2015 αποφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων της ΕΠΟ που ενέκρινε το φάκελο της Αναγέννησης τονίζει τα εξής:

«Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (First Instance Body) το οποίο συστήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αποτελούμενο απο τους Δημήτριο Καραμέτο, πρόεδρο, Κωνσταντίνο Κωστάκο και Νικόλαο Χούντα, ως μέλη συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στις 13 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή, σε αίθουσα των γραφείων της ΕΠΟ, μετά απο πράξη του προέδρου του προκειμένου να κρίνει την συμμόρφωση ή μη, σύμφωνα με την διαδικασία επιτήρησης που προβλέπεται απο την 36/ 16.01.2015 απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την 29372/ 1.10.2015 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ, της υπαγόμενης στη διαδικασία επιτήρησης ΠΑΕ της football league με την Επωνυμία "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", η οποία δεν παραστάθηκε.

Η προκειμένη υπόθεση φέρεται προς συζήτηση απο τον διευθυντή Αδειοδότησης των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών της ΕΠΟ Γ. Δημητρίου, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, ο οποίος υπέβαλε, ενώπιον του Οργάνου τούτου, την απο 9.11.2015 γραπτή έκθεσή του και εισηγήθηκε αναφορικά με την εκπλήρωση ή μη των προϋποθέσεων της διαδικασίας επιτήρησης της ανωτέρω ΠΑΕ.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Επειδή η κρινόμενη υπόθεση αρμοδίως εισάγεται ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ προς κρίση, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ. αριθμ. 36/ 16.01.2015 αποφάσεως του ΔΣ της ΕΠΟ και της εκδοθείσας σύμφωνα με αυτή υπ αριθμ. 29372/ 1.10.2015 Εγκυκλίου της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ περί εκπλήρωσης ή μή των προϋποθέσεων της διαδικασίας επιτήρησης.
Κατ' ακολουθίαν η εν λόγω υπόθεση πρέπει α ερευνηθεί περαιτέρω κατ' ουσίαν.

Στην προκειμένη περίπτωση, απο τα έγγραφα του φακέλου της κρινόμενης υποθέσεως σε συνδυασμό με την ανωτέρω εισήγηση του Διευθυντού Αδειοδότησης της ΕΠΟ καθώς και το απο 10/11/2015 υπόμνημα που υπέβαλε η ανωτέρω ΠΑΕ αποδείχθηκαν κατά την κρίση του Πρωτοβάθμιου Αδειοδοτικού Οργάνου τα ακόλουθα:

Η ανωτέρω ΠΑΕ ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες προς άλλες ΠΑΕ, όπως επίσης έχει αποπληρώσει και κατα περίπτωση διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές, όπως προκύπτει απο τα προσκομισθέντα στο Τμήμα Αδειοδότησης αποδεικτικά στοιχεία.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω η ανωτέρω ΠΑΕ πληροί κατά την κρίση του οργάνου τούτου τις προϋποθέσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Κρίνει την υπόθεση απούσας της ΠΑΕ Αθλητικός Σύλλογος "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και αποφαίνεται οτι η εν λόγω ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται απο τη διαδικασία επιτήρησης. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί στην Αθήνα την 13 Νοεμβρίου 2015. Υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Καραμέτος και τα μέλη Νικόλαος Χούντας και Κων/νος Κωστάκος».

Last modified onΔευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 15:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep