«Να μιλήσει ο δήμαρχος με τον πρόεδρο»

Στο ίδιο τραπέζι προτρέπει η ΠΑΛΕΦΙΛ να κάτσουν η Δημοτική Αρχή της Λαμίας και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Απευθείας συζήτηση του δημάρχου Λαμίας με τον πρόεδρο της ομάδας χωρίς μεσάζοντας χρειάζεται προκειμένου να βρεθεί λύση για τον σύλλογο, σύμφωνα με τη θέση της ΠΑΛΕΦΙΛ. Το απόγευμα της Δευτέρας (20/7) πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την οποία είχε απευθύνει κάλεσμα η Λέσχη, χωρίς όμως η συμμετοχή να φτάσει στα προσδοκώμενα επίπεδα. Περίπου 50 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών», ενώ από τους τοπικούς φορείς παρέστησαν μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Νταφλούκας και ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Ζαγκανάς.

Με δηλώσεις του ο τελευταίος τόνισε: «Οι σχέσεις πιστεύω ότι είναι στον καλύτερο βαθμό που μπορούσαν να είναι. Η δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι και με τα παραχωρητήρια, δόθηκαν για τρία χρόνια στον ΠΑΣ Λαμία για να έχει το ΔΑΚ Λαμίας μέχρι το 2017 και τα δύο βοηθητικά γήπεδα, της Καμαρίτσας και της Άμπλιανης. Επιθυμία του Δήμου Λαμιέων είναι να συνεργαστεί με την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία, θέλουμε να παραμείνει ο κ. Παπαϊωάννου στην ομάδα, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο και να παραμείνει και να βοηθήσουμε την ομάδα της Λαμίας να πάει πιο ψηλά. Σίγουρα υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να τα λύσει ο Δήμος σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να λυθεί το όποιο πρόβλημα».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Παπαϊωάννου, σημείωσε: «Προσωπικά είχα επικοινωνία από την Πέμπτη με τον κ. Παπαϊωάννου, είμαστε φίλοι και του ζήτησα να συναντηθούμε. Είμαι διατεθειμένος να βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται για να μείνει η ομάδα και στα χέρια του κ. Παπαϊωάννου αλλά να μπουν αυτοί οι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά αυτή την ομάδα και θέλουν να τη βοηθήσουν. Πρώτον να παραμείνει η ομάδα στα χέρια του κ. Παπαϊωάννου και δεύτερον να βρει το δρόμο της, να λειτουργήσει και τους στόχους που θα βάλει ο ίδιος να υλοποιηθούν στο τέλος της χρονιάς. Αυτή είναι η θέση το Δήμου Λαμιέων, του Δημάρχου και η δική μου σαν εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού του δήμου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΛΕΦΙΛ, Γιώργος Σγαντζούρης, υπογράμμισε: «Θα περιμέναμε σήμερα να έρθει ο ίδιος ο δήμαρχος, να μας πει το τι μέλλει γενέσθαι, γιατί αυτός είναι ο τοπικός άρχοντας της πόλης. Αυτός θα έπρεπε να ήταν εδώ να μας πει γιατί έχουν γίνει όλες αυτές οι κόντρες, γιατί υπάρχει κόντρα μεταξύ δημάρχου και προέδρου της ομάδας. Απ' ότι μαθαίνω σήμερα, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει με τον πρόεδρο της Λαμίας, αλλά ο δικηγόρος του Δήμαρχου με το δικηγόρο του προέδρου. Εγώ θυμάμαι ότι, 25 χρόνια τώρα, ότι οι δήμαρχοι είχαν στηρίξει όλους τους προέδρους που έχουν περάσει από αυτή την ομάδα, ενώ η ΠΑΕ, ειδικά τις τελευταίες δύο χρονιές, έδινε στο Δήμο ό,τι προβλεπόταν. Άλλες χρονιές δεν υπήρχε αυτό το πράγμα, δεν ζήταγαν λεφτά από την ομάδα. Βοηθούσαν και οικονομικά. Εμείς σαν σύνδεσμος έχουμε στηρίξει τον πρόεδρο της ομάδας, γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλομέτοχος, έφερε την αναγέννηση στην πόλη της Λαμίας και έφερε την ομάδα στη Β' Εθνική μετά από 35 χρόνια. Εκείνο που προσπαθούμε να μάθουμε είναι πως ο άνθρωπος που ξεκίνησε με το... καλημέρα, να φέρνει προπονητές, μεταγραφές, να αγοράζει λεωφορείο, προπονητικά κέντρα, ξαφνικά από τη μία μέρα στην άλλη φεύγει από την ομάδα. Κάποιοι καλοθελητές που "αγαπάνε" αυτή την ομάδα, βγήκαν να τον δυσφημίσουν, οικονομικά και τα συναφή αλλά ο πρόεδρος τους διέψευσε μια φορά ακόμα και είπε στα Μ.Μ.Ε. ότι εγώ παραχωρώ την ομάδα και όποιος την αναλάβει δίνει και 100.000 ευρώ σαν μεγάλος χορηγός. Επειδή τον ξέρω, αν θέλει, αύριο μπορεί να πάρει όποια ομάδα θέλει. Ενώ σαν Λαμία έπρεπε να κάνουμε το σταυρό μας που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος και μας πήγε στη Β Εθνική, ξαφνικά έχουν γυρίσει οι μισοί και τον κατηγορούν. Ας καταλάβει ο δήμαρχος της πόλης, ότι πρέπει να πάρει τον πρόεδρο τηλέφωνο και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τα Μέσα παρόντα, να λύσουν ό,τι προβλήματα υπάρχουν. Μέχρι στιγμής απ' όσο γνωρίζω, είναι αμετάκλητος ο πρόεδρος. Η διαίσθησή μου είναι ότι η ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν ή με τον κ. Παπαϊωάννου ή με κάποιον άλλο γιατί ξέρω ότι βρίσκεται σε επαφές. Ακόμη ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έχει ζητήσει από τη λέσχη σε συναντήσεις που έχουμε κάνει μαζί να αναλάβουμε και τον ερασιτέχνη εμείς και να προχωρήσουμε παρακάτω. Να προχωρήσει η ομάδα».

Πηγή: starsports.gr

Last modified onΤρίτη, 21 Ιούλιος 2015 10:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep