«Στόχος δεν θα είναι η παραμονή»

Οι βλέψεις του Ηρακλή στη Super League θα είναι υψηλές σύμφωνα με τον Νίκο Παπαδόπουλο

Το στίγμα των κινήσεων του Ηρακλή την επόμενη σεζόν έδωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως ο «Γηραιός» δεν θα έχει στόχο του απλά την παραμονή στη Super League. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» τόνισε βέβαια πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει κινήσεις νεοπλουτισμού και τρελά πράγματα, αλλά φρόντισε να επισημάνει πως η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κοιτάζει ψηλά.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Goal»:

Πιστεύεις ότι στη ζωή υπάρχουν κάποιοι άγραφοι πνευματικοί κανόνες ή αντιμετωπίζεις τα πάντα με ρεαλισμό και ψυχρή λογική; «Χρειάζεται και ο ρεαλισμός και η αυτογνωσία. Από εκεί και πέρα ναι, πιστεύω σε κάποιους άγραφους κανόνες. Αδικίες μπορεί να υπάρξουν, άνθρωποι που χρησιμοποιούν κι άλλα μέσα για να φτάσουν πιο γρήγορα στον στόχο σίγουρα υπάρχουν, όμως πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος πορεύεται με κάποια ιδανικά στη ζωή του, στο τέλος δικαιώνεται. Πιστεύω πως όταν ένας άνθρωπος δουλεύει στο τέλος ανταμείβεται. Πιστεύω πως όταν κάνεις καλό θα δεις καλό στη ζωή σου».

Πιστεύεις στον Θεό; «Ναι πιστεύω, πάντα κάνω τον σταυρό μου και πριν από τα παιχνίδια και πάντα έχω πάνω μου μια εικονίτσα της Παναγίας».

Υπάρχει μια φράση, κάτι που έχεις υιοθετήσει ως στάση ζωής; «Υπάρχει κάτι που πάντα στριφογυρίζει στο μυαλό μου, κάτι που πιστεύω. "Οι νικητές δεν τα παρατούν, αυτοί που τα παραπατούν ποτέ δεν νικούν"».

Μπορείς να θυμηθείς μια συμβουλή που σου έδωσε κάποιος όταν ξεκινούσες την καριέρα σου ως παίκτης ή ως προπονητής την οποία ακολουθείς έως σήμερα; «Δουλειά, γνώση γύρω από το αντικείμενο, επιμόρφωση, διάβασμα. Αυτές είναι μερικές λέξεις τις οποίες σέβομαι. Δεν είναι καλό να μένεις στάσιμος σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και πρέπει να μένουμε ενήμεροι για τις εξελίξεις».

Υπάρχουν παραδείγματα συναδέλφων σου, προπονητών οι οποίοι έχουν καταγγείλει στο παρελθόν πως τους ζητήθηκε σκόπιμα να χάσει η ομάδα τους σε ένα παιχνίδι. Σου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο; «Όχι. Κι αν συνέβαινε αυτόματα εγώ δεν θα ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν αφήνω το περιθώριο ώστε κάποιος να πάρει το θάρρος και να μου ζητήσει κάτι τέτοιο».

Πώς θα είναι η επόμενη χρονιά στον Ηρακλή; «Μην περιµένετε τρελά πράγµατα, ούτε ενέργειες που φανερώνουν νεοπλουτισµό. Συµφωνήσαµε ήδη µε τον πρόεδρο πως οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι µετρηµένες σε θέσεις που πονάµε. Όχι τρελά πράγµατα. Θα πορευτούµε µε πλάνο και σοβαρότητα. Εχω ήδη εισηγηθεί την παραµονή παικτών των οποίων τα συµβόλαια έχουν λήξει. Αυτά τα παιδιά έδειξαν στην πράξη πως τους αξίζει ο σεβασµός και οι ευκαιρίες. Στόχος µας δεν θα είναι η παραµονή. Ο Ηρακλής είναι υποχρεωµένος πάντα να κοιτάζει ψηλά».

Υπάρχει νεότερη εξέλιξη µε τον Κλέιτον; «Έχω δηλώσει ήδη πως έχω επικοινωνήσει µαζί του, είναι περίπτωση που µας ενδιαφέρει. Θα δούµε...»

Ποιο θα είναι το αγωνιστικό προφίλ του νέου Ηρακλή; «Θα προσπαθήσουµε να παίξουµε γρήγορο ποδόσφαιρο δίνοντας έµφαση στην ταχύτητα. Θέλουµε να το ευχαριστιούνται οι ίδιοι οι παίκτες και ο κόσµος».

Πώς φαντάζεστε το µέλλον σας στην οµάδα; «Έχω δεθεί µε τον Ηρακλή, γνωρίζω όµως πολύ καλά πως η επιτυχία µε την αποτυχία δεν είναι μακριά. Όλοι εξαρτιόμαστε από το αποτέλεσµα και πολύ περισσότερο ο προπονητής. Ξέρω καλά ποια είναι η µοίρα του προπονητή, έχω συµβιβαστεί µε αυτό. Το µόνο όπλο που έχω να παρατάξω στις δυσκολίες που ξέρω ότι θα έρθουν είναι η δουλειά. Θα ήµουν πολύ χαρούµενος εάν στο µέλλον παράλληλα µε την προσπάθεια της πρώτης οµάδας, δουλεύαµε µε συγκεκριµένο σχέδιο και στις υποδοµές, στη δηµιουργία ενός καλού δικτύου εύρεσης και ανάδειξης ταλέντων. Με τέτοιες κινήσεις µπαίνουν οι βάσεις για ένα καλύτερο µέλλον».

Είναι αλήθεια πως δέχτηκες πρόταση από άλλη οµάδα πρόσφατα; «Οχι, δεν είναι αλήθεια».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep