Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ροπαλιά εκδίκησης ο Ηρακλής!

Ο Γηραιός ταπείνωσε τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη και προκρίθηκε με νίκη 1-0 στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ηρακλής περίμενε πώς και πώς τις δύο αναμετρήσεις Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Εξάλλου, τα ματς με τους Αρκάδες ήταν ξεχωριστής σημασίας για τους Θεσσαλονικείς, όχι μόνο γιατί θα διεκδικούσαν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, αλλά γιατί αυτό θα γινόταν απέναντι στην ομάδα εξαιτίας της οποίας άδικα υποβιβάστηκαν το 2011. Και παρότι το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καυτανζόγλειο έδινε προβάδισμα στον Αστέρα, ο Γηραιός με ψυχή και πάθος πήρε την πρόκριση (1-0) στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Ρομάνο στο 56'! 

Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν με υπομονή στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, είχαν καλή αμυντική λειτουργία και δεν άφησαν περιθώρια για ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Παράλληλα είχαν σωστές μεταβιβάσεις στην μεσαία γραμμή και τον Περόνε που πίεζε αρκετά στην άμυνα και κρατούσε στην περιοχή τους αμυντικούς.

Μια φάση φαινόταν πως θα ήταν αρκετή για τους παίκτες του Ηρακλή και αυτή ήρθε στο 56ο λεπτό, όταν ο Κυριακίδης έκανε υπέροχη πάσα στον Ρομάνο που βρέθηκε μόνος με τον Κοσίτσκι και με εξαιρετικό πλασέ του πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα και την έστειλε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε, έψαξε την ισοφάριση που θα του έδινε τουλάχιστον την ημίωρη παράταση, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη στους χώρους όταν έβγαινε στην αντεπίθεση. Ο Περόνε έχασε την καλύτερη ευκαιρία για το 0-2 στο 91ο λεπτό, ενώ η ομάδα της Αρκαδίας ζήτησε πέναλτι στην φάση του 83ου λεπτού όταν ο Ιντζόγλου έδιωξε στην γραμμή, αλλά το χέρι ήταν κολλημένο στο σώμα του και δεν υπήρξε παράβαση.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

15' αναγνωριστικό παιχνίδι σε αυτά τα πρώτα λεπτά χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και φάσεις, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας. 17' σουτ του Κυριακίδη έξω από την περιοχή του Αστέρα Τρίπολης με την μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία.

30' παιχνίδι χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες τελικές προσπάθειες που δεν έχουν σημαδέψει την εστία.

40' Πιο επιθετικός έχει γίνει ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πρόβλημα η άμυνα του Ηρακλή.

49' Εκτέλεση φάουλ του Περόνε από 25 μέτρα, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης.

56' ΓΚΟΛ 0-1 Ο Ρομάνο μετά από τέλεια πάσα του Κυριακίδη βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, πέρασε την μπάλα από πάνω του και άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή.

66' Ο Ζιάμπαρης έκανε λάθος εκτίμηση, έδιωξε πάνω στον Πάρα και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Ηρακλή.

76' Ο Αστέρας Τρίπολης πιέζει για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά στις αντεπιθέσεις ο Ηρακλής είναι αρκετά επικίνδυνος.

83' Ο Μπαράλες έκανε την κεφαλιά στην περιοχή και ο Ιντζόγλου έδιωξε πάνω στην γραμμή, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να ζητάνε πέναλτι για χέρι, αλλά ο διαιτητής δείχνει κόρνερ.

91' Ο Περόνε δεν μπορεί να βρει την μπάλα στην ωραία σέντρα του Πουρτουλίδη μόνος με τον τερματοφύλακα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φερνάντες, Μουκάμ, Παντελιάδης - Ιντζόγλου, Χουάντερσον

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Kοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιέ Μπι (59' Πάρα), Νίκο Φερνάντες, Μούκαμ (65' Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46' Τσοκάνης), Μπαράλες.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88' Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46' Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιαμπάρης, Περόνε, Ρομάνο (77' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Χαρίσης (Γρεβενών)

Last modified onΤρίτη, 27 Ιανουάριος 2015 21:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep