Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Έχω τη συνείδησή μου καθαρή»

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξη τύπου του Επισκοπή-ΑΟΧ αφιερώθηκε στο κομμάτι της αποχώρησης του προπονητή Κωστή Ανυφαντάκη από την ομάδα.

Αφού έγινε το πρώτο σχόλιο για τον αγώνα με τον ΑΟΧ, ο 43χρονος κόουτς, έκανε έναν συνολικό απολογισμό των δύο ετών που βρέθηκε ως προπονητής στη μεγάλη ομάδα αποχαιρετώντας συνεργάτες και φίλους. «Για άλλη μια φορά, ζήσαμε ό,τι έχει συμβεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα όμως, τα παιδιά έκαναν αυτό που μπορούσαν . Αν κάναμε το γκολ στην ευκαιρία του Δρακάκη στο 47’, πιστεύω ότι η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ μας. Ήταν ένα δύσκολο παιγνίδι, όπως ακριβώς το περιμέναμε απέναντι σε μια ομάδα με ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία και με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους από μας. Η διαφορά με μας είναι βέβαια ότι, βρεθήκαμε σε μια θέση που δεν την αξίζουμε.
Επειδή βρισκόμαστε όλοι εδώ, κοινή μας πεποίθηση ήταν να αποχωρήσω από την ομάδα. Η απόφαση βγήκε την περασμένη Δευτέρα μετά την ήττα του ματς με τον Απόλλωνα. Στα παιδιά είπα ότι, μπροστά μας έχουμε ένα ολόκληρο γύρο κι ότι η πορεία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς, από τη στιγμή που δείχνουν καλό πρόσωπο θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Τα παιδιά οφείλουν να σηκώσουν το κεφάλι ώστε ο σύλλογος να σωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους για τη συνεργασία που είχαμε όπως τον πρόεδρο κ. Νικολιδάκη, τον Γεν. Αρχηγό κ. Βελονάκη, τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου, τους κ.κ. Διακάκη, Λεκίδη, Κονομάρα κι αυτούς φυσικά που συνεργαστήκαμε πέρυσι κ.κ. Μπουλιό, Γοκαριδάκη, Καλλιγιάννη, τους συνεργάτες μου στην Under, στη β’ ομάδα και στις ακαδημίες, τον μασέρ μας, τον γιατρό μας, τους διατροφολόγους μας και φυσικά τον κόσμο της ομάδας.
Φεύγω πιστεύοντας ότι η ομάδα θα πάει σίγουρα καλύτερα. Πιστεύω στην ομάδα και σ’ αυτό που εκπροσωπεί. Φεύγοντας δηλώνω ότι έχω την συνείδηση μου καθαρή. Ό,τι κάναμε για την Επισκοπή μέχρι σήμερα ανήκει αποκλειστικά στο ίδιο το σωματείο. Αυτό το οποίο θέλω να πω επίσης είναι ότι, ναι μεν ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας με την Επισκοπή αλλά μακάρι οποιαδήποτε σχέση, όταν φτάνει σε οριακό σημείο όπου δεν υπάρχει γυρισμός, να διακόπτεται μ’ αυτόν τον τρόπο».
Ερωτηθείς ο Ανυφαντάκης για ποιο λόγο, ενώ παίζει τόσο καλά η Επισκοπή, βρίσκεται σ’ αυτή τη δεινή βαθμολογικά θέση, είπε: «Αυτό μάς το ρωτούν όλοι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να ξέρετε ότι λειτουργούμε 100% ποδοσφαιρικά και έχουμε καταφέρει να δώσουμε τη δική μας φιλοσοφία. Υπάρχουν 5-6 λόγοι οι οποίοι, πίσω από τα δικά μας λάθη, είναι σημαντικοί. Η ανάλυση είναι 100% ποδοσφαιρική.
Κι όμως, φέτος η ομάδα έχει κάνει τρομερή βελτίωση στις υποδομές. Έχουμε τα δικά μας εργομετρικά μηχανήματα, έχουμε τα δικά μας μηχανήματα ανάλυσης παιγνιδιού, φτιάξαμε το γήπεδο όπως έπρεπε, έχουμε οργανωθεί πολύ καλά σ’ όλους τους τομείς αλλά δυστυχώς δεν μεταφράζονται όλα αυτά στα αποτελέσματα που θέλαμε μέχρι σήμερα».
Όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνουν οι συνεργάτες του, ο κ. Ανυφαντάκης απάντησε: «Οι συνεργάτες μου θα παραμείνουν στην ομάδα όσο θα χρειαστεί. Τα πράγματα όντως είναι πολύ δύσκολα. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την ΑΕΚ όμως, σ’ όλα τα ματς ήμασταν 100% ανταγωνιστικοί . Όλα τα ματς που έχουμε χάσει ήταν στις λεπτομέρειες αφήνοντάς μας μεγάλη πίκρα. Πιστεύω ωστόσο ότι, αυτή τη στιγμή, μπορεί να μπει η Επισκοπή στη ζώνη των πλέι άουτ. Η εικόνα της ομάδας είναι αυτή που μας λέει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε που φεύγουμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να βοηθηθεί η ομάδα με το νέο προπονητή. Η εικόνα που παρουσιάζουμε –ασχέτως αποτελεσμάτων- είναι ο δρόμος για την επίτευξη του παραπάνω στόχους».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015 22:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep