Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Η ΑΕΛ είναι διαφορετική...»

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments

Γέφυρες Πλεξιδα στους οργανωμένους και προαναγγελία συνέντευξης την Τρίτη (20/01).

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πετύχει τον στόχο της ανόδου η ΑΕΛ δήλωσε ο Βαγγέλης Πλεξίδας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ok Radio». Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πέταξε... μπηχτές για τον Σούκο, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (20/01) και έκανε άνοιγμα στους οπαδούς να ξεχάσουν όσα έχουν γίνει και να στηρίξουν τους «βυσσινί» για να επιτευχθεί η επιστροφή στη Super League. Απάντησε στις καταγγελίες των Αθανασόπουλου, Στεφανίδη, Μάινθ, τόνισε ότι... αν χρειαστεί θα αλλάξει ξανά προπονητή και παραδέχτηκε ότι έχει κάνει πολλά λάθη...

Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη Πλεξίδα και σας την παρουσιάζει:

Για την απόσυρση ενδιαφέροντος του Σούκου:

«Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν θέλησε να πουλήσει. Προσπάθησα να φύγω. Αφού μένω θα κάνω ό,τι καλύτερο για τη Λάρισα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό μέρος και να ξεχάσουμε τους μετόχους και τους μεγαλομετόχους»

«Μη μιλήσουμε για αποσύρσεις. Αυτά θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσω την Τρίτη. Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν θέλησε να πουλήσει. Προσπάθησα να φύγω. Αφού μένω θα κάνω ό,τι καλύτερο για τη Λάρισα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό μέρος και να ξεχάσουμε τους μετόχους και τους μεγαλομετόχους».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα για τη μεταβίβαση των μετοχών:

«Την Τρίτη θα μιλήσω μαζί με δικηγόρους. Ποτέ δεν υπήρξε κώλυμα. Περίμενα μέχρι τώρα για την πώληση, αλλά πλέον καταντά γελοίο. Θα εξηγήσω αν μπορεί να μεταβιβαστεί η ΠΑΕ, θα το μάθετε. Και η Λάρισα χόρτασε από όλο αυτό. Να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό και στο πολύ δύσκολο ματς που έρχεται. Η νίκη είναι μονόδρομος. Με όσα γίνονται νομίζει κανείς ότι η ομάδα είναι 7η. Είναι μέσα στους στόχους και εκτός Κυπέλλου. Αν συγκεντρωθούμε και είμαστε όλοι κοντά η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική».

Για το αν τον φοβίζει ότι η ΑΕΛ θα μείνει πίσω σε περίπτωση που δεν νικήσει:

«Έχουν γίνει λάθη το καλοκαίρι από ανθρώπους που επέλεξα. Αφού δεν εμφανίστηκε κάποιος καλύτερος ή χειρότερος από μένα, θα κάνω ό,τι καλύτερο. Η ΑΕΛ θα είναι στα πλέι οφ και θα πρωταγωνιστεί. Γίνονται διαφορετικές κινήσεις σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα παίρνω όλα στις πλάτες μου. Έγιναν κακές επιλογές δικές μου και των συνεργατών μου»

«Τρεις θέσεις παίζονται, όχι μία. Όλο το παιχνίδι είναι ο δεύτερος γύρος και τα πλέι οφ. Έχουν γίνει λάθη το καλοκαίρι από ανθρώπους που επέλεξα. Αφού δεν εμφανίστηκε κάποιος καλύτερος ή χειρότερος από μένα, θα κάνω ό,τι καλύτερο. Η ΑΕΛ θα είναι στα πλέι οφ και θα πρωταγωνιστεί. Γίνονται διαφορετικές κινήσεις σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα παίρνω όλα στις πλάτες μου. Έγιναν κακές επιλογές δικές μου και των συνεργατών μου.

Αν κάποιος είναι κοντά στο αγωνιστικό τμήμα ας πει αν ασχολείται με το αγωνιστικό ο Πλεξίδας. Πήρα μάθημα και ό,τι κινήσεις έκανα, τις έκανα για το καλό της ΑΕΛ. Δώσαμε χώρο σε κάποιους και με πυροβολούν. Να έρθει ο κόσμος κοντά. Η πορεία είναι μακριά. Δεν έχει σημασία αν χάσει η ομάδα ή νικήσει. Αν πικραίνεται ο κόσμος μία φορά, εγώ πικραίνομαι 500».

Για το τι κάνει για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο:

«Ό,τι πρέπει. Η ΑΕΛ είναι η μόνη ομάδα που είναι σε καλύτερη κατάσταση από όλες στην κατηγορία. Αν δείτε, μόνο η ΑΕΛ κάνει μεταγραφές. Έχει ένα προπονητήριο που θα ανοίξει την Παρασκευή στο κοινό, είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Έχει η ΑΕΛ όλα τα εχέγγυα για να είναι πρώτη. Από αύριο να το πράξει και να βρεθεί εκεί που πρέπει. Δεν θα ήθελα ποτέ η ομάδα μου να είναι 3η ή 5η».

Για το αν ήταν ασεβής προς τον κόσμο:

«Να έρθει ο κόσμος κοντά. Η πορεία είναι μακριά. Δεν έχει σημασία αν χάσει η ομάδα ή νικήσει. Αν πικραίνεται ο κόσμος μία φορά, εγώ πικραίνομαι 500»

«Να το λέμε είναι εύκολο. Ποτέ δεν έκανα μία κίνηση κακή προς την ομάδα μου. Πάντα θα υπάρχουν αντίθετες φωνές, αλλά να μην φτάνουμε στα άκρα».

Για το πού οφείλεται η απουσία των οπαδών:

«Σε όλα αυτά που γίνονται, στον εμφύλιο. Αν συνεχίσουν να φέρονται έτσι κάποιοι είναι δικαίωμά τους. Δεν πιστεύω ότι ήμουν σε πόλεμο με τον κόσμο, αλλά αυτή η κόντρα δεν τελείωσε ποτέ. Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Κάποιοι αμφισβητούν το Κύπελλο. Στη Γ' Εθνική παίζαμε, όμως. Αυτό που ζητάω είναι από τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα, να στηρίξει. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου».

Για το κλείσιμο των γραφείων της ΠΑΕ:

«Αν δείτε, μόνο η ΑΕΛ κάνει μεταγραφές. Έχει ένα προπονητήριο που θα ανοίξει την Παρασκευή στο κοινό, είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Έχει η ΑΕΛ όλα τα εχέγγυα για να είναι πρώτη. Από αύριο να το πράξει και να βρεθεί εκεί που πρέπει»

«Σεβάστηκα τους υπαλλήλους, τους προστάτευσα. Αν έκλεινα την ΠΑΕ εγώ θα ήμουν υπόλογος που θα έπρεπε να πληρώσω 2 εκατ. ευρώ σε συμβόλαια».

Για το AEL FC Arena:

«Δεν θα μπω ξανά στη διαδικασία να μιλήσω για το Arena. Αυτό ανήκει στη Λάρισα, όχι στον Πλεξίδα. Πιστεύετε εσείς ότι μπορεί να επιβαρυνθεί η ομάδα με τόσα χρήματα; Δεν αντέχει η τσέπη μου. Δείτε πόσοι ήρθαν να πάρουν την ΑΕΛ. Κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι τα βρήκα με τον Πηλαδάη, αλλά στα λόγια όλα γίνονται. Εδώ δεν μου ζήτησε κάποιος, όχι 360 αλλά ούτε 200 χιλιάδες για την ΠΑΕ. Τα έσοδα είναι 15 χιλιάδες από τον ΟΠΑΠ και 60-70 χιλιάδες από τη Λάρισα. Συνολικά ως το τέλος της σεζον τα έσοδα είναι 127 χιλιάδες.

Για τις μεταγραφές:

«Δεν θα μπω ξανά στη διαδικασία να μιλήσω για το Arena. Αυτό ανήκει στη Λάρισα, όχι στον Πλεξίδα. Πιστεύετε εσείς ότι μπορεί να επιβαρυνθεί η ομάδα με τόσα χρήματα; Δεν αντέχει η τσέπη μου»

«Δεν τελείωσαν. Θα τελειώσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Σχετικά με το αν οι προσθήκες τις έκανε η τεχνική ηγεσία ή ο τεχνικός διευθυντής:

«Ο τεχνικός διευθυντής με την τεχνική ηγεσία. Εγώ μόνο στο οικονομικό εμπλέκομαι. Εκείνοι ανακαλύπτουν παίκτες. Είναι ξεκάθαρα του τεχνικού διευθυντή και του Παναγιώτη Τζαναβάρα. Δεν είναι δυνατόν να ξέρω τον κάθε παίκτη στην Ευρώπη. Είμαι εντελώς παρεξηγημένος σε μερικά πράγματα. Αποδέχτηκα τα λάθη μου και πλήρωσα γι' αυτά. Οι άλλοι που με κρίνουν ας έρθουν στην καρέκλα μου».

«Από τους οργανωμένους φαίνεται μια μεγάλη ομάδα. Εκείνοι πήγαν με λεωφορεία στη Ζάκυνθο, που δεν θα πήγαινα ούτε εγώ. Εκείνοι τραγουδούν γυμνοί στη βροχή. Να μην τους βάζουμε όλους σε έναν κουβά. Έχουν αποδείξει πολλά γι' αυτή την ομάδα. Με έβρισαν πέντε, δέκα, τρεις κακόβουλοι. Μικραίνουν την ομάδα»

Για τις καταγγελίες των Αθανασόπουλου, Στεφανίδη:

«Ναι, κάτι είπαν για χαρτοπετσέτες... Ας βγει κάποιος από το ποδοσφαιρικό τμήμα να μου πει τι έκαναν αυτοί στην ομάδα και αν τους μίλησα ποτέ προσωπικά. Ο ένας μου έφερε επιταγή 12 χιλιάδες και ο άλλος 7 χιλιάδων για να λύσω τα συμβόλαια. Γιατί μου τα έφεραν πίσω; Αυτά που γίνονται στη Λάρισα, που είναι όλοι προπληρωμένοι δεν γίνονται πουθενά στην Ελλάδα. Θα τα πούμε την Τρίτη όλα...».

Ακολούθως έκανε νέα έκκληση στους οργανωμένους:

«Εγώ στημένα παιχνίδια δεν κάνω. Από τους προέδρους που πέρασαν εγώ είμαι πεντακάθαρος και θα είμαι. Γι' αυτό έχω απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Εγώ πληρώνω τα λάθη μου, τα βίτσια μου, αλλά κοροϊδίστικα λεφτά δεν έδωσα ποτέ»

«Δεν έχω καμία διένεξη μαζί τους. Με 2,3 είναι το πρόβλημα. Και βέβαια ισχύει και γι' αυτούς η πρόσκληση. Από τους οργανωμένους φαίνεται μια μεγάλη ομάδα. Εκείνοι πήγαν με λεωφορεία στη Ζάκυνθο, που δεν θα πήγαινα ούτε εγώ. Εκείνοι τραγουδούν γυμνοί στη βροχή. Να μην τους βάζουμε όλους σε έναν κουβά. Έχουν αποδείξει πολλά γι' αυτή την ομάδα. Με έβρισαν πέντε, δέκα, τρεις κακόβουλοι. Μικραίνουν την ομάδα. Ο «χ» Πλεξίδας εκπροσωπεί την ΑΕΛ στην Αθήνα και παλεύει για διάφορα θέματα. Κάνουν κακό στην ομάδα, όχι σε μένα. Εγώ είμαι αναγνωρισμένος από το κοινό.

Βγήκε κάποιος προπονητής και είπε διάφορα στον ΟΤΕ. Θα απαντήσω την Τρίτη. Εγώ στημένα παιχνίδια δεν κάνω. Από τους προέδρους που πέρασαν εγώ είμαι πεντακάθαρος και θα είμαι. Γι' αυτό έχω απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές έχουν να με δουν πάνω από τρεις μήνες. Ας αλλάξουμε όλοι από σήμερα και ας κάνουν υπομονή. Ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο για την ομάδα. Εγώ πληρώνω τα λάθη μου, τα βίτσια μου, αλλά κοροϊδίστικα λεφτά δεν έδωσα ποτέ».

Για το αν συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές πριν τα Χριστούγεννα:

«Στην πικρία μου διώχνω τους προπονητές, δεν κάνω υπομονή. Δεν υπάρχει χρόνος στην κατηγορία. Στη Β' η ΑΕΛ είχει αλλάξει εννέα προπονητές. Είναι διαφορετικό να είσαι στη Super League και άλλο στη Β' και στη Γ'»

«Συνομικά έχω να τους δω πάνω από τρεις μήνες. Υπάρχει τέτοιος πρόεδρος σε όλη την υφήλιο; Εγώ στην πικρία μου διώχνω τους προπονητές, δεν κάνω υπομονή. Δεν υπάρχει χρόνος στην κατηγορία. Στη Β' η ΑΕΛ είχει αλλάξει εννέα προπονητές. Είναι διαφορετικό να είσαι στη Super League και άλλο στη Β' και στη Γ'. Είναι διαφορετικές οι πιέσεις. Στη Super League με μία, δύο ήττες δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να κρατήσεις και έναν προπονητή για τρία χρόνια».

Για το αν θα μείνει στην ΠΑΕ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου:

«Εδώ κάνουμε συμβόλαια 1,5 χρόνου. Δεν υπάρχει μπροστινός εδώ».

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή:

«Ο μόνος που φώναζε να βάλουν τον Μάινθ και τους υπόλοιπους να δούμε τι κάνουν ήμουν εγώ. Δεν ξέρετε τι ήταν ο Μάινθ; Πόνεσε πολύ η τσέπη μου. Φταίνε όμως κάποιοι τεχνικοί από το καλοκαίρι και όχι εγώ. Μέσα σε αυτούς και ο πρώην προπονητής»

«Δεν είναι το συγκεκριμένο το μεγάλο ματς. Η ΑΕΛ θέλει να κάνει νέα αρχή. Είναι δύσκολο, γιατί το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί. Οι φίλαθλοι να στηρίξουν. Όλοι μαζί και ας ξεχάσουμε ό,τι έγινε χθες και προχθές».

Για τις καταγγελίες του Μάινθ:

«Ας το κρίνει η Λάρισα. Ο μόνος που φώναζε να τους βάλουν να δούμε τι κάνουν ήμουν εγώ. Δεν ξέρετε τι ήταν ο Μάινθ; Πόνεσε πολύ η τσέπη μου. Φταίνε όμως κάποιοι τεχνικοί από το καλοκαίρι και όχι εγώ. Μέσα σε αυτούς και ο πρώην προπονητής. Ας συγκεντρωθούμε στον στόχο και να είναι όλοι σίγουροι ότι θα πετύχουμε παρότι έχουν γίνει όλα αυτά. Βγήκαν και είπαν πούλησαν, αγοράσαμε, ξεφτύλισαν την ομάδα πανελλαδικά. Ο σοβαρός επενδυτής πρώτα αγοράζει και μετά βγαίνει και μιλάει.

Η κριτική στη Λάρισα δεν αποφεύγεται ποτέ. Έχω καταλάβει ότι η Λάρισα είναι διαφορετική από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πιστεύω των φιλάθλων είναι διαφορετικά από κάθε άλλη ομάδα. Έχουν την ομάδα πολύ πιο ψηλά. Εγώ δεν είμαι ψεύτικός. Θα πω την πραγματικότητα. Κανονικά έπρεπε να έχω επικοινωνιολόγο, αλλά δεν θέλω. Θέλω ανθρώπους από τη Λάρισα που θα ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι για τη φωτογραφία».

«Έχω καταλάβει ότι η Λάρισα είναι διαφορετική από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πιστεύω των φιλάθλων είναι διαφορετικά από κάθε άλλη ομάδα. Έχουν την ομάδα πολύ πιο ψηλά. Εγώ δεν είμαι ψεύτικός. Θα πω την πραγματικότητα»

Για τη συνεργασία με τον Ντελόπουλο:

«Θεωρείται ότι είναι μπροστινός δικός μου ο Ντελόπουλος; Δεν έχω τέτοια ανάγκη εγώ. Δεν θα έμενα αν είχα μπροστινό. Ο Ντελόπουλος μου είχε πει ότι θέλει το 35%-40%. Θέλει να βοηθήσει. Να του πω όχι; Από τη στιγμή που ήθελε να βοηθήσει έμπρακτα και ως χορηγός γιατί να του πω όχι;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Απόμαγνητοφώνηση: flnews.gr

Last modified onΤετάρτη, 14 Ιανουάριος 2015 23:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep