Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ ο δήμος

  • Written by 
  • Published in ΑΕΚ
  • 0 comments

Εμπόδια προέκυψαν για την ΑΕΚ αναφορικά με την ανέγερση της «Αγιά - Σοφιάς».

Η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ρυθμιστικού νομοσχεδίου, το οποίο αποχαρακτηρίζει δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η απόφαση για τη συγκεκριμένη κίνηση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δήμος στρέφεται εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία απορρίφθηκε δημοτική μελέτη ανάπλασης του άλσους.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριανός, δήλωσε στην εφημερίδα: «Ισχυριζόμαστε ότι ο νέος ρυθμιστικός νόμος αντιτίθεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών, στη δασική νομοθεσία και γενικότερα στην πολεοδομική νομοθεσία. Είναι πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το πράσινο, συνεχίζοντας την παράδοση παλαιότερων δημοτικών αρχών. Διεκδικούμε το δικαίωμα του δήμου να διαχειρίζεται το άλσος στην ολότητά του και να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να γίνει με απόλυτη προστασία του άλσους, στα όρια του παλιού παραχωρητηρίου των 26,6 στρεμμάτων. Δεν γίνεται να μην έχει λόγο ο δήμος σε μια σειρά βασικών παραμέτρων, όπως η συγκοινωνιακή παράμετρος, η περιβαλλοντική, η χωροταξική, το ύψος γηπέδου. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο του γηπέδου, δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης. Λέμε ναι στο γήπεδο, αλλά με σεβασμό στην πόλη και την τοπική κοινωνία».

Last modified onΚυριακή, 04 Ιανουάριος 2015 10:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep