Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Σαν τον Δαυίδ με τον Γολιάθ»

Ο Ιωσήφ Μερτύρης τόνισε ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποιο είναι το ταβάνι της Ερμιονίδας.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ερμιονίδας παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιωσήφ Μερτύρης και αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία. Επανέλαβε ότι ακόμα δεν γνωρίζει το ταβάνι της, σημείωσε ότι όσο περνά ο καιρός θα παρουσιάζεται και καλύτερη, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ομάδων. 

Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξή του και σας την παρουσιάζει:

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μερτύρης:

Για τη νίκη στο Μενίδι:

«Πήραμε το διπλό στην έδρα του Αχαρναϊκού γιατί το αξίζαμε, γιατί παίξαμε καλύτερα. Η ομάδα προς έκπληξη όλων μας αρχίζει και γίνεται ομάδα, δένει, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δίκαια επικράτησε του Αχαρναϊκού. Όταν αρχίζεις σε νέα κατηγορία, έχεις κάνει θεωρητικά ό,τι μπορείς για να ενισχύσεις την ομάδα. Αυτή η θεωρία γίνεται πράξη. Το έμψυχο υλικό που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή δείχνει ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα».

Για τη στήριξη του κόσμου και των επιχειρηματιών της περιοχής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους περίπου 200 φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα στο Μενίδι. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε, μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο. Ζητούμε τη στήριξη του κόσμου ανά πάσα στιγμή. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο της Ερμιονίδας. Αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει όλη την Ερμιονίδα και είμαστε υπερήφανοι που κάθε Κυριακή αναφέρεται στις αθλητικές εκπομπές της ΝΕΡΙΤ και του ΣΚΑΪ και παίζονται πλάνα από τον ΟΤΕ TV. Θέλω να τους πω να στηρίξουν την ομάδα όσο μπορούν τόσο με την παρουσία τους στο γήπεδο όσο και οικονομικά γιατί τα μεγέθη έχουν ξεφύγει. Είναι δύσκλο να σταθεί αυτό το εγχείρημα. Όσοι επαγγελματίες της επαρχίας θέλουν να διαφημιστούν μέσω μιας πινακίδας στο γήπεδο ή να γίνουν σπόνσορας της ομάδας για να προβληθούν, είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση και μάλιστα με ελάχιστα ποσά σε σχέση με αυτά που ζητάνε άλλες ομάδες».

Για τα διαρκείας:

«Ο κόσμος μπορεί να τα προμηθεύευται από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Κρανιδι. Υπάρχουν επίσης και σημεία προπώλησης που ανακοινώνουμε πριν από κάθε αγώνα. Η προπώληση θα συνεχθστεί ως τις 30 Οκτωβρίου».

Για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα:

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι της Ερμιονίδας. Ελάχιστες ομάδες έχουν κάνει τα άλματα που έχει κάνει η Ερμιονίδα από τη δημιουργία της. Αυτή η ομάδα άρχισε από τη Δ' Εθνική, πήγε στη Γ' και μετά στη Β'. Και από τις ενδείξεις που έχουμε, φαίνεται ότι στη Β' θα έχουμε καλή ομάδα. Πριν από το σαλόνι της Σούπερ Λίγκα υπάρχει η Football League. Η Football League δεν είναι το ίδιο Πρωτάθήμα με τα περισσότερα που ζήσαμε. Αποτελείται από ομάδες ιστορικές, μεγαθήρια όπως η ΑΕΚ, ο Απόλλων, ο Παναιγιάλειος, η Παναχαϊκή. Ομάδες με μεγάλο κοινό και μεγάλες πόλεις. Εμείς σαν τον Δαυίδ με τον Γολιάθ παλεύουμε κάθε ημέρα ώστε αυτό το εγχείρημα να ορθοποδήσει, να πάει μπροστά και να μας κάνει όλους χαρούμενους με τις νίκες, όπως την περασμένη Κυριακή».

Για την αισιοδοξία στον κόσμο περί συμμετοχής στα πλέι οφ:

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μην μπούμε σε περιπέτειες και να σώσουμε την ομάδα. Να παραμείνει στη Β' Εθνική, που του χρόνου θα είναι ένας όμιλος σε όλη την Ελλάδα και θα είναι ένα Πρωτάθλημα πιο σοβαρό, πιο δύσκολο και πιο αξιόπιστο από το φετινό με 26 ομάδες. Το όνειρο της ανόδου δεν μπορείς να το αφαιρέσεις από κανέναν.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η ομάδα αυτή μπορεί ή δεν μπορεί. Εμείς την πιστεύουμε, εμείς τη φτιάξαμε, τη δημιουργήσασμε και κάναμε τις μεταγραφές με τον προπονητή, Ρομπέρτο Μπολάνο. Αργά ή γρήγορα θα φανεί από τι πάστα είναι φτιαγμένη. Είναι τόσο δύσκολο το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν κακές και καλές στιγμές. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και στις δύο. Δεν πρέπει να ακολουθούμε την πολιτική καφενείου.

Η πολιτική των απλών φιλάθλων θέλει την ομάδα να βάζει 5 γκολ, αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολα και όλα τα ματς θα κριθούν σε λεπτομέρειες. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά προπονημένοι και συγκεντρωμένοι. Πιστεύω πολύ σ' αυτή την ομάδα. Θ' αρχίσουν και οι ποδοσφαιριστές να πιστεύουν. Τα αποτελέσματα θα τους φέρουν σιγουριά και ελπίζω στο τέλος να απολαύσουμε τους καρπούς της επιτυχίας». 

Για τη διαιτησία:

«Το έχω σαν αρχή και δεν ασχολούμαι. Τα τελευταία χρόνια οι διαιτησίες από τη Δ' Εθνική ως και φέτος είναι αξιόπιστες, καλές και θεωρώ ότι δεν πρέπει να μένουμε στο ανθρώπινο λάθος εξ αμελείας για να επικρίνουμε έναν διαιτητή. Είδαμε το πέναλτι στο παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ηρακλή Ψαχνών 300 φορές στην τηλεόραση και δεν ξέρουμε αν είναι εντός ή εκτός περιοχής. Οι διαιτητές ως τώρα δεν έχουν δείξει πρόθεση να ευνοήσουν ή να αδικήσουν την Ερμιονίδα. Στόχος της Football League είναι ένα αξιόπιστο προϊόν.

Για τα έσοδα:

«Η Πολιτεία δεν χρηματοδοτεί. Τα χρήματα είναι λίγα και σχεδόν καμία ΠΑΕ δεν είναι βιώσιμη. Γι' αυτό θέλει στήριξη, κόσμο, άτομα με οικονομική δυνατότητα, διαρκείας, διαφήμιση για να μην «ματώσει» η διοίκηση και τα παρατήσει. Ξέρεις τι πληρώνεις και δεν ξέρεις τι θα μαζέψεις. Πλην της ΑΕΚ σε όλες θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα. Στο ΟΑΚΑ πήγαν 25.000 κόσμος και εμείς κόψαμε 500 εισιτήρια. Και για την ΑΕΚ θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι ως τον Δεκέμβριο οι μισές του ομίλου θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα. Όταν δεν μπορείς να «ματώνεις» άλλο, είτε φεύγεις, είτε πουλάς. Υπάρχουν διαφορετικές δυναμικές. Η δική μας είναι περιορισμένη, αλλά είμαστε από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες».

Για το αν έχει συναντηθεί με τους οργανωμένους της θύρας 1:

«Κανείς δεν με έχει ενοχλήσεις. Ξέρω ποιοι είναι οι δήθενα μπροστάρηδες αυτής της κίνησης. Εγώ θέλω να δω τον κόσμο τον δικό μας να στηρίζει και να φωνάζει και αν η θύρα 1 είναι κάτι αξιόπιστο και σωστό θα το συζητήσουμε και θα δούμε αν αναγνωρίζεται από την ΠΑΕ ή όχι».

Last modified onΤετάρτη, 22 Οκτώβριος 2014 14:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep