Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πάμε για πολύ ψηλά»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε παράπονα για τη διαιτησία και τις λίγες ημέρες ξεκούρασης που είχε ο ΑΟ Χανιά.

Μετά τη νίκη (1-0) του ΑΟ Χανιά απέναντι στον Φωστήρα ο προπονητής της ομάδας των Χανίων, Σούλης Παπαδόπουλος εξέφρασε παράπονα για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και για τη διαιτησία. Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, με δυο ομάδες που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και οι δύο είχαν φάσεις για να προηγηθούν, εμείς μάλιστα και για να κάνουμε κι ένα δεύτερο γκολ και να είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Αυτό που μ’ ευχαριστεί και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές των Χανίων, είναι ότι είχαμε μόνο δυο μέρες να δουλέψουμε, γιατί φτάσαμε την Τρίτη από το ταξίδι κι επί της ουσίας δουλέψαμε μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Σε αυτό το θέμα θα ήθελα λίγο ευαισθησία από τις αρχές, γιατί κάποιες ομάδες όταν έχουν ταξίδια δεν γίνεται να τις βάζεις να παίζουν Παρασκευή.

Είχαμε δουλέψει με τα παιδιά πάνω σ’ αυτό και γι’ αυτό στο β’ ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί. Τα παιδιά που μπήκαν μας έδωσαν πολύ φρεσκάδα. Θέλαμε να έχουμε 3-4 παιδιά μέσα που να μην είχαν παίξει 90 λεπτά, γιατί όπως ξέρετε, στο προηγούμενο παιχνίδι παίξαμε για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο και ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα. Τον είχαμε δει και την περασμένη εβδομάδα με τον Απόλλωνα και μου άρεσε πάρα πολύ. Σίγουρα έχει τις αδυναμίες του, όπως έχουν όλες οι ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι και σήμερα όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο, κερδίσαμε επιπλέον και πέναλτι που δεν μας το έδωσε ο διαιτητής, πιστεύω ότι είναι καθαρό και πετύχαμε ένα γκολ από στημένη φάση που είναι το δυνατό μας σημείο και αν θέλετε, αδύνατο του αντιπάλου. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν τελειώσαμε νωρίτερα το παιχνίδι και ειδικότερα στην ευκαιρία με τον Πάγκαλο…

Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός και μπορούσε στο τέλος, αν και δεν μας έκανε φάση όταν μείναμε με 10, να μας ισοφαρίσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στον κόσμο, σε όλους και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με την ΑΕΚ, ένα σημαντικό παιχνίδι, αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα Χανιά, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ την ΑΕΚ. Όλα όμως τα παιχνίδια είναι σημαντικά και όλα δίνουν 3 βαθμούς όταν τα κερδίζεις».

Για το γεγονός ότι υπάρχει και στο δεύτερο παιχνίδι αποβολή παίκτη του ΑΟΧ:

«Στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν θα πω για το σημερινό, έπρεπε ν’ αποβληθεί ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας και όχι ο δικός μας. Η δεύτερη κίτρινη ήταν σίγουρα, αλλά η πρώτη ούτε κατά διάνοια. Εγώ θα σταθώ στο ότι όλοι κάνουν λάθη και οι παίκτες που χάνουν γκολ και οι προπονητές με κάποιες αλλαγές, όπως μπορούν να κάνουν κι οι διαιτητές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι παίζουμε με διαφορετική άμυνα, σήμερα έλειπαν και τα τρία παιδιά, όμως τ’ άλλα παιδιά είδαμε ότι ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σε καλές ομάδες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, αλλά δεν θα γίνεται να παίζεις συνέχεια με παίκτη λιγότερο».

Για το τι κρατάει και τι όχι ενόψει ΑΕΚ:

«Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, δεν παίζεις μόνο εσύ, παίζει κι ο αντίπαλος. Εμείς ξέραμε ότι ο Φωστήρας είναι μια ομάδα που παίζει με κάτω τη μπάλα, ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι θα μας πρέσαρε ψηλά. Όταν σου λείπουν δύο στόπερ και ξέρετε πολύ καλά ότι η καλύτερη επίθεση είναι απ’ την άμυνα κι η καλύτερη άμυνα απ’ την επίθεση και πρέπει να κατεβάσεις την μπάλα από πίσω, σίγουρα θα ‘χεις πρόβλημα στην ανάπτυξη. Προτιμήσαμε να κουράσουμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας με μεγάλες μπαλιές, καθώς παίκτες όπως ο Καραλής και ο Πάγκαλος έχουν ταχύτητα ή ο Κρητικός που θέλαμε να είναι στην κορυφή για να είναι πιο φρέσκος.

Όταν παίζεις με 10 παίκτες, αυτοί που τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι είναι οι επιθετικοί και στο προηγούμενο παιχνίδι, αυτά τα παιδιά, είχαν ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στην άμυνα. Θέλαμε να πάει το παιχνίδι στο β’ ημίχρονο έτσι όπως πήγε. Ήμασταν τυχεροί στη φάση που προηγηθήκαμε αλλά νομίζω ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη γιατί δείξαμε πάρα πολύ πειθαρχία στα αμυντικά μας καθήκοντα απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ καλή».

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο ΑΟΧ:

«Όλες οι ομάδες έχουν πράγματα να διορθώσουν, όχι μόνο τα Χανιά. Δεν υπάρχει ομάδα στον πλανήτη που να μην έχει να διορθώσει. Κάθε μέρα… διορθωνόμαστε, θα υπάρχουν παραπάνω μέρες τώρα για προπονήσεις και ξεκούραση. Παίζουμε με μία καλή ομάδα (ΑΕΚ), όπως είπα, όλα τα παιχνίδια δίνουν 3 βαθμούς, θα δούμε και τ’ άλλα παιχνίδια και την Κυριακή και έχει ο Θεός. Παιχνίδι με παιχνίδι… Μπορεί να είπε ο Κριστόφ (Βαζέχα) ότι πάμε για πρωτάθλημα, εγώ νομίζω ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα, εγώ νομίζω ότι πάμε για να φύγουμε πολύ ψηλά, να μην έχουμε προβλήματα και όταν είσαι σε μία ομάδα που κερδίζεις, δεν χάνεις και δεν τρως γκολ, τότε έρχονται επιτυχίες. Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία τα έχουμε δείξει εμείς».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΑΟΧ καλείται να διασπάσει πολυπρόσωπες και δύσκολες άμυνες:

«Πιστεύω και σε πολλά παιχνίδια θα είναι έτσι κι όχι μόνο στα Χανιά. Έχουμε τον τρόπο μας να πετυχαίνουμε γκολ. Νομίζω ότι αν είμαστε έτσι όπως είμαστε στην άμυνά μας θα έρθουν οι επιτυχίες. Βλέπουμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις ομάδες, δεν θέλω να πω ονόματα προπονητών που ήταν εδώ και έφυγαν έξω, πώς κερδίζουν, ακόμα και στο 90’. Ενώ εδώ όταν τους είχαμε, λέγαμε, παίζουν αμυντικά. Άντε, για τον κ. Σάντος μιλάω. Νομίζω ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Οι προπονητές είναι πάρα πολύ καλοί, οι ποδοσφαιριστές πάρα πολύ γυμνασμένοι. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να κοιτάς την άμυνά σου κι όταν είσαι καλά κι ανοίγεται το παιχνίδι, να βλέπουμε και όμορφο θέαμα.

Σήμερα μπήκε 1 γκολ, θα μπορούσε να μην πει κανένα, όπως και την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος γιατί είδα 4-5 ευκαιρίες δικές μας κι άλλες 4-5 από την αντίπαλη ομάδα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Άμα ο αντίπαλος σήμερα ήταν όλο πίσω… Πάλι θα το έτρωγε το γκολ! Ναι, αλλά οι άνθρωποι ήρθαν για να παίξουν… Βρήκαμε κι εμείς τους χώρους και ήταν πιο εύκολα. Τώρα, άμα είναι όλοι κλεισμένοι πίσω, θα βρούμε τον τρόπο, θα δούμε τι θα γίνει».

Πηγή: athlitiko.gr

Last modified onΠαρασκευή, 17 Οκτώβριος 2014 21:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep