Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Γήπεδο Δημήτριος Κοντικάκης»

Μετονομασία του γηπέδου του Ερασιτέχνη Αγροτικού Αστέρα σε «Δημήτριος Κοντικάκης».

Στη μνήμη του ανθρώπου που ίδρυσε τον Αγροτικό Αστέρα, που διατέλεσε πρόεδρός του και που παραχώρησε το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το γήπεδο της ομάδας, η διοίκηση του Ερασιτέχνη σε συνεργασία με την ΠΑΕ αποφάσισαν να το μετονομάσουν σε «Δημήτριος Κοντικάκης».
Όπως γνωστοποείται στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Αγροτικού Αστέρα: «O Δημήτρης Κοντικάκης, γεννήθηκε στα Χανιά το 1892, ήταν απόστρατος αξιωματικός και με την αποκατάσταση των προσφύγων το 1922 ήρθε στην Θεσ/νίκη όπου και υπηρέτησε. Ο Δημήτρης Κοντικάκης εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο μετά το γάμο του με την προσφυγοπούλα Κωστάνθη Μεντενοπούλου.
Το 1924 ίδρυσε τον Αγροτικό Αστέρα, και παραχώρησε στην ομάδα το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Π.Μ.Α.Σ Αγροτικού Αστέρα.Το οικόπεδο αυτό το απέκτησε με προσφυγικό κλήρο και αποφάσισε να το παραχωρήσει στην ομάδα που ίδρυσε.
Ο Δημήτρης Κοντικάκης διατέλεσε πρόεδρος της ομάδας από το 1924 έως το 1940, ενώ μετά τον πόλεμο, το 1946-1947 επέστρεψε ξανά στην ομάδα ως πρόεδρος μέχρι το 1958. Έπειτα ο Δημ. Κοντικάκης αρρώστησε και το 1962 απεβίωσε. Εις μνήμην του η διοίκηση του Π.Μ.Α.Σ Αγροτικού Αστέρα σε συνεργασία με την διοίκηση της Π.Α.Ε, αποφάσισαν ομόφωνα την μετονομασία του γηπέδου σε «Δημήτριος Κοντικάκης».
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Χρόνης Αρετάκης δήλωσε: «Είχαμε χρέος να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, καθώς θέλουμε να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά στην περίοδο ίδρυσης του Αστέρα μας. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό τον Δημήτρη Κοντικάκη στο Πανελλήνιο και θεωρώ ότι πρέπει να τιμούμε τις αξίες και να μαθαίνουμε απο την ιστορία μας».
ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΝΑΙΑΣ
Το Σάββατο (6/9) στις 18.00, ο Αγροτικός Αστέρας πηγαίνει στην Αρναία για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλωνα. Οι νεοαποκτηθέντες Ζόραν Βούγιοβιτς και Χρήστος Παλάσκας πολύ δύσκολα θα αγωνιστούν, καθώς θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα μέχρι να ενσωματωθούν σε φουλ ρυθμούς. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης ενδεχομένως να προστατέψει ορισμένους ακόμη παίκτες και να μην τους χρησιμοποιήσει.

Last modified onΠαρασκευή, 05 Σεπτέμβριος 2014 16:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep