Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Οριστική η μετάβαση των μετοχών»

Ο Άλεξ Ολίβα έδωσε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (3/9) στον Πύργο.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Πανηλειακός η προγραμματισμένη για την Τετάρτη (3/9) συνέντευξη Τύπου από τον μεγαλομέτοχο Άλεξ Ολίβα.

Υποστήριξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «iliaoikonomia», ότι «η παραχώρηση των μετοχών από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο Θανάση Παπαγεωργίου είναι οριστική και αυτό δεν θα αλλάξει», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει αντάλλαγμα για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου, και αν μέσα σε αυτό είναι ένα μέρος από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας με το ΟΤΕ TV, απάντησε: «Ναι, υπάρχει αντάλλαγμα, και όντως ισχύει αυτό για ένα μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου, αλλά επειδή έχει υπογραφεί μεταξύ μας και ρήτρα εμπιστευτικότητας για το συνολικό κομμάτι της παραχώρησης των μετοχών, δεν μπορούν να ειπωθούν περισσότερα δημόσια».

Αναλυτικά όσα η συνέντευξη Ολίβα:

Σε ερώτηση για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του:

«Είμαι Ιταλός, και συγκεκριμένα από το Μιλάνο. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά κυρίως στην Ελβετία και στις ΗΠΑ (Ν. Υόρκη). Στη δεύτερη με εταιρία που ασχολείται με τον τομέα του real estate και στην πρώτη με τη MAD που ειδικεύεται με επικοινωνία, αθλητικό μάνατζμεντ και μάρκετινγκ κι ακόμα συνεργαζόμαστε μέσω της εταιρίας με ποδοσφαιριστές κυρίως από τη Λατινική Αμερική όπου αγοράζουμε και δικαιώματα μεταπώλησης ποδοσφαιριστών (κάτι που ειδικά εκεί, είναι και σύνηθες αλλά και βάση νόμων, σε αντίθεση με την Ευρώπη και π.χ., την Ιταλία που το αντίσοιχο καθεστώς είναι αρκετά θολό. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι ο Βραζιλιάνος (που έχει και ιταλικό διαβατήριο) ο Ζαν Τσέρα. Που έχει αποκτηθεί από τη Πινέιρο Φλοριανόπολις».

Για το πόσο προβληματίζει ο περιορισμός λόγω της έλλειψης αδειοδότησης (ειδικά αφού θα υπήρχε αλλιώς πολυ μεγαλύτερη ευχέρεια στο κομμάτι των ξένων παικτών). Καθώς κι αν ο Τσέρα τελικά είναι σίγουρο ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής (και μπορεί δηλαδή να ξεπεραστεί η τωρινή διατύπωση των περιορισμών από την έλλειψη αδειοδότησης):

«Ναι, είναι σίγουρα ένα μεγάλο εμπόδιο τώρα για μας αυτή η διάταξη. Από την άλλη, είναι ένα εμπόδιο γι' αυτή τη σεζόν. Εμείς βλέπουμε μπροστά, βλέπουμε και στο μέλλον, για το πώς θα φέρουμε καλούς και ανερχόμενους παίκτες, που και να βοηθήσουν την ομάδα αλλά και να αναδειχτούν μέσα από αυτή. Και θα κάνουμε στη διάρκεια αυτής της σεζόν ό,τι χρειάζεται, για να πάρουμε την αδειοδότηση για την άλλη σεζόν, και να μην έχουμε ξανά μπροστά μας αυτό το εμπόδιο».

Για τον Τσέρα (σ.σ., απάντησε ο Σ. Κανακίδης στο σκέλος αυτό):

«Καταρχήν είναι να έρθει από μέρα σε μέρα η μπλε κάρτα του. Κι όταν γίνει αυτό, θα περιμένουμε από την ΕΠΟ να του βγάλει δελτίο. Οπότε, η οριστική απάντηση στο σκέλος αυτό, απο εκεί μόνο μπορεί να δοθεί επίσημα».

Για την παραχώρηση των μετοχών από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο κ. Θανάση Παπαγεωργίου αν είναι ήδη οριστική:

»Ναι είναι, κι αυτό δεν θα αλλάξει. Έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Έχουμε δώσει τα χέρια οριστικά. Υπάρχουν πάντως και κάποιες λεπτομέρειες που δεν μπορω να πω δημόσια, αφού υπάρχει σχετική ρήτρα εμπιστευτικότητας».

Για την πληροφορία αν υπάρχει αντάλλαγμα για την παραχώρηση, κι αν μέσα σε αυτό είναι ένα μέρος από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας με το ΟΤΕ:

«Ναι υπάρχει αντάλλαγμα και όντως ισχύει αυτό για ένα μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου, αλλά επειδή έχει υπογραφεί μεταξύ μας η ρήτρα εμπιστευτικότητας για το συνολικό κομμάτι της παραχώρησης των μετοχών, δεν μπορούν να ειπωθούν περισσότερα δημόσια. Σε κάθε περίπτωση, εγώ πρέπει να πληρώσω κάποια χρήματα για πράγματα που έχω αναλάβει, κι αυτό ήδη γίνεται από την πρώτη μέρα».

Έχει υπάρξει άλλη επαφή με το Θαν. Παπαγεωργίου από την οριστικοποίηση της συμφωνίας στα τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα;

«Όχι, δεν έχει υπάρξει άλλη επαφή. Άλλωστε ο κ. Παπαγεωργίου από πριν, όταν ακόμα ήταν αυτός μεγαλομέτοχος, ξέρω ότι ήδη δεν είχε πολύ χρόνο για ασχολία με την ομάδα».

Είχατε κάνει έναν οικονομικό έλεγχο πριν της οριστικοποίηση της συμφωνίας. Και είχατε και σχετική ενημέρωση, με λεπτομέρειες. Με το που έχετε αναλάβει εσείς, αυτά που βρίσκετε και που βλέπετε στην ...πράξη, έχουν διαφορές με αυτά που είχατε υπόψη σας;

«Όχι κάποια μεγάλη διαφορά. Περίπου αυτά είναι. Περίπου ένα 10% νομίζω να είναι η διαφορά».

Μέσα σε αυτά υπολογίζονται κι αυτά που πρέπει να δοθούν σε ΙΚΑ και Εφορία, ή και σε πληρωμές για προσφυγές ποδοσφαιριστών; Θέματα δηλαδή που πρέπει να τακτοποιηθούν αρκετά σύντομα, γιατί δυστυχώς είναι απαραίτητα κι αυτά...

(σ.σ., απάντησε ο Σ. Κανακίδης στην ερώτηση αυτή) «Για αυτά που πρέπει να δοθούν το προσεχές διάστημα ώστε να πάρουμε την απαραίτητη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, είμαστε βέβαια ενήμεροι. Δεν θα ήθελα και δεν χρειάζεται νομίζω, να πω τα ποσά δημόσια. Για το θέμα με τις προσφυγές, δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε ...πληγή! Και έρχεται πάνω μας, χωρίς να φταίμε εμείς σε τίποτα! Ούτε σε αυτό θέλω να μπω σε λεπτομέρειες δημόσια. Είναι περίπου προηγούμενες 7-8 προσφυγές που έχουν ήδη τελεσιδικήσει. Και για όσους ξέρουν τις διαδικασίες, αυτό είναι θέμα σε προχωρημένο στάδιο, που μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε μηδενισμό την ομάδα σε παιχνίδι ή παιχνίδια! Δεν πρόκειται βέβαια να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Αλλά θέλω να πω ακόμα για το θέμα αυτό ότι, δε μπορεί με το που μαθεύτηκε ότι είναι πλέον στον Πύργο ο Ολίβα, και κάνει πληρωμές, να έρχεται να να κάνουν προσφυγές μέχρι και παίκτες χωρίς συμμετοχές και που ήταν απολύτως περαστικοί! Δεν θέλω να επεκταθώ».

Αν έχουν εξασφαλιστεί τα θέματα διαμονής, σίτισης, κ.τ.λ., τόσων παικτών, που μάλιστα πλην δυο (Ζ. Δημητρουλόπουλου, Ντ. Νικολόπουλου) όλοι οι άλλοι είναι από άλλες περιοχές

«Από την αρχή της παρουσίας μας εδώ, προχωράμε για λύσεις και σε αυτό το πολύ απαραίτητο κομμάτι. Νομίζω ότι σε λίγες μέρες θα δώσουμε και την τελική, οριστική λύση. Μετά τις προσωρινές των πρώτων ημερών. Αλλά βρίσκουμε πολλά προβλήματα σε αυτό το κομμάτι. Μας θέτουν από εστιατόρια κυρίως, αλλά και ξενοδοχεία, το θέμα οφειλών που έχουν μείνει από παλιότερες διοικήσεις, όπως μας λένε οι ιδιοκτήτες!

Νομίζω ότι αναφέρονται σε προηγούμενες κι από τον κ. Παπαγεωργίου διοικήσεις. Δεν ξέρω καν αν είναι κι έτσι ακριβώς όπως μας το παραπονούνται. Γιατί άλλωστε, δεν μπορώ εγω να το λύσω αυτό, ακόμα κι αν ισχύει, και σε όποιο βαθμό αν ισχύει. Εγω με την ευκαιρία, θέλω να πω ξεκάθαρα το εξής: Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ δεν θα έχει οικονομικό πρόβλημα με εμένα ως διοικητικό επικεφαλής, αλλά ταυτόχρονα δεν ήρθε κι ο ...Αμπράμοβιτς στον Πύργο! Πρέπει όλη η τοποική κοινωνία να στηρίξει τη νέα μεγάλη προσπάθεια της ομάδας. Και πρέπει το κλίμα να είναι πιο φιλικό, απέναντι στην ομάδα και στο σωματείο».

Για το αν συμμερίζεται ότι ο κόσμος ήταν ήδη πολύ επιφυλακτικός από πριν (με τρεις π.χ., διοικήσεις την προηγούμενη σεζόν, και με τέταρτη αυτήν, σε δώδεκα μόνο μήνες, με την ξαφνική αποχώρηση της αμέσως προηγούμενης, και άλλα σχετικά), και γίνεται πιο ανήσυχος τώρα μετά και την εμφάνιση στο πρώτο επίσημο ματς Κυπέλλου...

«Σίγουρα δεν είναι ακόμα πολύ καλό το κλίμα από πλευράς στήριξης. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Για το καλό της ομάδας. Πρέπει το κλίμα να γίνει καλύτερο και πιο ζεστό. Ώστε η νεανική ομάδα μας να πολεμήσει με καλές προοπτικές στο τόσο δύσκολο πρωτάθλημα. Στην Πάτρα ήταν πολύ καλό που οι οπαδοί μας που βρέθηκαν εκεί, ήταν πολύ ζεστοί, και χειροκρότησαν την ομάδα. Παρά την ήττα, και παρά την πραγματικά κακή αυτή εμφάνιση, που πρώτος εγώ δυσανασχέτησα με αυτήν και εξέφρασα δυσαρέσκεια γι' αυτήν. Πρέπει όμως να είμαστε κοντά, και να στηρίξουμε όλοι. Πρέπει το κλίμα να είναι ενωτικό και να υπάρχει συσπείρωση».

Για το αν ο Σάκης Χριστόπουλος οριστικά θα συνεχίσει στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ:

«Αυτό δεν είναι ακόμα οριστικό, σε ό,τι αφορά τη θέση. Μέσα στο νέο Δ.Σ. θα είναι. Και προσεχώς θα κάνουμε μαζί μια συζήτηση και μέσα από αυτήν θα οριστικοποιηθεί κι αν θα είναι και πρόεδρος ή όχι».

Για το βασικό στόχο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα:

«Ο βασικός μας στόχος ξεκάθαρα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είναι ο πρωταρχικός στόχος μας σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, όπως ειδικά είναι το προσεχές που υποβιβάζονται επτά ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή παραπάνω και από τις μισές από όσες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως τώρα. Πιστεύω βάσιμα ότι θα δείξουμε την απαραίτητη ανταγωνιστικότητα και ότι θα καταφέρουμε το σημαντικό αυτόν στόχο».

Για το αν το χειμώνα βρέθηκε μια ανάσα από την ανάληψη της διοίκησης στον Βύζαντα Μεγάρων και αν αυτός, το φετινό καλοκαίρι μίλησε με άλλη ομάδα στη χώρα, πριν τον Πανηλειακό:

«Ναι, το χειμώνα, στο τέλος Ιανουαρίου συγκεκριμένα, έφτασα σε αρχική συμφωνία με τη διοίκηση της ομάδας εκεί. Πρόλαβα μάλιστα να βάλω και κάποια χρήματα, πρώτα περίπου 20 χιλιάδες ευρώ που ήταν για υποχρεώσεις του Βύζαντα στην ΕΠΟ συν ακόμα 10-15 χιλιάδες, αλλά τελικά δεν μπορούσα να προχωρήσω εκεί, γιατί η κατάσταση ήταν στο ...απροχώρητο!

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα, που έφταναν στα όρια των ανθρωπιστικών προβλημάτων αφού οι παίκτες δεν είχαν ούτε να φάνε, η μεταγραφική περίοδος ήταν στο τέλος της, οι αγωνιστικές που έμεναν ήταν πολύ λίγες, και γενικά δεν υπήρχε καμιά προοπτική εκεί, με αυτές τις συνθήκες. Βρήκα στο Βύζαντα και τον Άκη Μαζιώτη που ήρθε τώρα σε μας, όπως βρήκα και το Νικόλας Μαντέρο που δεν είχε όμως χαρτιά και δε μπορούσε να παίξει.

Εγω ήθελα να ξεκινήσουμε κάτι από την αρχή, και προέκυψε το πρότζεκτ με τον Πανηλειακό. Όπου βέβαια η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με εκείνη του Βύζαντα. Εγω μέσα στο καλοκαίρι αυτό, δεν είχα συζήτηση με κάποια άλλη ομάδα».

Φιλικό με Καλαμάτα στον Πύργο 

Με την Καλαμάτα θα τεθεί αντιμέτωπος ο Πανηλειακός στις 7 του μήνα, την Κυριακή. Το φιλικό θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Πύργου, στις 18.30. Το τεστ με τον Ζακυνθιακό ματαιώθηκε.

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Last modified onΤετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 19:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep