Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε»

Ο Λούκα Καβάλο μίλησε για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον Πανηλειακό Ο Λούκα Καβάλο μίλησε για μία σειρά από θέματα που αφορούν τον Πανηλειακό

Το στίγμα του φετινού Πανηλειακού, έδωσε ο Λούκα Καβάλο.

Ο Ιταλός προπονητής Λούκα Καβάλα μίλησε για την προετοιμασία του Πανηλειακού, για τη μεταγραφική ενίσχυση, για την τακτική αλλά και για το επικείμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή στο πλαίσιο του Κυπέλλου.

Αρχικά, εξήγησε το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας, σε μια δήλωση συνέχεια των όσων είχε αναφέρει και στην Ιταλία: «Μην έχοντας ως ποδοσφαιριστής την ευκαιρία να παίξω στο εξωτερικό, μια τέτοιου είδους πρόκληση, μου άρεσε. Γι’ αυτό και δέχθηκα την πρόταση από τον Πανηλειακό. Να έρθω σε μια ξένη χώρα, σε μια επαγγελματική κατηγορία».

Για το νεανικό ρόστερ ανέφερε:  «Δεν με φοβίζει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη δουλειά. Και αυτό πρέπει να διδάξω στους παίκτες μου. Να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε μια ομάδα με θέληση και δίψα στο γήπεδο, με όλα τα στοιχεία που πρέπει. Μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες με περισσότερο πρεστίζ ή ονόματα από εμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μέσα στο γήπεδο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα».

Για την προετοιμασία στην Ιταλία, ο σχολίασε: «Δώσαμε δύσκολα φιλικά, με έτοιμες ομάδες, φιλικά τα οποία μας βοήθησαν όλους να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και βέβαια πρώτα εμένα τον ίδιο. Είμαι ευχαριστημένος από τη νοοτροπία που δείξαμε. Η ομάδα ακόμα συμπληρώνεται. Ίσως μας λείπουν δυο επιθετικοί».

Σε ερώτηση σχετικά με το σύστημα που θα εφαρμόσει, ανέφερε: «Το αν θα παίξουμε με δυο επιθετικούς ή με έναν επιθετικό, θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε τα πράγματα. Ποιους παίκτες θα έχουμε και ακόμα ίσως με ποιον αντίπαλο θα παίξουμε. Το να παίξεις με έναν κυνηγό, πρέπει να διαθέτεις δυο πολύ καλούς εξτρέμ οι οποίοι θα κάνουν διάφορα πράγματα. Μου αρέσει και το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Είναι κάτι το οποίο θα δούμε στην πορεία, ανάλογα με το πώς οι παίκτες θα το αφομοιώσουν καλύτερα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο βεβαίως, γιατί σύντομα έχουμε ντέρμπι στο Κύπελλο. Εκείνο όπως που έχει σημασία δεν είναι το σύστημα. Δεν κερδίζει το σύστημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεις και εφαρμόζεις το σύστημα αυτό. Μια ομάδα χρειάζεται πάθος, αγωνιστική, θέληση. Αν δεν τα έχεις αυτά και δεν εφαρμόζεις το σύστημα σωστά στην τακτική, μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε σύστημα και να μην καταφέρεις ποτέ να κερδίσεις».

(πηγή: εφημερίδα «Πρώτη»)

Last modified onΠέμπτη, 21 Αύγουστος 2014 14:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep