Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Είμαι... Έλληνας προπονητής»

Ο Γκιγέρμο Όγιος μίλησε για τη σχέση του με τη χώρα μας και τον Ηρακλή.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Ηρακλή, Γκιγέρμο Όγιος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Xessaloniki» της ΕΡΤ3 και έδωσε συνέντευξη, μιλώντας για την έως τώρα παρουσία του Ηρακλή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και για την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τη χώρα μας. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το θέμα της μη παρουσίας του στον πάγκο:

«Ό,τι μας έχει ζητηθεί κατά καιρούς τα έχουμε φέρει. Όλα τα έγγραφα. Ελπίζω να μην μας ζητήσουν κάτι άλλο, δεν έχουμε κάτι άλλο να δώσουμε. Είμαι προπονητής 1000%! Θέλω να με αφήσουν να χαρώ την δουλειά μου και να βοηθήσω την ομάδα μου και τους παίκτες μου. Αν δεν ήμουν προπονητής, δεν θα καθόμουν στον πάγκο. Το είπα και στην Δράμα, μου στέρησαν την ελευθερία μου. Ένιωσα πολύ ταπεινωμένος. Γιατί δεν έκανα κάτι κακό, μόνο την δουλειά μου. Και μου στέρησαν την ελευθερία μου…».

Για τη σχέση του με την Ελλάδα:

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα γιατί μου άνοιξε την πόρτα για το πρώτο επαγγελματικό βήμα. Την αγαπάω πολύ αυτή την χώρα. Όπου κι αν βρίσκομαι, πάντα λέω ότι στην Ευρώπη είμαι ένας… Έλληνας προπονητής! Με πονάνε πάρα πολύ αυτά που συμβαίνουν για μένα στον Ηρακλή, χωρίς να ξέρω τον πραγματικό λόγο. Δεν μου αρέσουν τα σκοτεινα σημεία…».

Για τη νέα διοικητική προσπάθεια:

«Απ’ ότι γνωρίζω θα βρεθεί η λύση στις επόμενες μέρες. Όπως μας παρουσιάστηκε, είναι μια είδηση πολύ ευχάριστη. Είναι σημαντικό για ολόκληρη την οικογένεια του Ηρακλή να γίνει αυτό. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, θέλουμε να μπουν όλα σε μια καλύτερη σειρά. Χρειαζόμαστε στηρίγματα και ανθρώπους, που θα εξαλείψουν κάποιες δυσκολίες. Οι προσωπικές διαμάχες να μείνουν στην άκρη για το καλό του Ηρακλή».

Για την προσπάθεια στο πρωτάθλημα:

«Ένα δύσκολο έργο, που το έχουν πετύχει με πολλή δουλειά οι παίκτες και όσοι βρίσκονται γύρω μου στην ομάδα, με καθημερινή προσπάθεια. Όπως και να ‘χει, θα συνεχίσουμε για την επίτευξη του στόχου και θα τα δώσουμε όλα στη συνέχεια. Εκπροσωπούμε έναν ιστορικό και πολύ μεγάλο σύλλογο, με πλούσια ιστορία, που έχει οπαδούς οι οποίοι δένονται με πολύ πάθος με την ομάδα τους. Όλα αυτά μας έχουν αγγίξει και γι΄αυτό είναι τιμή μας που συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο, πέρα από τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί».

Για τους οπαδούς και τα καλά σχόλια προς το πρόσωπό του:

«Ευχαριστώ τον κόσμο για τα καλά του λόγια. Είναι ευλογία του Θεού και της Παναγίας να λέει ο κόσμος καλά λόγια για σένα».

Για την διαχείριση των χρημάτων από τα κουπόνια της ΑΘ-10:

«Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο να διαχειρίζομαι λεφτά που δεν μου ανήκουν… Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, αλλά την ανέλαβα γιατί έπρεπε να γίνει και αυτό. Η κατάσταση οδήγησε εκεί. Και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Χρειάζεται αλήθεια και τιμιότητα σ’ αυτόν τον χώρο».

Για την αλληλεγγύη της ομάδας του Ηρακλή στη μικρή Μαριλένα:

«Κάθε βράδυ κάνω τον προσευχή μου. Μόλις έμαθα για την Μαριλένα, είναι μόνιμα στις προσευχές μου. Η υγεία είναι τα παιδιά. Η αθωότητα. Σε κάνουν ό,τι και να τους δίνεις, να δείχνει πολύ λίγο. Είπα στον πατέρα της να μη νιώσει ποτέ μόνος. Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί σε ό,τι χρειαστεί. Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον κόσμο για την μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος. Είναι κάτι που δείχνει την ωριμότητα του λαού».

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Το περιμένω με πολύ πάθος! Θα είναι ένας μήνας που όλος ο πλανήτης θα στρέψει εκεί το ενδιαφέρον. Θα ενωθούν θρησκείες, κουλτούρες, νοοτροπίες και μόνο το Μουντιάλ τα καταφέρνει, γιατί ενώνει τον κόσμο. Και όλα αυτά τα γεννάνε ένα υπέροχο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο».

Για τους λαούς της Αργεντινής και της Ελλάδας:

«Εμείς είμαστε μια χώρα που έχει δημιουργηθεί από μετανάστες. Η Αργεντινή είναι μια πλούσια χώρα, με τρομακτικές δυνατότητες. Αλλά επί πολλά χρόνια είχαμε άσχημη καθοδήγηση. Από τότε που θυμάμαι το εαυτό μου, η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίση. Μόνο κάποιες ανάσες, για ένα ή δύο χρόνια. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι που έχουν δύναμη την εκμεταλλεύονται άσχημα. Για μένα όπου βρίσκεσαι πρέπει να είσαι ευγνώμων, επειδή σου δίνει στέγη και τροφή. Για μένα δεν υπάρχουν σύνορα. Όλοι είμαστε ίδιοι. Όμως, υπάρχουν πολλά συμφέροντα και βλάπτουν πάντα τον αδύναμο».

Last modified onΣάββατο, 01 Μάρτιος 2014 14:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep