Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κατσιγιάννης: «Εγώ ο μεγαλομέτοχος»

Ο πρόεδρος του ΑΟΧ αποκάλυψε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» ότι αυτός θα αποτελέσει τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Στο «ΦΩΣ» μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας των Χανίων, που διεκδικεί την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, όντας σταθερά στη 2η θέση του Νοτίου Ομίλου της Football League. Προαναγγέλλει νέα ΑΜΚ 300.000 ευρώ την οποία θα καλύψει ο ίδιος και θα γίνει μεγαλομέτοχος. Το flnews.gr εξασφάλισε τη συνέντευξη και σας την παρουσιάζει.

~ Τι επιχείρηση έχετε;
«Καταρχήν να πω ότι είμαι αναγνώστης του «ΦΩΤΟΣ» και οπαδός του Ολυμπιακού. Κύρια δραστηριότητά μου είναι το εμπόριο ιατρικών ειδών».
~ Πηγαίνατε και γήπεδο για τον Ολυμπιακό;
«Είχα πάντα διαρκείας! Επειδή οι οικονομικές συνθήκες τα τελευταία 5 χρόνια με έχουν ευνοήσει, είμαι στα VIP του Καραϊσκάκη. Έχω πάει ταξίδια και στο εξωτερικό για τον Ολυμπιακό. Έχω μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Τα Χανιά Ολυμπιακοκρατούνται. Για την ακρίβεια, οι περιοχές στο νομό Χανίων έξω από την πόλη έχουν ακόμα περισσότερους Ολυμπιακούς! Στην πόλη μέσα υπάρχουν και οπαδοί άλλων ομάδων. Στην πόλη είναι 50%-50% οι Ολυμπιακοί με όλους τους άλλους μαζί. Έξω από την πόλη όμως οι Ολυμπιακοί είναι ακόμα περισσότεροι, φτάνουν το 60%».
~ Στην ομάδα των Χανίων πώς μπλεχτήκατε φέτος;
«Τυχαίνει να είναι η γυναίκα μου Χανιώτισσα και έρχομαι συνέχεια στα Χανιά τα τελευταία 10 χρόνια. Ήμουν αντιπρόεδρος στο Ρουφ, είχαμε παίξει και αντίπαλοι με τα Χανιά, είχα γνωριστεί με ανθρώπους των Χανίων. Φέτος που ανέβηκε η ομάδα στη Β’ Εθνική κλήθηκα να βοηθήσω διότι υπήρχαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν ώστε να συμμετάσχει σε αυτήν την κατηγορία. Προκαταβολές ποδοσφαιριστών, ΙΚΑ, παράβολα πληρωμών, εγγυητική επιστολή, οφειλές παλιές στο ΙΚΑ που είχε ρυθμιστεί απ’ την παλιά διοίκηση, πείστηκα να μπω στην ομάδα. Διότι υπήρχαν προβλήματα που καθιστούσαν δύσκολη τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική».
~ Τις μετοχές ποιος τις έχει;
«Με τη νέα ΑΜΚ που θα γίνει, και θα την καλύψω εγώ, θα έχω το 33% των μετοχών, το 10% ο Ερασιτέχνης, η Τζετ Όιλ με τον κ. Μαμιδάκη θα έχει το 12%, ο κ. Ντερμανάκης θα έχει το 15%».
~ Εσείς λοιπόν θα είστε ο μεγαλομέτοχος.
«Ναι».
~ Δεν θα έχετε όμως πλειοψηφία.
«Θα το επιδιώξω, η ομάδα έχει πολλούς μικρομέτοχους και είμαι ήδη σε επαφή μαζί τους για να πάρω κι άλλες μετοχές ώστε να φτάσω στην πλειοψηφία».
~ Πότε θα γίνει η νέα ΑΜΚ και τι ύψους θα είναι;
«Η ΑΜΚ θα γίνει μετά τη γενική συνέλευση στις 24 του μήνα, θα είναι 300.000 ευρώ και θα την καλύψω εγώ, θα γίνουν επίσης μετοχές τα χρήματα που ήδη έχω βάλει από τον Αύγουστο στην ομάδα και είναι 190.000 ευρώ».
~ Ακόμα δεν γνωρίζετε πάντως αν θα ανέβουν 3 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα.
«Έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που όμοιό του μόνο στην Ελλάδα υπάρχει! Φτάσαμε Γενάρη και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα τηρηθεί ή όχι η προκήρυξη. Πληρώσαμε ως ΠΑΕ ήδη το παράβολο των 3.000 ευρώ για να φτιάξουμε από τώρα φάκελο αδειοδότησης για τη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα. Ώστε αν πάρουμε την άνοδο να είμαστε έτοιμοι. Ενισχυόμαστε με μεταγραφές ώστε να κάνουμε πρωταθλητισμό, κάναμε δύο και θα κάνουμε άλλες τρεις μεταγραφές. Επενδύουμε δηλαδή αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα ανέβουν! Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα».
~ Πείτε μου για τις μεταγραφές, τις θέσεις τους.
«Πήραμε δύο αμυντικά χαφ και θέλουμε τερματοφύλακα, σέντερ φορ και αν βρούμε κάτι εξαιρετικό, να πάρουμε έναν ακόμα σέντερ φορ. Εμείς έχουμε μια φιλοσοφία που τη συζητήσαμε από το καλοκαίρι με τον Σεροπιάν, τον προπονητή μας, και γράψτε σας παρακαλώ για τον Σεροπιάν ότι κάνει φοβερή δουλειά στην ομάδα. Η φιλοσοφία είναι να έχουμε νεανική ομάδα, χαμηλό μπάτζετ και νοικοκυριό ώστε αυτά που συμφωνούμε με τους παίκτες να τα τηρούμε, αλλά και να έχουμε φιλόδοξη ομάδα με τα νέα παιδιά. Δεν θέλαμε λοιπόν να κάνουμε πολλές μεταγραφές τώρα για να μην σπάσει η ομοιογένεια αλλά και γιατί θα ήταν άδικο για τα παιδιά αυτά που μας έχουν στη δεύτερη θέση».
~ Ο Μανωλάς, ο ξάδερφος του Μανωλά που παίζει στον Ολυμπιακό, πώς σας φαίνεται;
«Είναι πολύ καλός. Νέο παιδί και αυτός, είναι ο γιος του Στέλιου Μανωλά, παίζει αριστερό μπακ και κάνει εξαιρετική χρονιά, είναι από τους διακριθέντες της ομάδας μας. Έχει πολύ καλά στοιχεία, σωματοδομή, τεχνική, και μικρή ηλικία, τον βλέπουμε πώς προπονείται, θα ανέβει κι άλλο».
~ Ανεβήκατε φέτος στη Β’ Εθνική. Περιμένατε ότι από την πρώτη χρονιά θα ήσασταν στη δεύτερη θέση του ομίλου, αν και νεοφώτιστοι;
« Η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε και εμάς η εικόνα της ομάδας ως τώρα. Ο στόχος μας το καλοκαίρι ήταν να φτιάξουμε ένα καλό κορμό και να έχουμε πρώτη χρονιά φέτος στη Β’ Εθνική μια άνετη παραμονή. Στην πορεία όμως αποδείχτηκε ότι με την καλή δουλειά του προπονητή και με τις ικανότητες των παικτών, μπορούμε να κοιτάμε πλέι οφ και άνοδο».
~ Ποιες ομάδες θεωρείτε βασικούς ανταγωνιστές στον όμιλο;
«Η ομάδα που ξεχωρίζει είναι ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος είναι πρώτος και πιστεύω ότι θα τερματίσει πρώτος. Εμείς είμαστε στη δεύτερη θέση 4 βαθμούς πάνω από την τρίτη Καλλιθέα. Η Καλλιθέα, ο Ηρακλής Ψαχνών, η Επισκοπή και η Παναχαϊκή που ανεβαίνει τώρα τελευταία, πιστεύω ότι είναι οι κυριότερες αντίπαλές μας».
~ Είπατε στην αρχή κάτι που με παραξένεψε. Ότι έχετε ευνοηθεί οικονομικά την τελευταία 5ετία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουνε καταστραφεί πολλοί σε αυτή τη χώρα.
«Εγώ την εταιρία μου την άνοιξα το 2007. Παρ’ ότι η χώρα μας περνάει μεγάλη κρίση, εμείς τα πάμε καλά. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα, το κυριότερο είναι η καθυστέρηση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ».
~ Με τον Ολυμπιακό έχετε συνεργασία;
«Είναι στα πλάνα μας να έρθουμε πιο κοντά στον Ολυμπιακό για συνεργασία. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που μπορούν να μας φέρουν σε πιο κοντινή επαφή με τον Ολυμπιακό».
~ Α’ Εθνική έχουν παίξει ποτέ τα Χανιά;
«Όχι, αν γίνει αυτό θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους».
~ Αντέχει η Κρήτη να έχει 4 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα;
«Η Κρήτη είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει επηρεαστεί λιγότερο από την κρίση. Αν εξαιρέσεις κάποιους δημοσίους υπαλλήλους εδώ και συνταξιούχους που περικόπηκαν οι απολαβές τους- κάτι που συνέβη σε όλη την Ελλάδα- η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα εδώ έχει επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με άλλα μέρη. Η Κρήτη έχει τουρισμό πολύ, και μάλιστα με διευρυμένη χρονική περίοδο λόγω του ζεστού κλίματος, έχει τουρισμό από το Μάρτιο ως και τον Οκτώβριο, τα μαγαζιά δουλεύουν. Επίσης η Κρήτη παράγει τα πάντα. Έχει οπωροκηπευτικά, λάδι, αμπέλια, τυριά, ζώα. Τα ποσοστά ανεργίας εδώ πιστεύω ότι είναι αισθητά πιο χαμηλά από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν είναι παράξενο λοιπόν αν δείτε αυτό το μεγάλο νησί να έχει 4 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα».

Last modified onΠαρασκευή, 10 Ιανουάριος 2014 21:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep