Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Γρήγορη παραμονή»

Ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου, Πέτρος Καραναστάσης, έκανε λόγο για γρήγορη παραμονή που θα συνδυαστεί με καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Αυτός είναι ο στόχος των Θεσσαλών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πέτρος Καραναστάσης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ομάδας του στην Football League, που είναι και η μόνη εκπρόσωπος της Λάρισας σε αυτή την κατηγορία, το καλό κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο, τον κόσμο και τη σοβαρότητα και συνέπεια που διέπει τη διοίκηση. Ο Πέτρος Καραναστάσης δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα athleticlarissa.gr:

Πώς αισθάνεσαι που ο Τύρναβος εκπροσωπεί από τη μεγαλύτερη δυνατή θέση, αυτή την περίοδο, το λαρισινό ποδόσφαιρο, όντας μια κατηγορία πάνω από την ΑΕΛ;

«Είμαι χαρούμενος και τυχερός θα έλεγα, που αποτελώ μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας του Τυρνάβου και μάλιστα σε αυτή τη μεγάλη ιστορική περίοδο, που ο σύλλογος εκπροσωπεί μόνος αυτός το λαρισινό ποδόσφαιρο στη Β΄ Εθνική, στην οποία επέστρεψε μετά από 46 χρόνια. Μας λυπεί το γεγονός ότι και η ΑΕΛ δεν αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα πιο πάνω. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της στην Α΄ Εθνική, που αποτελεί άλλωστε τη φυσική της θέση».

Τι κλίμα επικρατεί στους κόλπους της ομάδας, ποιές οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, προπονητών και διοίκησης και ακόμη ποιά στάση κρατούν οι φίλαθλοι του Τυρνάβου και τι προσμένουν από το σύλλογο;

«Το κλίμα είναι θετικό, παίζοντας πρώτιστο ρόλο οι χαρακτήρες όλων των συμπαιχτών μου, κάτι για το οποίο χαίρομαι ιδιαίτερα και σαν μεγαλύτερος που είμαι στην ηλικία αλλά και ως αρχηγός της ομάδας, τους ευχαριστώ γι αυτό. Άλλο στοιχείο σημαντικό που συμβάλλει στη διατήρηση του άριστου κλίματος είναι αναμφισβήτητα το ύφος και η στάση της διοίκησης της ΠΑΕ, διακρίνοντάς την η συνέπεια και η σοβαρότητα, παράλληλα με τη μεγάλη της θέληση για προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Τύρναβος είναι ένα αρκετά οργανωμένο σωματείο, έχοντας λυμένο σε μεγάλο βαθμό το γηπεδικό ζήτημα. Η προπονητική του ομάδα απαρτίζεται από ικανά άτομα με επικεφαλής τον Άγγελο Διγκόζη, ο οποίος δουλεύοντας με μεγάλη όρεξη και διάθεση, προσπαθεί να μεταφέρει στους παίχτες τις γνώσεις και εμπειρίες, που ο ίδιος απέχτησε από την πολυετή παρουσία του σαν ποδοσφαιριστής στο χώρο. Σαν νέος προπονητής διακατέχεται από ισχυρή θέληση και φιλόδοξη διάθεση, κάτι που με τον καιρό περνά όλο και περισσότερο στη συνείδηση των παιχτών, επιδιώκοντας όλοι μαζί να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Πλαισιώνεται δε από αξιόλογους συνεργάτες (Κ. Μαντζιώκας, Θ. Κουτσαφτίκης, Β. Τσώτσας), το ήθος των οποίων και η ικανότητα στη δουλειά τους είναι στοιχεία ευρέως γνωστά στο λαρισινό ποδόσφαιρο».

Πόσο οι φίλαθλοι του Τυρνάβου στηρίζουν τη νέα προσπάθεια με δεδομένο ότι φέτος η ομάδα αγωνίζεται εκτός πόλης, στο Αλκαζάρ και ακόμη νιώθετε να βρίσκονται κοντά σας φίλαθλοι της Λάρισας με δεδομένο ότι ο Τύρναβος εκπροσωπεί όλο το νομό ως μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στη football league;

«Ο κόσμος του Τυρνάβου, όλα τα χρόνια που τον γνώρισα από κοντά, στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας και βρίσκεται δίπλα μας, νιώθοντας γι’ αυτό την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω, σαν ποδοσφαιριστής και σαν αρχηγός. Θα ήταν ιδανικό για μας να μας «αγκαλιάσουν» και οι φίλαθλοι της Λάρισας, τους οποίους τιμάμε και αγαπάμε, θεωρώντας πως εκπροσωπούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως συμβάλλουμε στη διατήρηση του λαρισινού ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, που ούτως ή άλλως υπάρχει».

Ποιοί οι στόχοι της ΠΑΕ Τύρναβος για εφέτος και πόσο πιστεύεις ότι βρίσκεστε κοντά στους στόχους σας;

«Ουσιαστικό στόχο για τη φετινή περίοδο αποτελεί η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη σωτηρία – παραμονή στην κατηγορία, καθώς είμαστε νεοφώτιστοι στη Β΄ Εθνική, έχοντας να ανταγωνιστούμε δυνατά και ιστορικά σωματεία σε ένα εξίσου δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα. Παράλληλα επιδιώκουμε να παίζουμε καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας πρώτα τους εαυτούς μας και τον κόσμο στη συνέχεια, ο οποίος αρέσκεται να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο. Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι ενθαρρυντικό για μας, πιστεύοντας πως θα έχουμε καλή συνέχεια, κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε και θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να υλοποιήσουμε το στόχο που θέσαμε».

Ποιές από τις ομάδες του ομίλου θεωρείς ως φαβορί για άνοδο κατηγορίας;

«Στον όμιλο που αγωνίζεται ο Τύρναβος υπάρχουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες, όπως ο Ηρακλής, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, η Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα και ο Αιγινιακός, οι οποίες πιστεύω πως θα διεκδικήσουν άνοδο, μην αποκλείοντας και κάποια άλλη περίπτωση καθότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκπλήξεις και τούτο είναι που το κάνει πιο όμορφο.

Σε τι διαφέρει ο τερματοφύλακας από έναν ποδοσφαιριστή όποιας άλλης θέσης, που σίγουρα έχει περισσότερο χώρο κίνησης και έκφρασης μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

«Ο τερματοφύλακας είναι κάτι σαν προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μπορεί και πρέπει με τον τρόπο του να κατευθύνει τους συμπαίχτες του, έχοντας προφανώς μεγάλο οπτικό πεδίο μέσα στο οποίο ελέγχει την κάθε κίνηση. Η θέση του είναι μοναδική και θα έλεγα αρκετά πιο υπεύθυνη από ότι των άλλων ποδοσφαιριστών γιατί τόσο το λάθος του όσο και μια σωτήρια επέμβαση σε μια φάση, ένα πέναλτι κλπ, συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος ενός αγώνα».

Τι θα συμβούλευες στους νέους αθλητές, που έχουν όρεξη για προσφορά και διάκριση στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Να δουλεύουν με υπομονή και διάθεση, αγαπώντας σε βάθος αυτό που κάνουν. Ακόμη να ακούνε καλόβουλα τις συμβουλές των προπονητών και των μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, λαμβάνοντάς τες σοβαρά υπόψη. Όταν κανείς είναι προσγειωμένος και προσηλωμένος στο σκοπό του και όσο παλεύει και αγωνίζεται, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα πάρει αυτό που του ανήκει. Εξάλλου χωρίς προσπάθεια και αγώνα, τίποτα δεν κατακτάται ούτε και χαρίζεται».

* Η ομάδα την Τρίτη (12/11) έχει ρεπό και επιστρέφει στις προπονήσεις την Τετάρτη (13/11), ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Δευτέρας (18/11) με τον Ηρακλή.

Last modified onΤρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 11:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep