Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Ο Τζιανλούκα Κολονέλο τόνισε ότι είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής της Ζακύνθου μίλησε για την επιλογή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των νησιωτών, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η παραμονή στην Football League, η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, ενώ αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να διέπει την ομάδα, αλλά και τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το ιταλικό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Τζιανλούκα Κολονέλο στο sportvox.gr:

Για την απόφασή του να αναλάβει τη Ζάκυνθο και να εργαστεί στην Ελλάδα:

«Ο Κάρλος Πίτσι (γενικός διευθυντής στη Ζάκυνθο) ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου εξήγησε το πλάνο που έχουν δημιουργήσει για τον σύλλογο. Εγώ δέχτηκα με μεγάλο ενθουσιασμό, εκτός των άλλων και επειδή η Ζάκυνθος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνική. Μου αρέσει να δημιουργώ και είμαι έτοιμος για μία εξαιρετική σεζόν».

Για τον στόχο της ομάδας τη φετινή σεζόν:

«Πρωταρχικός στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία, αφού όπως είπα και πριν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτή. Παράλληλα, επιθυμούμε να εξελίξουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ μας και να παρουσιάζουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Για τον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι ομάδες του:

«Μου αρέσει η επίθεση, αμύνομαι με το να επιτίθεμαι! Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, είχα την τύχη να αγωνιστώ κόντρα σε θηρία όπως οι Ζιντάν, Μπατιστούτα, Εντμούντο και Ρονάλντο, οπότε απέκτησα χρήσιμες εμπειρίες και παραστάσεις τις οποίες θέλω να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές μου στη Ζάκυνθο. Μου αρέσουν οι ομάδες που έχουν ένα ξεκάθαρο στυλ ποδοσφαίρου και το βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, όσον αφορά τη Β’ κατηγορία:

«Είναι διαφορετικά τα μεγέθη σε Ιταλία και Ελλάδα. Σίγουρα, η ποιότητα στην Ιταλία είναι καλύτερη, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο που έχουν δημιουργηθεί αυτές οι κατηγορίες και τους παίκτες που παίζουν δανεικοί από την 1η κατηγορία».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και αν αναμένονται εξελίξεις:

«Ναι, περιμένω δύο έμπειρους επιθετικούς ακόμα, ενώ όπως γνωρίζεται ήρθε στην ομάδα και ο Βούκοβιτς που είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με περιθώρια εξέλιξης. Δουλεύουμε με νέους παίκτες, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας».

Για τις εμπειρίες του ως ποδοσφαιριστής στην Ιταλία απέναντι σε Έλληνες παίκτες:

«Όταν έφυγα από την Περούτζια, είχε έρθει ο Βρύζας και είχαμε βρεθεί αντίπαλοι στη συνέχεια. Επίσης, θυμάμαι τον Γεωργάτο στην Ίντερ του Λίπι και τον Δέλλα, που έπαιζε στην άμυνα».

Για το ντέρμπι Ίντερ – Γιουβέντους (1-1) το προηγούμενο Σάββατο:

«Είδα το παιχνίδι και νομίζω ότι η Ίντερ έπαιξε πολύ καλύτερα σε σχέση με τη Γιουβέντους».

Last modified onΔευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2013 20:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep