Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αφήστε το χθες, ελάτε δίπλα μου»

Η γενική συνέλευση του Ηρακλή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/7) και κράτησε τέσσερις ώρες.

Έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, με τους μετόχους να ζητούν εξηγήσεις από το διοικητικό συμβούλιο για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η άνοδος. Έγινε κουβέντα για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ, με τον πρόεδρο Θόδωρο Παπαδόπουλο να δηλώνει ότι αν δεν είναι δεκτός είναι έτοιμος να φύγει. Ο εκ των αντιπροέδρων Γιώργος Μανίκας επανέλαβε ότι αποχωρεί, ενώ θέση πήρε και η Αυτόνομη Θύρα 10.

Αρχικά ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε τα εξής: «Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Μανίκας για συμβουλάτορες. Ήταν, όμως, ο βασικός μου συμβουλάτορας και τον άκουγα στα πάντα. Δεν δέχομαι να έχω τη Μacro, ο Ηρακλής είναι Ηρακλής και θα φορέσει NIKE. Αυτό που θέλω να σας πω είναι το αύριο του Ηρακλή. Ακούω διάφορα για επενδυτές, αλλά προσωπικά σε μένα δεν έφτασε τίποτα. Ό,τι ξέρετε ξέρω και εγώ. Δεν υπήρξε κάτι επίσημο, συγκεκριμένο και σοβαρό για να ασχοληθώ με το αύριο του Ηρακλή.
Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες παρά μονό το καλό της ομάδας. Όποιος θέλει να μου επιρρίψει ευθύνη ας με κοιτάξει στα μάτια και να μου το πει. Όπως άκουσα και κάτι για στημένα, για μπετούληδες. Εδώ να μου το πει. Είμαι πεντακάθαρος και έφτασα στα 50 μου χρόνια να χρωστάω. Αυτό που ζήτησα είναι να έρθουν δίπλα μου Ηρακληδείς και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Μην επιρρίπτετε πολλά στο πέρσι. Παίρνω την ευθύνη πάνω μου με όσες επιλογές έκανα. Δεν πρέπει να μείνουμε στο χθες. Χτίζω την ομάδα και προσπαθώ. Αν δεν με θέλετε, φεύγω. Ήδη υπάρχουν ορισμένοι που έρχονται να βοηθήσουν.


Δεν είμαι μεγιστάνας και εφοπλιστής. Έβαλα τα προσωπικά μου χρήματα και δεν είχα βοήθεια. Τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Δεν εξαιρώ κανέναν. Τους είχα εμπιστοσύνη και τους έχω. Δεν θα επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν. Γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις. Κρατήσαμε τον Γκόγκιτς και κάνουμε μεταγραφές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε πέρσι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση. Αν θέλετε να συνεχίσω, πρέπει να έρθετε όλοι δίπλα μου. Η πόρτα είναι ανοιχτή στον καθέναν. Από αύριο είμαι έτοιμος να δεχτώ να κάνουμε κάποιες συζητήσεις για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα. Αρκεί να μην είναι μόνο υποσχέσεις. Μέχρι τώρα μόνο αυτό εισέπραττα. Όποιος θέλει και έχει μια γνώμη η πόρτα μου είναι ανοιχτή».
Σε ερώτηση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής, είπε: «Πολλά από τα νούμερα που ακούστηκαν είναι τρέχοντα. Ουσιαστικά έχουμε μικρότερες οφειλές. Με τους ποδοσφαιριστές που το άνοιγμα είναι 90 χιλιάδες ευρώ, κάποιοι από τους παίκτες θα μείνουν στην ομάδα και θα διακανονιστούν αυτές οι οφειλές».
Για τα εισιτήρια διαρκείας ανέφερε τα εξής: «Ο κόσμος ήρθε από μια σεζόν στη Γ' Εθνική χωρίς να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα συμμετέχει. Υπάρχει και η γενικότερη οικονομική στενότητα. Πέρσι αγόρασε εισιτήρια διαρκείας ουσιαστικά ο σκληρός πυρήνας της ομάδας. Είναι κρίμα γιατί τη στήριξη δεν τη δείχνεις μόνο με την αγορά διαρκείας, αλλά κάθε Κυριακή. Δεν γίνεται να υπάρχουν 6-7 χιλιάδες φιλάθλων και να βλέπουμε ότι πληρώθηκαν μόλις 1.000 εισιτήρια στην εκκαθάριση. Μόνο στο πέταλο υπήρχε αντιπροσωπευτική εικόνα με τον κόσμο που υπήρχε. Η τεράστια διαφορά υπήρχε στο υπόλοιπο γήπεδο».
Για το σενάρια περί αλλαγής έδρας δήλωσε: «Δεν θα έπαιρνα ποτέ την ευθύνη να αλλάξω έδρα. Ο κόσμος θα πρέπει να το αποφασίσει αυτό. Θα πράξω αυτό που θέλει ο κόσμος. Το γήπεδο είναι πανάκριβο για τη διαχείρισή του. Κάθε αγώνας μού κοστίζει 6.000 και, όταν είναι νυκτερινός, επιπλέον 2.500 ευρώ».
Για τους φετινούς προπονητές του Ηρακλή: «Είχαμε καλή εικόνα από τον Στράντζαλη, αλλά βαθμολογικά είχαμε απώλειες. Πιέσεις είχαμε από τότε προς το πρόσωπό του. Προσωπικά τον στήριξα και τον ήθελα. Όταν όμως με την Καλλιθέα είχαμε οικτρή απόδοση, τότε τον αλλάξαμε. Ήρθε ο Χατζηνικολάου. Πήρε βαθμούς, αλλά όχι τα ντέρμπι. Δεν μπορούσα να τον διώξω 2 αγωνιστικές πριν από το τέλος, όταν ήμασταν πρώτοι. Μας είπε ότι ποτέ δεν είχε καμία συζήτηση με ανθρώπους του Άρη. Δεν ξέρω αν μου έλεγε αλήθεια. Τα γεγονότα είναι αυτά που έδειξαν την πραγματικότητα. Δεν μας τον πρότεινε κανένας μάνατζερ τον Χατζηνικολάου. Υπήρχαν τότε ορισμένοι ελεύθεροι προπονητές και επιλέξαμε αυτόν».


Το λόγο έλαβε ο εκ των αντιπροέδρων, Αργύρης Ασφαλτίδης: «Ο απολογισμός ο διοικητικός κινείται δυστυχώς γύρω από τον στόχο που δεν επετεύχθη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ο οικονομικός υπολογισμός. Εχω κάποια νούμερα που δείχνουν την καθαρή θέση. Για τη φετινή χρήση, αυτό που βαφτίζουμε μαύρη τρύπα είναι περίπου 310.000 ευρώ. Εξ αυτών 200.000 ευρώ είναι προς το Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα σε παίκτες και προμηθευτές. Τα χρέη στο Δημόσιο είναι σε ρύθμιση και τα υπόλοιπα είναι υπό ρύθμιση. Τα έσοδα της ομάδας από την ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ ΤV ήταν 270.000 ευρώ».
Ο άλλος αντιπρόεδρος, Γιώργος Μανίκας, είπε: «Αποχωρώ από την διοίκηση. Πολλοί με κατηγορήσανε μέχρι τέλους. Ξέρω τι ακριβώς χρωστάμε και που. Από εμένα θα ακούγονται αλήθειες. Για πολλούς που σκέφτονται μόνο πονηρά και πισώπλατα. Εδώ δεν υπάρχει το προσωπικό, υπάρχει ο Ηρακλής. Εμένα με επιβάρυνε το προσωπικό και ό,τι είχε να κάνει στη Μίκρα».
Ακούστηκαν και τοποθετήσεις των μετόχων. Αρχικά ο κ. Ευθυμιάδης επεσήμανε απευθυνόμενος στον Παπαδόπουλο: «Μας είπες ψέματα. Δεν μας είπες ποτέ ότι δεν μπορείς μόνος. Μας είπες ότι η ομάδα θα ανέβει. Ο Ηρακλής είχε τα περισσότερα διαρκείας από όλους. Η Καλλονή που ανέβηκε είχε περισσότερα διαρκείας;»..
Ο κ. Κανδηλαρίδης ανέφερε: «Η ομάδα ήταν στη Γ' Εθνική, δεν κατάφερε να ανέβει αγωνιστικά, δεν μπόρεσε να αγοράσει παίκτες και παρουσιάστηκε με χαμηλές δυνατότητες, αν δεν είχε τον κόσμο αυτή η ομάδα δεν θα έβγαινε ούτε πέμπτη. Σε κάποια συνάντηση το ποσό που αναφέρθηκε ήταν 100.000 ευρώ λιγότερο από το άνοιγμα. Τώρα είναι γύρω στα 300.000 ευρώ και 100.000 χιλιάδες για την Β' Εθνική είναι ένα σεβαστό ποσό. Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε κάποια στιγμή τι γίνεται με τις μετοχές, πως έγινε η συγχώνευση, πως είναι γραμμένη στα καταστατικά, τι γίνεται με τις μετοχές».
Ο κ. Μακρίδης δήλωσε: «Εδώ θα ήταν καλό όλοι να τοποθετηθούν και όχι να μιλάμε στο φέισμπουκ. Κατά πρώτον, για τα εισιτήρια που λέτε. Έχω δει τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και έκτος υπήρχε παύλα και ήταν ο Ηρακλής.  Tο καλοκαίρι, είχατε προωθήσει κάποιον προπονητή της Κ-17 να μπει στην δεύτερη ομάδα του Ηρακλή και μάθαμε ότι μπήκε ο κ. Χασεκίδης, είναι φίλος μας δεν έχουμε τίποτα μαζί του, αλλά δεν ήταν ο κατάλληλος. Κατάλληλος ήταν αυτός που είχε επιλεχθεί. Κάτι ακούσαμε ότι μπήκε λόγω Στράντζαλη, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η διοίκηση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Χρήστος Σιωπίδης λέγεται. Για πιο λόγo δεν έγινε;».


Και ενώ η γενική συνέλευση όδευε προς το τέλος της, θέση πήρε και η Αυτόνομη Θύρα 10: «Δεν είστε αρεστοί στον κόσμο και αυτό το εισπράττεται. Πρέπει να βρούμε με λύση αν είστε εσείς στην ομάδα ή όχι. Το βασικό που θέλουμε ειναι να υπάρχει Ηρακλής. Θα πρέπει να συνδυάζετε τον προγραμματισμό και να κάνετε ένα άνοιγμα στον κόσμο με τα προβλήματα που υπάρχουν. Βλέπουμε ότι θα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ και φέτος .
Οσο παραμείνετε θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο για το αγωνιστικό . Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είτε θα έρθει κάτι καλύτερο για την ομάδα, είτε εσείς να αλλάξετε κάτι άμεσα. Δεν θα πρέπει να κλείνετε πόρτες και να απαντάτε άμεσα. Θα πρέπει να γίνετε περισσότερο συγκεκριμένοι με τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να προλάβουμε λάθη που έγιναν πέρσι. Η φετινή σεζόν διαφέρει από πέρσι γιατί δεν έχετε την συμπαράσταση του κόσμου και θα υπάρχει και ένα οικονομικό άνοιγμα από πέρσι. Αν δείξετε ότι ήμαστε Ηρακλής δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν μπορείτε κάντε το. Αν όχι βγείτε και πείτε το. Ξέρετε τι πρέπει να κάνατε. Δηλαδή ότι δεν έγινε πέρσι».

Last modified onΤετάρτη, 10 Ιούλιος 2013 02:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep