Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλω το βήμα παραπάνω»

Ο Ματιού Γκόμες μίλησε στο fokikos,gr για την πορεία του στον Φωκικό και τα σχέδια του. Ο Ματιού Γκόμες μίλησε στο fokikos,gr για την πορεία του στον Φωκικό και τα σχέδια του.

Ο Ματιού Γκόμεζ μίλησε για την εμπειρία του στον Φωκικό, την Ελλάδα και τη θέληση του να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, ίσως και στη χώρα μας.

Ο επιθετικός της ομάδας της Αμφισσας μίλησε στο fokikos.gr και τόνισε πως στόχος του είναι να βοηθήσει την ομάδα να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η ομάδα είχε μια πολύ σημαντική νίκη την Κυριακή απέναντι στον Εργοτέλη, με σκορ 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του Φωκικού ήταν εξαιρετική. Αισθάνεσαι ότι, η θέση που αγωνίστηκες στην επανάληψη είναι και αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο;

Είναι δύσκολο να το πω αυτό, γιατί εξαρτάται από τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες ομάδες όπως ο Εργοτέλης. Είναι βασικό για μας να αγωνιζόμαστε σε κάθε αγώνα με το ίδιο πάθος που το κάναμε την Κυριακή, γιατί όταν ο Φωκικός δεν παίζει σε κάθε αγώνα με τέτοια ένταση συνήθως χάνει.

Ο Φωκικός είχε πολλές απώλειες στα τελευταία παιχνίδια πέραν του Μπουλούλη που είναι τραυματίας για αρκετό διάστημα. Θέος και Ευσταθίου πρόσφατα επέστρεψαν από τραυματισμούς και αυτοί, Θωμόπουλος, Παπαζούδης έχουν στρατευτεί, είναι δύσκολο για την ομάδα με τόσες απουσίες;

Σίγουρα είναι καλύτερο για έναν προπονητή να έχει όλες τις επιλογές στο διάθεσή του αλλά και την Κυριακή κάποιοι θα είναι απόντες. Για την ομάδα μας κάθε παίχτης είναι πολύ σημαντικός, αλλά εκτιμώ ότι, το πρόβλημα του Φωκικού ήταν ως τώρα θέμα ψυχολογίας, χρειαζόμαστε νίκες. Θα έμενες στον Φωκικό του χρόνου αν η ΠΑΕ σου έκανε πρόταση να ανανεώσεις; Σέβομαι πολύ τους ανθρώπους της ομάδας, τον προπονητή, τον Πρόεδρο αλλά έχω σαν αθλητής φιλοδοξίες και θέλω να αποδείξω ότι, μπορώ να φτάσω ακόμα πιο ψηλά, ότι αξίζω κάτι παραπάνω και ελπίζω να καταφέρω να το αποδείξω.

Τώρα που κατά πάσα πιθανότητα ο Φωκικός έχει πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία για δεύτερη χρονιά, πώς αισθάνεσαι που ήσουν «κομμάτι» αυτής της επιτυχίας;

Θα προτιμούσα να μιλήσω στο τέλος της σεζόν γιατί είναι πολύ σημαντικό για μένα να τερματίσουμε όσο δυνατόν πιο ψηλά βαθμολογικά γίνεται. Η 13η ή η 14η θέση δεν είναι άσχημη αλλά αν το τέλος μας βρει πίσω από ομάδες όπως ο Θρασύβουλος ή τα Γιαννιτσά δεν θα το θεωρούσα «επιτυχία».

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Ξέρουμε ότι, η Ισπανία στο άθλημα αυτό διαθέτει τους κορυφαίους συλλόγους, αλλά μιλάω κυρίως για πιο μικρές κατηγορίες. Πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, δεν μπορώ να κάνω καμία σύγκριση. Και πίστεψε με και για μένα δεν είναι καθόλου εύκολη η προσαρμογή. Αλλά στην ζωή πρέπει να συλλέγει κανείς εμπειρίες. Κάθε μέρα νιώθω πιο καλά και πιο σίγουρος ότι, του χρόνου θα έχω ανεβάσει την απόδοσή μου και πιστεύω ότι, δεν έχετε δει ακόμα από μένα τίποτα.

Εχουν εκφράσει αρκετές ομάδες το ενδιαφέρον τους για σένα, αλλά παρατηρούμε τελευταία το εξής φαινόμενο. Ξένοι παίχτες κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα και συνεπώς και στο ποδόσφαιρο, επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Θα έμενες στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες ή αν ήταν στο χέρι σου θα επέστρεφες στην Ισπανία;

Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί του χρόνου. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα της Super League ή έστω μια ομάδα Football League με στόχο ανόδου.

Ποιόν συμπαίχτη σου στον Φωκικό θαυμάζεις και γιατί;

Δεν μπορώ να αναφέρω έναν και να αδικήσω τους άλλους. Σέβομαι και εκτιμώ αρκετούς παίχτες αλλά καθέναν για διαφορετικό λόγο. Με τον Χαλούλο έχουμε ίδιο τρόπο σκέψης και κοινή οπτική για το ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε και οι δύο στην σκληρή δουλειά. Το 80% προπόνησης είναι χάσιμο χρόνου, πάντα είμαι υπέρ του 100%. Πρέπει να αναφερθώ φυσικά και στον Μπουλούλη, που είναι αρκετό καιρό τραυματίας και πλέον χαίρομαι που τον ξαναβλέπω στο γήπεδο.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τον κυριακάτικο αγώνα με τα Ψαχνά;

Την Κυριακή αν βάλουμε τα δυνατά μας και δείξουμε ότι, θέλουμε τη νίκη θα την πάρουμε. Αν σκεφτόμαστε όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα και δεν δείξουμε συγκέντρωση θα έχουμε και ανάλογη απόδοση.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ευρωπαϊκή ομάδα και ποιος παίχτης αποτελεί το πρότυπό σου;

Είμαι βάσκος και η ομάδα της καρδιάς μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από την Αθλέτικο Μπιλμπάο. Αγαπημένος μου παίχτης είναι ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Last modified onΠέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 22:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep