Βελιτζέλος: «Δείξαμε ψυχή»

Ο προπονητής της Αναγέννησης Επανομής, Κώστας Βελιτζέλος δεν είχε παράπονο από τους παίκτες του κόντρα στην ΑΕΛ.

Στις δηλώσεις του μετά την ήττα (1-0) από τους «βυσσινί» ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων ανέφερε: 

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα παιχνίδι που θα πήγαινε στη δύναμη, με μια από τις πιο καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα η Λάρισα να αντεπεξέλθει τόσο καλά σ’ αυτό. Σίγουρα της αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό, γιατί αυτό το γήπεδο που είδατε εσείς σήμερα εμείς το αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Σε κάποια πράγματα είναι πολύ καλύτερη από μας. Κατάφερε να έχει κατοχή της μπάλας περισσότερο χρόνο στα πόδια, να κερδίζει στημένα και να γεμίζει την περιοχή και να δημιουργεί διάφορες αρνητικές καταστάσεις για την άμυνά μας. 

Εμείς σε μεγάλο βαθμό αντεπεξήλθαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και σίγουρα τη μεγάλη φάση την είχαμε εμείς με το δοκάρι του Παπατζίκου. Αν σε εκείνη τη στιγμή έμπαινε το γκολ, θα ήταν διαφορετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε με κάποια αλλαγή που κάναμε να ισορροπήσουμε παραπάνω το παιχνίδι. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, στις περισσότερες φάσεις αντέδρασε σωστά ο τερματοφύλακάς μας. Φτάσαμε στα τελευταία λεπτά που για άλλο ένα παιχνίδι θα έπρεπε να γίνουν δύο τρομερα αμυντικά λάθη, αδράνειας, στιγμής, απερισκεψίας, όπως θέλετε πείτε το, γιατί, χωρίς να βγει η μπάλα έξω να την πιάνει με τα χέρια, φτάσαμε στο 88’ και δυστυχώς το πληρώσαμε.

Όπως φυσικά και ξέραμε ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που δουλέυει στα στημένα. Ξέραμε πως ο καθένας θα έπρεπε να είναι εκεί που είχε την αρμοδιότητα, όπως είπαμε πριν το παιχνίδι. Δυστυχώς η αλλαγή που κάναμε δεν το κατάλαβε καλά, δεν πήδηξε σωστά στο σωστό χρόνο που θα έπρεπε. Ήρθε ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας, ο συγκεκριμένος που ξέραμε ότι πηδάει πάρα πολύ καλά και μόνο με τη δύναμη έστειλε την μπάλα μέσα».

Για το ότι το γκολ επετεύχθη στο 88’, σας προκαλεί λύπη;

«Σίγουρα όταν ένα παιχνίδι φτάνει στο 88΄-89’ και το χάνεις προκαλεί απογοήτευση. Δυστυχώς εμείς φέτος είμαστε μαθημένοι με αυτή την απογοήτευση. Φτάνουμε πολλές φορές στην πηγή και νερό δεν πίνουμε. Ειδικά μέσα στην έδρα μας έχουμε χάσει πόντους που αν δεν είχαμε χάσει, θα ήμασταν πολύ κοντά στη γραμμή σωτηρίας.

Σε καμιά των περιπτώσεων δεν παρατάμε την προσπάθεια, θα δουλέψουμε πολύ περισσότερο σε κάποια κομμάτια που έχουν να κάνουν με μικρές ατέλειες σε ατομικό επίπεδο και ευελπιστώ αυτό που έχω πει εδώ και πολύ καιρό, ότι η ομάδα αυτή θα σωθεί. Τα παιδιά έχουν ψυχή και παρόλα τα λάθη που λέω ότι έγιναν, έδειξαν παίζοντας με έναν πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο από μας, ότι έχουν ψυχή και παλεύουν. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, να είστε σίγουροι. Εύχομαι η Λάρισα να βρεθεί εκεί που της αξίζει πραγματικά, γιατί όλο το κομμάτι της Λάρισας, οι εγκαταστάσεις, ο κόσμος, η ιστορία δεν είναι για τη Β΄Εθνική και τους αγωνιστικούς χώρους που έπαιξε σήμερα».

Ο Τοπούζης ανέφερε: «Κατ’ αρχάς θέλω να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησε ο προπονητής μου, λέγοντας κάποια πράγματα για την ΑΕΛ, η οποία είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Σήκωσε το κύπελλο μέσα στο Βόλο, ήμουν εκεί με τον Παναθηναϊκό, εκείνη τη χρονιά πήγε και Ευρώπη. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλογος, αναφησβήτητα. Με πολύ κόσμο και βαριά φανέλα. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι, συμφωνώ με το προπονητή μου, ότι αυτά τα παιχνίδια σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Γκολ κατά την ταπεινή μου άποψη θα έμπαινε μόνο από στημένη φάση, μόνο η μπάλα στον αέρα θα πήγαινε μέσα στην εστία. Δεν μπορούσαμε να σουτάρουμε, δεν μπορούσαμε να πασάρουμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς κάναμε πάρα πολλά ατομικά λάθη, χάσαμε πολλές μονομαχίες. Ο προπονητής μας, μας είπε από την αρχή κάποια πράγματα που δυστυχώς δεν τα τηρήσαμε στο βαθμό που έπρεπε.

Είχαμε τη μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού με τον Αλέξη Παπατζίκο, πίεσε η Λάρισα μετά, ανέβασε ρυθμούς. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε. Έγιναν αστεία λάθη και αυτό είναι κρίμα, γιατί είναι κάποιοι άνθρωποι εδώ, ο προπονητής, ο φροντιστής, ο πρόεδρος, ένας γενικός αρχηγός, οι οποίοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την ομάδα στη Β’ Εθνική κατηγορία και δεν ασχολείται κανείς άλλος. Και είναι κρίμα γιατί είκοσι παιδιά που είναι από άλλα μέρη και προσπαθούν πολύ. Βλέπετε τι γίνεται, και όταν πας στην Καβάλα και έρχονται και δίνουν στον προπονητή τα χέρια, δέκα διαφορετικοί άνθρωποι , λέγοντάς του «μπράβο». Και εδώ με την ΑΕΛ όταν μπορείς να κάνεις το 1-0 και δεν το κάνεις...Λέγεται επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση».

Για να σωθεί η ομάδα θα πρέπει στα επόμενα 18παιχνίδια να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Πώς θα βοηθήσει το γήπεδο σ’ αυτό το δύσκολο έργο; Σήμερα μόνο μπάλα δεν παίχτηκε…

«Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας με την πορεία πρωταθλητισμού. Έτσι θεωρώ εγώ. Βλέπουμε πώς ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος. Είχα πεις πως, αν καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, ουσιαστικά σαν αποτέλεσμα, γιατί και στο παιχνίδι με το Βύζαντα και τον Πιερικό διακιούμασταν το τρίποντο και σήμερα από τη στιγμή που έφτασε το 88΄θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τον πόντο. Δεν θέλω να σταθώ σ’ αυτό, θέλω να πω πως και με αυτήν τη βαθμολογική συγκομιδή έχουμε φτάσει σε μια απόσταση που νομίζω οι πέντε πόντοι δεν είναι απόσταση που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Είμαι της φιλοσοφίας του ότι από τη στιγμή που δεν μπορείς να έχεις κάτι τέλειο για να δουλέψεις , μετέτρεψέ το σε όπλο εναντίον του αντιπάλου, που δεν είναι προσαρμοσμένοι σ’ αυτό. Γι’ αυτό και στην αρχή είπα ότι δίνω στη Λάρισα συγχαρητήρια που αντεπεξήλθε σ’αυτό. Εμείς το ξέραμε αυτό και το αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Το ότι κατάφερε η Λάρισα να είναι τόσο καλή σε έναν τέτοιο κακό αγωνιστικό χώρο θεωρώ τις αξίζουν συγχαρητήρια. Στα προηγούμενα παιχνίδια θα μπορούσαμε να είχαμε τους τρεις βαθμούς και να ήμασταν διαφορετικά, με διαφορετική ψυχολογία. Τώρα πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και από κάπου αλλού. Όπως κάναμε στο παιχνίδι με το Φωκικό».

 

Last modified onΤετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013 20:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep