Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πισωγύρισμα…»

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments

Ο Τίμος Καβακάς μίλησε για τη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΛ και δήλωσε ότι υπολογίζει στον Ζεκίνια.

Ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας σημείωσε ότι η ήττα (1-0) από τον Πανσερραϊκό στενοχωρεί την ΑΕΛ αλλά δεν την απογοητεύει. Αναφέρθηκε σε πολλά τακτικά ζητήματα, ενώ σημείωσε ότι πρώτος εκείνος υπολογίζει στον Ζεκίνια… Αρχικά δήλωσε: «Μας στενοχωρεί το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά δεν μας απογοητεύει. Δυστυχώς εκεί που πάμε να φτάσουμε κάπου έρχεται ένα τέτοια αποτέλεσμα και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Είναι άσχημα στους τελευταίους δύο εντός έδρας αγώνες σου να χάνεις 5 βαθμούς. Το σημερινό παιχνίδι το χάσαμε από μια στημένη φάση».

-Ήταν καθοριστική η απουσία του Πόνσε;

«Δεν ψάχνω δικαιολογίες και δεν πρόκειται ποτέ να αναφερθώ σε απουσίες παικτών».

-Ίσως ήταν το μοναδικό παιχνίδι με εσάς στον πάγκο που η ΑΕΛ δεν έκανε κλασική ευκαιρία…

«Όντως, δεν κάναμε κλασική ευκαιρία σήμερα. Είχαμε καλές πλαγιοκοπήσεις, οι οποίες με καλή τελική πάσα ή τελείωμα θα μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα. Δεν είχαμε, όμως, ούτε καλές τοποθετήσεις. Προσπαθήσαμε πολύ, κλείσαμε τον αντίπαλο στο μισό, αλλά ίσως είναι και θέμα ρέντας κάποιων παικτών».

-Η ομάδα δυσκολεύεται στο γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το επιθετικό πρόβλημα;

«Απ’ ότι φαίνεται, θα πρέπει να κάνουμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Δεν έχουμε τον σκόρερ που θα μας βάλει 15-20 γκολ το χρόνο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με δουλειά να βελτιωθούμε κι άλλο σε αυτό το κομμάτι, ώστε να μπορούμε να ανοίγουμε πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες. Μέχρι το 35’ ήμασταν καλοί, μετά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Προσπαθήσαμε στο β’ ημίχρονο να παίξουμε πιο ορθολογικά, αλλά… Δυστυχώς πληρώσαμε τη νίκη στην Καλλιθέα με πολλά προβλήματα αγωνιστικά λόγω τραυματισμών και έρχονται κι άλλα λόγω καρτών».

-Το αποτέλεσμα αυτό μας πάει πίσω σε σχέση με το στόχο μας;

«Μας πάει πίσω. Φυσικά. Μας πέρασε ο Πανσερραϊκός στη βαθμολογία. Αν κερδίζαμε θα ήμασταν στην 3άδα. Ο στόχος με την έναρξη του β’ γύρου ήταν να ήμαστε στις 3 πρώτες θέσεις».

-Όταν είχατε πρωτοέρθει είχατε πει ότι η ΑΕΛ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε;

«Πάντα πιστεύω στην ομάδα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως και το πρωτάθλημα έχει αρκετές καλές ομάδες. Μια νίκη θα μας έδινε μεγάλη ώθηση. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Μπορεί εσείς να λέτε ότι το ματς στην Επανομή είναι εύκολο, αλλά εγώ λέω μακάρι να κερδίσουμε».

-Είναι στη σκέψη σας ο Χασομέρης, απόντος το Πόνσε, να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στη θέση του Αργεντινού;

«Τα προβλήματα σε αναγκάζουν να βρεις λύσεις. Το κάναμε στην Καλλιθέα για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν και πάλεψαν πολύ. Εδώ, σε αυτό το σημείο που είμαστε, χρειάζεται ψυχραιμία για να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση. Αν κάνουμε το άσπρο, μαύρο και τα ρημάξουμε όλα, θα βγούμε ψεύτες πρώτα εμείς οι ίδιοι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Χρειάζεται δουλειά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και καθαρό μυαλό».

-Σκέφτεστε ότι ίσως θα έπρεπε να είχατε ξεκινήσει τον Δεινόπαπα;

«Τακτικά δεν κάνει αυτό που θέλω. Και σε κατ’ ιδιάν συζητήσεις του το έχω πει αυτό. Έχει ένα χάρισμα και θα πρέπει να το κάνει χρήσιμο για την ομάδα, όχι για τον εαυτό του. Όχι ότι παίζει για τον εαυτό του. Αυτό δεν θα το επέτρεπα ποτέ. Αλλά αυτή του την ικανότητα πρέπει να την ξεδιπλώσει με άλλο τρόπο. Δεν μπορεί να περνάει τρεις ή πέντε παίκτες μαζί».

-Ο Κρητικός από τη Νέων που έγινε επαγγελματίας, θα πάρει ευκαιρίες;

«Η Νέων με την πρώτη ομάδα έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Αλλά είναι ένα παιδί ταλαντούχο, που θα του δώσω σίγουρα ευκαιρίες. Χρειάζεται δουλειά. Είχα σκοπό μέσα από καλά αποτελέσματα να του δώσω ευκαιρίες, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή γιατί είναι εύκολο να «κάψεις» ένα τέτοιο παιδί».

-Σε πόσους από τους τραυματίες μπορούμε να υπολογίζουμε για την Τετάρτη;

«Δεν ξέρουμε ακόμα».

-Οι απουσίες είναι πολλές. Οι αντικαταστάτες μπορούν να καλύψουν τα κενά;

«Βρήκαμε πολλά προβλήματα μπροστά μας, γι’ αυτό και είπα ότι πληρώσαμε ακριβά τη νίκη στην Καλλιθέα. Η ομάδα έχει στόχο. Το να κάθομαι να απαριθμώ προβλήματα δεν έχει νόημα. Πρέπει να κοιτάζω τη συνέχεια της ομάδας. Αν η ομάδα δεν παρουσιάζεται όπως πρέπει και δεν δημιουργεί εγώ είμαι ο υπεύθυνος και εγώ αυτός που πρέπει να βρει τη λύση. Να πω και κάτι άλλο θέλω. Έκλαψαν σε ένα, σε δυο, σε τρία ματς, στο τέταρτο ήρθε ο καλός Θεούλης και τους βοήθησε. Όταν παίζεις με την ΑΕΛ και κερδίζεις ευχαριστημένος είσαι».

Στο σημείο έγινε παρέμβαση από γνωστό φίλαθλο της ΑΕΛ που με έντονη συγκινησιακή φόρτιση μίλησε για τον πόνο και τη στενοχώρια των άτυχων αποτελεσμάτων, όπως επίσης και για τη θέση που έχει η ΑΕΛ στην καρδιά του απλού κόσμου, ζητώντας από τον προπονητή της ΑΕΛ να υποσχεθεί την άνοδο της ομάδας.

Ο Τίμος Καβακάς συγκινημένος από την εξομολόγηση του φίλου της ομάδας σχολίασε: «Το είπα και με την επιστροφή μου στην ομάδα. Μπορεί κάποιοι να με αντιμετωπίσουν καχύποπτα, αλλά θα προσπαθήσω να πείσω τους πάντες για την προσπάθειά μου. Θεωρώ ότι ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι σαν τον Γιάννη. Έχω δώσει το λόγο μου και εγώ και οι παίκτες μου δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για την ομάδα. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή αν κατορθώναμε να ανεβάσουμε την ΑΕΛ. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να διαχειριζόμαστε διαφορετικά κάποια πράγματα. Είμαι ειλικρινής, δεν προσπαθώ να κρύψω τίποτα. Η ομάδα προσπάθησε πολύ να ενισχυθεί περισσότερο, αλλά κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν ερχόταν κι αυτό ήταν άσχημο.

Η ομάδα έκανε ό,τι έπρεπε, δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Πρέπει αυτή την κατάσταση να την αντιστρέψουμε και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να έχουμε καχυποψία. Συνειδητά δεν διαβάζω εφημερίδες, ούτε ακούω ραδιόφωνα γιατί θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Μην θεωρήσετε ότι υποτιμώ κανέναν, αλλά θεωρώ ότι αν μπω σε τέτοια διαδικασία θα χάσω τον στόχο. Το κάνω συνειδητά και προσπαθώ να λειτουργώ τίμια και επαγγελματικά».

-Δεν μπορούσε η ομάδα να βρει έναν σέντερ φορ ξένο που να της λύσει το πρόβλημα;

«Δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο και να φέρω στην ομάδα μόνο από DVD με χαϊλαϊτς και συστάσεις έναν ξένο που θα στοιχίσει 70-80 χιλιάδες και δεν θα βοηθήσει. Αν δεν έπαιζε εγώ θα είχα την ευθύνη. Πήγαμε σε λύσεις παικτών από την Ελλάδα. Ουντότζι, Μαραγκουδάκης, Μαρκόφσκι, Κυβελίδης. Και είχαμε στόχο να πάρουμε όχι έναν, αλλά δύο από αυτούς. Όμως, δεν ερχόταν κυρίως λόγω κατηγορίας, αλλά και γιατί ήταν ευχαριστημένοι εκεί που βρισκόταν. Η ομάδα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν. Θέλαμε πάρα πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει η ομάδα να βγει κατηγορία και να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη για να μπορέσουμε να κάνουμε τέτοιες μεταγραφές. Χρειάζεται υπομονή…

Και θέλω να πω και κάτι τελευταίο… Δεν θέλω να φανεί εγωιστικό, αλλά ίσως αν δεν είχα φύγει πέρσι από την ομάδα τα πράγματα να ήταν καλύτερα για όλους μας. Όχι μόνο για την ΑΕΛ, αλλά και για μένα τον ίδιο. Γιατί μην ξεχνάτε ότι είμαι κι εγώ ένας νέος προπονητής με διαδρομή 5 χρόνων».

-Με δεδομένη την επιθετική δυστοκία, υπάρχει πιθανότητα επιστροφής για Τσιμπάμπα ή Ζεκίνια;

«Για τον Τσιμπάμπα το έχω ξεκαθαρίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν φτάνει αυτό. Έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομάδα. Να ξεκαθαρίσω ότι ο Ζεκίνια δεν είναι εκτός ομάδας. Απλά δεν είναι αγωνιστικά καλά αυτό το διάστημα και επιπλέον δεν νιώθει καλά με συνέπεια να έχει πάει αρκετές φορές στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αν δεν υπήρχε αυτό θα μετείχε κανονικά στις προπονήσεις. Σε όσα ματς μπήκε αλλαγή, έδειξε το ίδιο πράγμα. Πρώτος εγώ ο ίδιος θα ήθελα τον καλό Ζεκίνια. Τον γνωρίζω από πέρυσι, όταν ήρθε επί Κόουλμαν. Τότε είχα δει ένα παιδί με διάθεση και κίνητρο. Καμία σχέση με αυτό που βλέπω τώρα. Όταν ξαναδώ εκείνο το παιδί καλώς να ορίσει».

Last modified onΠαρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 22:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep