Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Ακόμα και απευθείας άνοδο…»

Ο προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργος Βαζάκας μίλησε για τη φετινή εκπληκτική πορεία και χαρακτήρισε πιθανή άνοδο ως τη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του.

Ο Γρεβενιώτης τεχνικός φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του STAR Κεντρικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στο «θαύμα» του Ηρακλή Ψαχνών και στις συνθήκες που υπάρχουν για να ανέβει ο πήχης και οι «πράσινοι» να μπουν στο κλαμπ των ομάδων της Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βαζάκα:

«Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τις μεγάλες άμυνες. Εμείς λειτουργήσαμε σωστά, δουλέψαμε στην άμυνα και ήρθαν τα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο. Γίνεται δουλειά. Τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν, αλλά είναι απόρροια δουλειάς. Στην ομάδα υπάρχει δέσιμο μεταξύ του τεχνικού τιμ, της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και του κόσμου. Λειτυργεί οικογενειακά. Όταν δεν υπάρχει γκρίνια και μιζέρια, αυτόματα υπάρχει μία θετική αύρα».

Για τις αλλαγές που έκανε:

Γνώριζα τους ποδοσφαιριστές και ήξερα ότι δεν είχαν πιάσει ταβάνι. Υπήρχε περιθώριο βελτίωσης. Έπερεπε κάποια στιγμή η ομάδα να ανεβάσει τον πήχη, γιατί ο κόσμος και η διοίκηση θα είχαν κουραστεί. Άλλαξα τη φιλοσοφία, πέρασα αυτή του πρωταθλητισμού και τη στόφα του νικητή. Όπο πάμε θα παλεύουμε για τη νίκη. Ο Ηρακλής Ψαχνών δεν θα χαίρεται αν παίρνει ισοπαλία εκτός έδρας. Θα στενοχωριέται αν δεν νικά. Γι’ αυτό έχω αισιοδοξία και θα λέω πάντα ότι ο Ηρακλής θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν».

Μπορεί τα δύο χρόνια στην κατηγορία να φαίνονται σε πολλούς λίγα, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Θέλουν δεν θέλουν οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πλέον ότι για να διακριθούν στο χώρο και να έχουν απαιτήσεις από το πόδοσφαιρο θα είναι πρωταγωνιστές. Ο μέτριος παίκτης και η μέτρια παρουσία δεν θα δώσουν τίποτα. Δεν σημαίνει ότι αν είσαι τρίτος κέρδισες τα πάντα, ούτε ότι έπιασες ταβάνι. Πρέπει να είσαι πάντα συγκεντρωμένος και να κοιτάς ψηλά. Εμείς κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Ταπεινοί, προσγειωμένοι, χωρίς αλαζονεία θα δίνουμε πάντα το 100%. Γιατί όχι, τότε να μην μιλήσουμε και για απευθείας άνοδο».

Για τη διοίκηση του Ηρακλή Ψαχνών:

«Τα λεφτά που απαιτούνται στην κατηγορία είναι πολλά. Το ΔΣ δεν έχει, ούτε Βαρδινογιάννη, ούτε Μαρινάκη. Αγαπάνε το ποδόσφαιρο, έχουν την οικονομική ευχέρεια, αλλά δεν είναι αυτοί που θα πουν ότι θα ξοδέψουν το κάτι παραπάνω. Επομένως όταν δεν έχεις βοήθειες και τα μπάτζετ είναι μεγάλα, κάποια στιγμή θα σηκώσουν τα χέρια. Αρκετές θα είναι αυτές που θα σηκώσουν τα χέρια στη διάρκεια της σεζόν. Εμείς είμαστε μια ομάδα σε έναν μικρό τόπο, αλλά στηριζόμαστε από τον κόσμο. Η ανταπόκριση είναι ιδανική και θεωρώ ότι θα έρθουν και άλλοι οπαδοί. Η παρουσία μας και η προσπάθεια της διοίκησης θα βρουν ανταπόκριση για να φτάσει ο Ηρακλής Ψαχνών μέχρι το τέλος και να πετύχει τον στόχο του».

Για τον πρόεδρο, Γιώργο Στούπα:

«Ξέρει το αντικείμενο και η φιλοσοφία μας ταιριάζει. Στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται και έχω την ευτυχία να δουλεύω όπως θέλω εγώ. Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η ομάδα, το οικογενειακό στυλ και οι διοικούντες που είναι φίλοι μεταξύ τους δείχνει ότι υπάρχει όραμα. Η κοινωνία μπορεί να είναι κλειστή, αλλά το όραμα είναι μεγάλο».

Για τον αρχηγό, Μάριο Σέγκο:

«Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Δεν υπάρχει πλέον ρομαντισμός. Υπάρχουν παίκτες που παλεύουν και ματώνουν και άλλοι που δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία και αποχωρούν. Ο Μάριος είναι γέννημα θρέμα των Ψαχνών και έχει δώσει πολλά. Ματώνει και είναι μπροστάρης στην προσπάθεια που γίνεται. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με ήθος, μπαίνει πάντα μπροστά και είναι υπόδειγμα αθλητή και παράδειφμα για τους μικρούς. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα. Θα έρχονται ποδοσφαιριστές που θα αγαπούν την ομάδα και έτσι θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Είναι το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ. Οι 15 από τις 21 έχουν παρουσία στην Α’ Εθνική. Εκπροσωπούν πόλεις με δυναμική και έχουν το ειδικό βάρος. Για τα Ψαχνά που είναι νέα ομάδα στην κατηγορία είναι κίνητρο. Δεν φοβόμαστε. Μας δίνει το πάθος να μπορέσουμε να υπερισχύσουμε, οπότε η επιτυχία θα είναι διπλή. Όταν βάζεις ιστορικές ομάδες από κάτω, αυτό αναδεικνύει την επιτυχία περισσότερο. Θα είμαστε διπλά χαρούμενοι στο τέλος.

Ομάδες που ήταν φαβορί δεν το δείχνουν, και φαβορί γίνονται τα αουτσάιντερ. Αυτό είναι πολύ καλό για τον κόσμο. Τον αναγκάζει να επιστρέψει στο γήπεδο, ενώ στη Super League απομακρύνεται, γιατί ξέρει τον πρωταθλητή και ποιος θα πέσει».

Για την ανάδειξη ταλέντων:

«Ήρθα στην 7η αγωνιστική. Οι επιλογές δεν είναι δικές μου, αλλά μέσα από αυτό το υλικό θα βγουν παίκτες. Θα δείτε ότι αρκετές ομάδες της Super League θα ενδιαφερθούν για παίκτες μας. Δεν είναι τυχαίο που πρωταγωνιστούμε. Όλοι θα θέλουν να δουν τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στον Ηρακλή Ψαχνών. Όποιος έχει ταλέντο με δουλειά θα ξεπεταχτεί και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον».

Για τον στόχο του:

«Πάντα στόχος είναι να πετύχεις το όνειρο. Θα είναι κάτι ανεπανάληπτο, συναρπαστικό για όλη την κοινωνία της Εύβοιας αν επιτευχθεί η άνοδος. Μία μικρή πόλη να εκπροσωπεί την Εύβοια στους μεγάλους. Θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω κάνει».

Για τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος:

«Το Άγιο Όρος δίνει ησυχία και ελπίδα. Ο κόσμος να μην χάνει την ελπίδα του. Πιστεύουμε στο τέλος η Παναγία να μας δώσει την ευκαιρία και η ελπίδα να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα. Να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους του Ηρακλή Ψαχνών, να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε και να πραγματοποιήσουμε το όνερο».

Last modified onΤετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012 15:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep