«Ήρθα για να πετύχω»

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Φωκικού, Πέτρου Δημητρίου και η πρώτη του ομιλία.

Βέβαιος ότι στην ομάδα της Άμφισσας θα πετύχει παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός του Φωκικού στην παρουσίασή του την Παρασκευή (09/11), με τον πρόεδρο, Σίμο Παπαδημητρίου να τονίζει ότι το «φλερτ» είχε ξεκινησει από πέρυσι.

Ο Παπαδημητρίου, λοιπόν, τον καλωσόρισε λέγοντας:

«Αν ο Εθνικός Αστέρας συνεχιζε πέρυσι χωρίς προβλήματα με τον Δημητρίου, θα βρισκόταν στην Α' Εθνική»

«Ο Φωκικός επέλεξε τον κ. Δημητρίου, να συνεχίσει το πετυχημένο έργο των κ.κ. Βαζέχα και Σερπάνου. Ο κ. Δημητρίου είναι παλιός γνώριμος, είναι παλιός στο ποδόσφαιρο. Γνωριστήκαμε από πέρυσι στην Αθήνα, στον αγώνα των νέων μεταξύ του Εθνικού Αστέρα και του Φωκικού. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πάθος για τη νίκη της ομάδας του, ακόμα και αν ήταν τα παιδιά της μικρής ομάδας. Από τότε γίναμε φίλοι και γνωστοί. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και κάποια στιγμή- είχαμε πει από τότε- πως θα έρθει η ώρα που θα συνεργαστούμε. Ήρθε η στιγμή και το Δ.Σ. του Φωκικού αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον κ. Δημητρίου, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Τον γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά και οι πληροφορίες είναι οι καλύτερες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον οποίο έχει να δώσει πάρα πολλά ακόμη. Είναι ένας πετυχημένος προπονητής, Μην ξεχνάτε ότι ο Εθνικός Αστέρας πέρυσι επί θητείας του, ήταν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, ωσότου άρχισαν τα προβλήματα. Και σύμφωνα με αυτά που παρακολουθήσαμε στον περσινό αγώνα που χάσαμε στην Καισαριανή 2-0, πιστεύω αν συνέχιζε χωρίς τα γνωστά προβλήματα, ο Εθνικός Αστέρας με την καθοδήγηση του κ. Δημητρίου θα βρισκόταν στην Α΄Εθνική.

«Μου εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να εργαστεί γι’ αυτή την ομάδα, την οποία απ' ότι κατάλαβα τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την έχει παρακολουθήσει. Μου είπε ότι η ομάδα του άρεσε πάρα πολύ, ότι έχουμε καλό ρόστερ»

Μας παρακολούθησε προχθές στον αγώνα, της Φυλής. Μου εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να εργαστεί γι’ αυτή την ομάδα, την οποία απ' ότι κατάλαβα τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την έχει παρακολουθήσει. Μου είπε ότι η ομάδα του άρεσε πάρα πολύ, ότι έχουμε καλό ρόστερ και σε ορισμένα θέματα συνεργασίας μεταξύ προέδρου και προπονητή, οι απόψεις μας ταυτίστηκαν απόλυτα. Τον καλωσορίζω στην Άμφισσα και το Φωκικό και του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Δημητρίου ο οποίος απευθυνόμενος αρχικά στον πρόεδρο είπε τα εξής:

«Είναι τιμή μου που ήρθα στον Φωκικό. Από πέρυσι που είχαμε παίξει εδώ το δεύτερο παιχνίδι είχα δει το πόσο ζεστά ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Σε ένα πολύ καλό γήπεδο και μία ωραία πόλη και είχα βάλει στο μυαλό μου κάποια στιγμή να δουλέψω εδώ. Ξέρω πως και εσείς με πρωτεργάτη εσένα πρόεδρε έχετε δημιουργήσει ένα νοικοκυριό.

«Η κατηγορία αυτή μου ταιριάζει, μου αρέσει και πιστεύω ότι αυτό που δεν μπόρεσα να δείξω πέρυσι θα το δείξω εδώ στο Φωκικό. Είναι μεγαλύτερη η πρόκληση για μένα παρά για το Φωκικό»

Είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο ο Φωκικός. Πέρυσι έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και καταξιώθηκε στην κατηγορία. Γιατί η Β’ Εθνική είναι η Β’ Εθνική, είναι δύσκολη κατηγορία ένα σκαλοπάτι πριν την Α’ Εθνική. Αφού πέρασε αυτό το εμπόδιο της πρώτης χρονιάς, πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα και όλες τις δυνατότητες, σε συνάρτηση με το ρόστερ που είδα προχθές στο παιχνίδι με το Θρασύβουλο, μου έδωσε το «πιστεύω» ότι η ομάδα με τη συμπαράσταση της διοίκησης και των φιλάθλων ο Φωκικός μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Δε θέλω να λέω λόγια, τα έργα είναι αυτά τα οποία μένουν. Είμαι ένας προπονητής που είμαι 17 χρόνια στις κατηγορίες. Πέρυσι που δούλεψα στον Εθνικό Αστέρα είχαμε καταφέρει στα 15 παιχνίδια να κάνουμε μόνο μία ήττα και η ομάδα να είναι δεύτερη πίσω από τη Βέροια.

Η κατηγορία αυτή μου ταιριάζει, μου αρέσει και πιστεύω ότι αυτό που δεν μπόρεσα να δείξω πέρυσι θα το δείξω εδώ στο Φωκικό. Είναι μεγαλύτερη η πρόκληση για μένα παρά για το Φωκικό. Εγώ εδώ που ήρθα θα πετύχω. Ζητάω την βοήθεια των φιλάθλων, τη συμπαράσταση της διοίκησης για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να φτάσει».

Η ομιλία στο γήπεδο

«Πρέπει να σας πω ότι είμαι σκληρός, εργασιομανής, δεν συμβιβάζομαι με κανένα, έχω δική μου φιλοσοφία και αυτή θα προσπαθήσω να εφαρμόσω. Όλα θα γίνονται με την συνεργασία της διοίκησης, των παιχτών και του προπονητή»

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και μερίδα φίλων του Φωκικού βρέθηκαν στη συνέχεια στο γήπεδο της Άμφισσας για την παρουσίαση του Δημητρίου. Στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές ο νέους κόουτς είπε: «Σας βλέπω όλους ίδιους, θα έχετε όλοι τις ευκαιρίες σας να δείξετε την αξία σας, δεν κάνω διακρίσεις. Είμαστε όλοι μια ομάδα. Πρέπει να σας πω ότι είμαι σκληρός, εργασιομανής, δεν συμβιβάζομαι με κανένα, έχω δική μου φιλοσοφία και αυτή θα προσπαθήσω να εφαρμόσω. Όλα θα γίνονται με την συνεργασία της διοίκησης, των παιχτών και του προπονητή».

Για το παιχνίδι της Κυριακή στο Βόλο με τη Νίκη ανέφερε: «Είμαστε δύο μέρες πριν τον αγώνα, θα συζητήσω με τον κ. Τερζή την τακτική που θα ακολουθήσουμε. Πάμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Για εμένα θετικό αποτέλεσμα είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

Είδα διάθεση στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, σας βλέπω σαν συνεργάτες, μπορούμε να φτάσουμε τον Φωκικό ακόμα πιο ψηλά. Θα συζητήσω με τον κ. Τερζή ποια σημεία χρειάζονται ακόμα βελτίωση. Καλή αρχή και υγεία πάνω από όλα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μου αρέσει να μιλάω μέσα στο γήπεδο».

Last modified onΠαρασκευή, 09 Νοέμβριος 2012 17:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep