«Ούτε φόβισε, ούτε απείλησε»

Η απολογία του Ιωνικού για το βαρύ κατηγορητήριο του εκφοβισμού και της απειλής του διαιτητή Κουκούλα στο ματς με την Athens Kallithea.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Ιωνικός έπειτα από όσα έγραψε ο διαιτητής του αγώνα με την AthensKallithea, Παναγιώτης Κουκούλας (Λέσβου). Οι Κυανόλευκοι απολογήθηκαν την Τρίτη (12/12) στον αθλητικό δικαστή για παραβάσεις του άρθρου 19 του Π.Κ. περί εκφοβισμού και απειλών σε βάρος αξιωματούχου.

Σύμφωνα, πάντως, με τη γραμμή υπεράσπισης του Ιωνικού, ο πρόεδρος Γιάννης Τσιριγώτης, ούτε απείλησε, ούτε εκφόβισε παρά μόνο διαμαρτυρήθηκε ευπρεπώς στον ρέφερι. Ο τελευταίος έχει αναγράψει ότι στο ημίχρονο ο επικεφαλής της διοίκησης μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών και χτυπούσε με γροθιές το γραφείο του.

Ο δικηγόρος, Χάρης Γρηγορίου είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLNews:

«Η έκθεση του παρατηρητή, της ΔΕΑΒ και της Αστυνομίας μιλούν για αόριστες και ευπρεπείς διαμαρτυρίες. Αμφισβητούμε ευθέως την απώθηση. Δεν υπήρξε καμία επαφή του Γιάννη Τσιριγώτη ή και του Παναγιώτη με τον διαιτητή. Ο πρώτος του έλεγε στο ημίχρονο: «Σεβαστείτε μας, παίξτε 50-50. Η Αστυνομία αναφέρει ότι ο πρόεδρος με τον αδερφό του διατύπωναν παράπονα σε έντονο ύφος. Δεν μιλά για ύβρεις ή απειλές».

Σε ερώτηση του δικαστή σχετικά με την αναφορά του διαιτητή ότι του μεταφέρθηκε: «Δεν θα φύγεις από εδώ και ότι η έκθεση της Αστυνομίας μιλά για είσοδό του στα αποδυτήρια από πόρτα που ήταν κλειδωμένη, ο νομικός της ΠΑΕ απάντησε:

«Δεν είναι μία φράση που δημιουργεί το αίσθημα του φόβου. Η Αστυνομία αναφέρει ότι στην ανάπαυλα ο Γιάννης Τσιριγώτης μπήκε στα αποδυτήρια από σημείο που δεν ήταν προσβάσιμο από τις αστυνομικές δυνάμεις και διαμαρτυρήθηκε εκ νέου. Με την παρέμβασή της το επεισόδιο έληξε. Υπάρχει φύλαξη. Ό,τι ακούστηκε ήταν έξω από το καμαράκι των διαιτητών. Ήταν επίκληση, όχι εκφοβισμός. Και ο Μπέος και ο Παπαϊωάννου έχουν απαλλαγεί σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Ο παρατηρητής λέει ότι με τη λήξη του ημιχρόνου κάποιοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κινούμενοι προς τον διαιτητή. Ζήτησε την έγκαιρη απομάκρυνσή τους και ο διαιτητής απαίτησε επιπλέον αστυνομική δύναμη για να βγει στο δεύτερο 45λεπτο. Συγκρούονται οι εκθέσεις των αξιωματούχων, οπότε πρέπει να ληφθεί υπόψη η ελαφροτέρα των πραγματικών περιστατικών έκθεση.

Ο Θοδωρής Τσιριγώτης δεν εμπλέκεται πουθενά, δεν είπε τίποτα. Συνοδευόταν από τον πατέρα του και το μόνο που είπε: «Όπως εμείς σεβόμαστε το δεκάρικο που δίνουν οι οπαδοί μας, έτσι κι εσείς να σέβεστε τη δική μας επένδυση».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, που είπε:

«Μόνο παράπονα εκφράστηκαν στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Τσιριγώτης ποτέ δεν απώθησε τον διαιτητή. Μπήκα κι εγώ μέσα για να τηρήσουμε την τάξη. Αποκλείεται να φοβήθηκαν οι διαιτητές από αυτά που ειπώθηκαν. Συμφωνώ ότι ήταν λάθος, αλλά το μόνο που ζητούσε ο πρόεδρος είναι να μας παίζουν 50-50».

Ο πρόεδρος της έδρας στάθηκε στην αναφορά της εισόδου στα αποδυτήρια και σε όσα γράφει ο Κουκούλας ότι: «Χτυπούσε με μπουνιές το γραφείο μου». Ο μάρτυρας απάντησε:

«Δεν υπάρχει άλλη πόρτα. Τηρούμε μέτρα επιπέδου SuperLeagueστο γήπεδο και έξω από την πόρτα των διαιτητών είναι πάντα τρεις αστυνομικοί. Στην αντίληψή μου δεν έπεσε κάτι τέτοιο. Μπορεί πάνω στην ένταση να νόμιζε ότι ήταν μέσα στα αποδυτήρια. Ο διάδρομος, άλλωστε, είναι ένα μέτρο».

«Σε απόγνωση από τα διαιτητικά σφυρίγματα»

Ο Γρηγορίου στη δευτερολογία του είπε:

«Είναι πολύ εύκολο να καταρρίψεις την έκθεση. Έχουμε παράπονα και με ανακοινώσεις μας έχουμε απευθυνθεί στην ΚΕΔ. Ο διαιτητής ζητά περαιτέρω ενισχύσεις. Για ποιο λόγο; Εξαιτίας των διαμαρτυριών του Γιάννη Τσιριγώτη; Για να μας τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και να εμφανίσει δήθεν συνθήκες ζούγκλας. Δεν υπήρξε απειλή, ούτε υπαίτια είναι η ομάδα.

Η μόνη παράβαση του Γιάννη Τσιριγώτη είναι ότι φώναζε στον διάδρομο. Έλεγε «Σεβαστείτε εμάς και τα χρήματά μας». Είναι απειλή ή επίκληση; Είναι σε απόγνωση από τα διαιτητικά σφυρίγματα. Ο μαινόμενος ταύρος ζητά σεβασμό; Ζητούμε το ελάχιστο του προστίμου. Ο Θοδωρής Τσιριγώτης πρέπει να απαλλαγεί ως διαπιστευμένος ή να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Παναγιώτης Τσιριγώτης δεν συμμετείχε».

Ο αθλητικός δικαστής, πάντως, προειδοποίησε:

«Το παράπτωμα είναι βαρύ. Οφείλουν και οι ίδιοι να προστατεύσουν την επένδυσή τους. Τα συγκεκριμένα ονόματα δεν πρέπει να έρθουν ξανά εδώ».

Last modified onΤετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2023 12:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep