Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Να μην έχει άδοξο τέλος η Δόξα»

Ο Γιώργος Κουδούνης μιλάει για τη Δόξα Δράμας, τη Νίκη Βόλου, τον Τζαναβάρα και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Ο Γιώργος Κουδούνης ξεκίνησε τη σεζόν από τη Νίκη Βόλου ως βοηθός του Παναγιώτη Τζαναβάρα και στο δεύτερο μισό ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στη Δόξας Δράμας, την οποία κράτησε στη Football League. Ο 30χρονος Μεσσήνιος, ο νεαρότερος τεχνικός του πρωταθλήματος, μίλησε στο flnews.gr για τη φετινή χρονιά.

-Συμμετείχες σε 2 διαφορετικές ομάδες από διαφορετικό πόστο στην καθεμιά. Οι στόχοι επιτεύχθηκαν και στις δύο. Κρίνεις πετυχημένη τη σεζόν;
«Σίγουρα θεωρώ πως είναι πετυχημένη, βάση και της δεδομένης πλέονν επίτευξης των στόχων. Και αν η σωτηρία της Δόξας ήταν θεωρητικά πιο εύκολη, η επιτυχία της Νίκης ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό επίτευγμα».

-Πώς κρίνεις την πορεία της Νίκης;
«Ήταν εξαιρετική. Στηρίχθηκε στη σταθερότητα και στη διάρκεια απόδοσης, στις ορθές επιλογές ποδοσφαιριστών και εν γένει στον σωστό προγραμματισό, απαραίτητα στοιχεία στον μαραθώνιο της Football League. Στοιχεία τα οποία χτίστηκαν στη καλοκαιρινή προετοιμασία και διατηρήθηκαν στη συνέχεια. Έτσι όταν οι άλλοι "έμεναν", η Νίκη συνέχιζε. Το θεωρώ ίσως τον καθοριστικότερο παράγοντα επιτυχίας της Νίκης Βόλου, χωρίς να παραγνωρίζω τους άλλους συντελεστές, διοίκηση, ρόστερ, φιλάθλους. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία».

-Η φετινή χρονιά σε δύο διαφορετικούς ρόλους σίγουρα θα σου έθεσε ένα δίλημμα. Πρώτος προπονητής ή βοηθός προπονητή και προπονητής φυσικής κατάστασης;
«Αυτή τη στιγμή στη καριέρα μου πρώτιστο ζήτημα είναι η ομάδα που θα συνεργαστώ να έχει φιλοδοξία, στόχους, κίνητρα, οργάνωση, έτσι ώστε μέσα απο την ομάδα να ανελιχθώ και εγώ. Οπότε είμαι έτοιμος για κάθε σοβαρή πρόταση-πρόκληση σε οποιοδήποτε πόστο, που να περικλείει τις παραπάνω προϋποθέσεις».

-Πώς εξέλαβες την εμπειρία σου ως πρώτος προπονητής στη Δόξα Δράμας;
«Έχω εργαστεί και στο παρελθόν ως πρώτος προπονητής, σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Ήταν μια πρόκληση για εμένα. Σε μια δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Δόξα Δράμας να μπορέσω να τη βοηθήσω και να εξελιχθώ προπονητικά. Όπως την βοήθησαν φυσικά και οι προηγούμενοι προπονητές».

-Πού βασίζεται η εξέλιξή σου τα τελευταία χρόνια;
«Βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι η συνεχής ενημέρωση πάνω στο αντικείμενο της εργασίας μου, η εφαρμογή ενός προπονητικού περιοδισμού τον οποίο μελετάμε εδώ και 2 χρόνια τώρα και προσπαθούμε να εξελίξουμε και να τον προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Επίσης βασίζεται σε επιλογές ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι και με έχουν βοηθήσει να βελτιωθώ προπονητικά. Ένας απο αυτούς είναι ο κ. Τζαναβάρας. Βεβαίως, είναι και άλλοι πολλοί παράγοντες, όπως οι πρωταγωνιστές του αθλήματος που είναι οι ποδοσφαιριστες, τους οποίους θεωρώ συνεργάτες».

-Η αντιμετώπιση που είχες όντας νεαρός τεχνικός;
«Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, αρχικά ο κόσμος σε αντιμετωπίζει με επιφύλαξη. Βέβαια από την προηγούμενη θητεία μου στη Δόξα είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη μια μερίδας φιλάθλων. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα βοήθησαν ακόμα περισσότερο. Επίσης η στήριξη σχεδόν ολόκληρης της διοίκησης ήταν σημαντική. Βέβαια υπήρξαν και κάποιες μικρότητες που δεν αξίζει να αναφερθούν. Πάντα υπάρχουν αυτές. Τους παίκτες θεωρώ πως τους "κέρδισα" και τους ενέπνευσα με το τρόπο δουλειάς μου και τη συμπεριφορά μου. Και στις 2 ομάδες που εργάσθηκα φέτος ήμασταν οικογένεια. Αυτό φάνηκε και απο τα αποτελέσματα που είχαμε».

-Η συνεργασία με τον κ. Τζαναβάρα;
Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που συνεργάζομαι χρόνια. Έχουμε άψογη συνεργασία, συννενοούμαστε πλέον μόνο με μια ματιά. Τον θεωρώ προπονητή υψηλού επιπέδου, εργασιομανή που συνεχώς εξελίσεται και αγαπά αυτό που κάνει. Είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης».

-Η Δόξα Δράμας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ποια είναι η δική σου εκτίμηση;
«Δυστυχώς η Δόξα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Γιατί και τώρα ιστορία γράφεται. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν αν και οι συνθήκες ήταν αντίξοες και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Σκόπιμη θα ήταν μια συσπείρωση όλων όσων διατυμπανίζουν πως αγαπούν τη Δόξα, έτσι ώστε αυτή να μετουσιωθεί σε πράξεις, όχι απαραιτήτως οικονομικής φύσεως, με αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσει η ομάδα. Χρείαζεται υπομονή, επιμονή και ηρεμία τούτη τη στιγμή. Εύχομαι η Δόξα να μην έχει άδοξο τέλος».

-Ο επόμενος σταθμός σου;
«Προς το παρόν έχω συβόλαιο μέχρι τις 30/6 με τη Δόξα Δράμας. Τον πρώτο λόγο μέχρι τότε τον έχει η ομάδα στην οποία ανήκω. Δένομαι συναισθηματικά με τις ομάδες στις οποίες εργάζομαι, αλλά είμαι επαγγελματίας και οφείλω αυτό να το αποβάλλω. Απο εκεί και πέρα με έχουν προσεγγίσει ομάδες με ενδιαφέρουσες προτάσεις, σε θεωρητικό επίπεδο προς το παρόν. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχω πάρει τις αποφάσεις μου».

-Ποια είναι η αποψή σου για τη σχέση διοίκησης- φιλάθλων- τεχνικού με την κουλτούρα της ομάδας;
«Η ποδοσφαιρική κουλτούρα κάθε τεχνικού πρέπει να ταυτίζεται με τη ποδοσφαιρική κουλτούρα της ομαδας, της διοίκησης, των φιλάθλων. Γιατί για παράδειγμα δεν μπορεί να "στεριώσει" σε μια ομάδα ένας προπονητής που έχει στόχο πάση θυσία το αποτέλεσμα, όταν η ποδοσφαιρική κουλτούρα της διοικησης και των φιλάθλων είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο».

Last modified onΠαρασκευή, 20 Ιούνιος 2014 17:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep