«Ιδιοκτησιακές αντιλήψεις»

Η λέσχη φίλων Απόλλωνα «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατηγόρησε μέλη του Ερασιτέχνη για μιζέρια, εσωστρέφεια και εξυπηρέτηση μικροεπιδιώξεων.

Ανακοίνωση με αφορμή το γηπεδικό πρόβλημα στον Απόλλωνα εξέδωσε η λέσχη «Ελαφρά Ταξιαρχία». Όπως ανέφερε, η πλειοψηφία των μελών του Ερασιτέχνη αντιλαμβάνεται το θέμα βάσει ιδιοκτησιακών αντιλήψεων και σημείωσε:

«Tο αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΑΕ-Γ.Σ. για το γηπεδικό (με απροσδιόριστες επιπτώσεις για την πορεία του Απόλλωνα), ήταν μια εξέλιξη λίγο-πολύ αναμενόμενη, ιδιαίτερα βάσει του σκεπτικού που έγιναν οι «διαπραγματεύσεις» και της καθυστέρησης έναρξης αυτών.

Εκτιμούμε ότι η αιτία έγκειται στην απαίτηση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη να μετακυλήσει επί της ουσίας το κόστος λειτουργίας των τμημάτων του ΓΣ προς την ΠΑΕ, μια απαίτηση που στερείται λογικής αλλά και του όποιου ηθικού ερείσματος. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε φανταζόμασταν, ότι θα φτάναμε και στο σημείο - εγγράφως μάλιστα - να απαιτηθούν τέτοια ποσά και κυρίως με τέτοιο τρόπο (υποχρεωτικές χορηγίες, «χρησιδάνεια»!).

Βέβαια αν ο λόγος της μη συμφωνίας είναι μόνο το οικονομικό, η Λέσχη Φίλων Απόλλων Σμύρνης «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα ήθελε να υπενθυμίσει, ότι τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του γηπεδικού, καταθέτοντας και στα 2 μέρη πλήρως κοστολογημένη και ρεαλιστική πρόταση. Την πρόταση αυτή, απέρριψε ο Γ.Σ., καίτοι είχε γίνει αποδεκτή από την ΠΑΕ. Όμως λίγες εβδομάδες μετά ο Γ.Σ. συμφώνησε με την ΠΑΕ, βάσει τιμήματος κατά 22 χιλ. € μικρότερου τελικά, από το αντίστοιχο της δικής μας πρότασης!

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, αντιλαμβάνονται το γηπεδικό ζήτημα βάσει ιδιοκτησιακών αντιλήψεων, λες και το έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους. Παράλληλα το χρησιμοποιούν με τέτοιους όρους, που τους οδηγεί σε εντελώς λανθασμένες κινήσεις, που σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Απόλλωνα.

Τελικά κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει νεόκοπους και «επί τιμή» παράγοντες, ότι εκείνοι που έφτιαξαν το γήπεδο, το έκαναν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να αγωνίζεται εκεί η ποδοσφαιρική ομάδα και όχι για να αποτελέσει χώρο άσκησης «εμπορικών δραστηριοτήτων», όπως κάποιοι αφελώς νομίζουν.

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους, ότι η οικονομική αυτάρκεια του Γ.Σ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη πρόοδο της ΠΑΕ και κύρια με την αδιάλειπτη παρουσία της στη Super League.

Εκτιμούμε την (όποια) προσφορά των μελών του νυν Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου, αλλά κανείς δεν τους υποχρεώνει να παραμείνουν εσαεί στις θέσεις τους. Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις όποιες απαιτήσεις (οικονομικές, διοικητικές κλπ), μπορούν να αποχωρήσουν, πριν γίνει μεγαλύτερη ζημιά στο Σύλλογο. Ουδείς αναντικατάστατος. Άλλωστε εθελοντική είναι η συμμετοχή τους.

Αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται στους Απολλωνιστές, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ένα δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για να γίνει μεγάλος ο Απόλλωνας. Συνεπώς όλοι θα πρέπει να διαλέξουν τι επιθυμούν ως όραμα:

1. την πρόοδο, τη δυναμική εξέλιξη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Απόλλωνα, όπως με πράξεις απέδειξε φέτος η ΠΑΕ και ο μεγαλομέτοχος ή

2. την εξυπηρέτηση μικροεπιδιώξεων, τη μιζέρια, την εσωστρέφεια και τελικά τη συρρίκνωση του Συλλόγου, όπως με πράξεις καταδεικνύει η πλειοψηφία του παρόντος Δ.Σ. του Ερασιτέχνη με τη σύμπραξη και λοιπών «επιτίμων» παραγόντων.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και όλους τους Απολλωνιστές, να αποφασίσουν. Είναι ξεκάθαρο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ρόλος των φιλάθλων είναι πιο κρίσιμος παρά κάθε άλλη στιγμή. Επιβάλλεται, όμως να αποφασίσουν άμεσα. Με γνώμονα τη σοβαρότητα, το ήθος και τον πολιτισμό που μας διακρίνει. Όταν οι έχοντες την υπευθυνότητα αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τότε φτάνει η ώρα όσων αγαπούν πραγματικά την ομάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 13 Ιούνιος 2017 20:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep