«Μην απογοητευτούμε»

Ο Δημήτρης Σπανός υποστήριξε ότι μία ομάδα την κάνουν πρωταγωνίστρια δυνατοί άνθρωποι.

Κακό απόγευμα χαρακτήρισε αυτό του Σαββάτου (10/12) για τον Απόλλωνα ο Δημήτρης Σπανός. Ο προπονητής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» τόνισε ότι οι «κυανόλευκοι» δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά με μεγαλύτερο πείσμα να προσπαθήσουν περισσότερο. «Μόνο με την προσπάθεια δεν παίρνεις πρωτάθλημα», είπε. Αναλυτικά ανέφερε:

«Ήταν ένα κακό απόγευμα για εμάς. Όχι τόσο βάσει απόδοσης, όσο λόγω του αποτελέσματος. Ήταν ένα παιχνίδι συνεχόμενο, όπου ο αντίπαλος παίζει με παίκτη λιγότερο για μισή ώρα και δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την άμυνα. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Σε ένα 90λεπτο που δημιουργήσαμε πέντε - έξι ευκαιρίες καλές, μας έλειπε η τελική πάσα, ίσως και ένα τελείωμα.

Ο αντίπαλος αν εξαιρέσω την αρχή του παιχνιδιού σε μία παράλληλη σέντρα, νομίζω δεν μας έκανε φάση. Παρόλα αυτά μείναμε στο 0-0, γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτό που έπρεπε. Ίσως να μην πιστέψαμε πάρα πολύ στη νίκη, ίσως να μην πιέσαμε πάρα πολύ για να έρθει η νίκη. Δεν ήρθε και θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα, με τη μέγιστη προσπάθειά μας και όχι με μία σχετικά καλή προσπάθεια.

Πρέπει να κρατήσουμε και τα καλά. Η απόδοση της ομάδας δεν ήταν σε επίπεδα άσχημα, ήταν σε καλά επίπεδα. Είχε την κατοχή, δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε τη μπάλα, το ίδιο και στο δεύτερο. Δυστυχώς, όμως για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να πετύχεις και ένα τέρμα, που εμείς δεν πετύχαμε. Και βέβαια όταν δεν πετυχαίνει τέρμα η ομάδα φταίει όλη η ομάδα και όχι οι επιθετικοί.

Επειδή ακούω, βλέπω και είναι λογικό αυτό, πιάνω τον σφυγμό, ο Απόλλων είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα. Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία που θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί. Και για να πρωταγωνιστήσει πρέπει να την κάνουν να πρωταγωνιστήσει δυνατοί άνθρωποι. Εγώ με αυτό βαδίζω. Με βάση τη δουλειά μου και των συνεργατών μου, αλλά και των ποδοσφαιριστών και δεν πρέπει ποτέ να σκύψουμε το κεφάλι και να απογοητευτούμε.

Μπορεί ο καθένας να πει οτιδήποτε. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε και να χαράξουμε την πορεία μας όπως ξεκινήσαμε από τις 15 Ιουλίου. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια, όμως με την προσπάθεια δεν παίρνουμε πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε και θεωρώ ότι αυτό θα βγει σε καλό».

Μετά την αποβολή τι συνέβη και δεν εκμεταλλευτήκατε το πλεονέκτημα;

«Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι και να πας εκεί που πρέπει να πας πρέπει να καταβάλεις τη μέγιστη προσπάθεια. Θεωρώ ότι εμείς έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Θέλει εξυπνάδα, συγκέντρωση, δεν θέλει άγχος. Θέλει να παίξεις στα κόκκινα, να πλαγιοκοπήσεις σωστά, να βγάλεις καλές σέντρες, να τελειώσεις τις φάσεις.

Η εικόνα μας δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της Καρδίτσας που ήταν ένα παρόμοιο σενάριο. Εκεί στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε πολλές φάσεις. Εδώ τις βγάλαμε στο πρώτο περισσότερο με 11 εναντίον 11. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Απέναντι σε μία συμπαγή άμυνα και αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα του ποδοσφαίρου, να σπάσεις μία πολυπρόσωπη άμυνα. Δεν αντιδράσαμε καλά. Παρότι είχαμε την κατοχή, κυκλοφορία, βγήκαμε όπως έπρεπε, δεν ανταπεξήλθαμε όπως έπρεπε».

Last modified onΣάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 19:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep