Μεταγραφή… Super League ο Πιπίνης (photos)

Μια ποιοτική μεταγραφή με ορίζοντα… Super League έκανε ο Απόλλων Σμύρνης με την απόκτηση του Χρήστου Πιπίνη.

Ο 31χρονος αριστερός μπακ έχει μια σημαντική πορεία στα ελληνικά γήπεδα, φτάνοντας να παίξει μέχρι και στο Europa League με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ακράτητο και μάλιστα τη σεζόν 2005-06 ήταν από τους λίγους Έλληνες που έβρισκαν τον δρόμο για την ενδεκάδα, με την ομάδα να αγωνίζεται στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Βέροιας, στην οποία μέτρησε μόλις 11 συμμετοχές στη Β’ Εθνική. Η πορεία του στον Πανσερραϊκό ήταν πιο πετυχημένη, καθώς μέτρησε 50 συμμετοχές σε δύο χρόνια, ενώ κατέκτησε τον πρώτο χρόνο το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική και την άνοδο στη Super League. Μάλιστα, έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου οι Σερραίοι αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Φυλή και τον Θρασύβουλο, όπου μέτρησε 35 συμμετοχές. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2010. Στα 3,5 χρόνια που έμεινε στους Αρκάδες, ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας, ενώ αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια προκριματικών του Europa League, αλλά και στον τελικό Κυπέλλου το 2013.

Τον Ιανουάριο του 2014 έπαιξε για ένα εξάμηνο στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ κατακτώντας το πρωτάθλημα, για να επιστρέψει στην Ελλάδα το καλοκαίρι για λογαριασμό της Καλλονής. Από τους νησιώτες έλυσε έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Οκτώβριο μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει και πλέον συμφώνησε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, θέλοντας να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του. Εξάλλου, γνωρίζει καλά την κατηγορία και έχει την ποιότητα να αποτελέσει βασικό… εργαλείο στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ.

Το εξαιρετικό στατιστικό της καριέρας του Πιπίνη είναι ότι ποτέ στην μέχρι τώρα καριέρα του, δεν έχει δεχτεί απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ μόλις δύο φορές έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Αν και είναι αμυντικός, δεν είναι επιρρεπής στο σκληρό παιχνίδι.


Last modified onΤρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 17:19

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep