Ο Απόλλων για τις ποινές...

Η ΠΑΕ Απόλλων ενημέρωσε σχετικά με το νέο πειθαρχικό κώδικα.

Στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο τα... πρόστιμα έγιναν η αιτία για να προκύψει το επεισόδιο μεταξύ του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και μερίδας οπαδών του Απόλλωνα. Το Σάββατο (07/11) η ΠΑΕ φρόντισε με μακροσκελή ανακοίνωση να ενημερώσει σχετικά με τις ποινές που προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας και ζήτησε την προσοχή όλων, ώστε να αξιοποιήσει τα χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία της και όχι για ποινές.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, προκειμένου να γίνει απόλυτα κατανοητό από τους φίλους της ομάδας το πρόβλημα που αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τη συμπεριφορά των φιλάθλων, σας ενημερώνει για όσα προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ αλλά και τις ποινές που μόλις την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκαν σε άλλες ομάδες της κατηγορίας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή ακούγονται υβριστικά συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν την εθνική συνείδηση, τότε το πρόστιμο φτάνει τα έξι χιλιάδες ευρώ.

Όταν χρησιμοποιούνται συσκευές λέιζερ, το πρόστιμο φτάνει στα οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Η εισαγωγή στο γήπεδο πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και εν γένει εύφλεκτων υλικών απαγορεύεται αυστηρά.

Το πρόστιμο -αν αυτά δεν πέσουν στον αγωνιστικό χώρο- φτάνει τα δέκα χιλιάδες ευρώ για την πρώτη φορά και στη συνέχεια διπλασιάζεται κάθε φορά που κάποιος ανάβει πυρσό σε επόμενο αγώνα οπότε και επιβάλλεται επιπλέον ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές. Αν πέσουν φωτοβολίες στον αγωνιστικό χώρο, τότε το πρόστιμο μπορεί να φτάσεις στις πενήντα χιλιάδες ευρώ και να διακοπεί οριστικά ο αγώνας σε βάρος της ομάδας μας.

Ρίψη αντικειμένων ακόμα και αν δεν είναι πυρσός, ακόμα και αν πρόκειται για απλά χαρτάκια ή τις συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια ταινίες, επιφέρει πρόστιμο που φτάνει τα 20 χιλιάδες ευρώ αν αυτή συμβεί πριν ή μετά το τέλος του αγώνα. Αν συμβεί κατά τη διάρκειά του το πρόστιμο είναι 25 χιλιάδες ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί από φωτοβολίδα, τότε η χρηματική ποινή φτάνει τα 100 χιλιάδες ευρώ, φυσικά η ομάδα χάνει τον αγώνα και θα κληθεί να παίξει χωρίς θεατές τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις της.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα για πανηγυρισμούς επιφέρει πρόστιμα που φτάνουν τα εκατό χιλιάδες ευρώ και σειρά άλλων ποινών όπως αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας για πολλές αγωνιστικές.

Τα πρόστιμα που προαναφέρθηκαν ουσιαστικά διπλασιάζονται κάθε φορά καθώς αντίστοιχο ποσό αφαιρείται από την επιχορήγηση που δικαιούται η ομάδα μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ΠΑΕ Λάρισα τιμωρήθηκε με πρόστιμο σαράντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων είκοσι πέντε (49.625) ευρώ, και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 με πρόστιμο τριάντα χιλιάδων διακοσίων πενήντα (30.250) ευρώ, και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, η ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ με πρόστιμο οκτώ χιλιάδων διακοσίων πενήντα (8.250) ευρώ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ με πρόστιμο δώδεκα χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (12.750) ευρώ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Τα ποσά διπλασιάζονται καθώς αντίστοιχα ποσά αφαιρούνται και από την επιχορήγηση που εισπράττουν οι ομάδες. Συνεπώς η ζημιά για την ΠΑΕ Λάρισα ανέρχεται σε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, για την ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 σε περισσότερα από 60 χιλιάδες ευρώ, για την ΠΑΕ Τρίκαλα σε 16 χιλιάδες ευρώ και για την ΠΑΕ Καλλιθέα σε περίπου 25 χιλιάδες ευρώ.

Επειδή η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης προτιμά να δαπανά χρήματα για μετεγγραφές ή ότι άλλο θεωρεί απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και όχι να πληρώνει πρόστιμα, εφιστά την προσοχή όλων, όσοι αποφασίζουν να βρεθούν στο γήπεδο».

Last modified onΣάββατο, 07 Νοέμβριος 2015 16:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep