Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ζητάει ΕΔΕ ο Απόλλων!

Ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε στη δημοσιότητα την καταγγελία - διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο Σταμάτης Βελλής είχε προαναγγείλει ότι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση με τα επεισόδια στο γήπεδο της Ριζούπολης έπειτα από την ολοκλήρωση του αγώνα Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ. Έτσι, την Πέμπτη (18/04) επιδόθηκε η καταγγελία - διαμαρτυρία - πρόσκληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων προς το Υπουργείο και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, από την ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία αφορά την απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε φίλους της ομάδας μας μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο την Λάρισα. Το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» που εδρεύει στη Ριζούπολη κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Π. Κανελλοπούλου 4

τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θέλουμε να σας καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της εντεταλμένης διμοιρίας των ΜΑΤ για την περιφρούρηση του αγώνα της ομάδας με την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ την 15-4-2013 στο γήπεδο «Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ».

Συγκεκριμένα μισή ώρα περίπου μετά την λήξη του αγώνα μας οι εξερχόμενοι από το γήπεδο φίλαθλοι της ομάδας μας, υπέστησαν αδόκητη, απρόκλητη και βάναυση επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που έξω από την κεντρική θύρα επιτέθηκαν άνευ λόγου κι αιτίας χρησιμοποιώντας κτηνωδώς τον βαρύ οπλισμό τους και τραυματίζοντας και ποδοπατώντας παιδιά, γυναίκες και υπερήλικες φιλήσυχους πολίτες και φιλάθλους που το μόνο που ήθελαν ήταν απλά να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μάλιστα κατά τρόπο εντελώς απάνθρωπο ο διοικητής της διμοιρίας όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις παρακλήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. ΒΕΛΛΗ (ο οποίος λίγο έλειψε να κτυπηθεί κι αυτός!) αλλά έδωσε εντολή για σφοδρότερες επιθέσεις που αποτέλεσμα είχαν να τραυματισθεί μεταξύ άλλων το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Νικόλαος ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου και μία νεαρή γυναίκα, ενώ συνελήφθησαν δύο φίλαθλοί μας εντελώς παράνομα κι αδικαιολόγητα.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο επικεφαλής των ΜΑΤ αρνήθηκε με τρόπο αναιδή και επιθετικό να αποκαλύψει τα στοιχεία του στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Κο Βελλή. Δηλαδή τώρα και οι αστυνομικοί «φοράνε κουκούλες»;

Σαν να μην έφθαναν αυτά και προκειμένου να δικαιολογηθούν στην κοινή γνώμη που εμβρόντητη τα πληροφορήθηκε αμέσως απ’ όλα τα ενημερωτικά δίκτυα, η Αστυνομία εξέδωσε μια ανακοίνωση που δυστυχώς βρίθει από ψεύδη και συκοφαντίες.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι αυτή η βάναυση, παράνομη, απάνθρωπη και αντισυνταγματική συμπεριφορά ξέσπασε κατόπιν σχεδίου προκειμένου να αποπροσανατολισθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη και να απαλυνθεί η αλγεινή εντύπωση κατά της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης εξαιτίας του διασυρμού του Κράτους και της έννομης τάξης από τα τραγικά συμβάντα στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ενώπιο Σας ως προϊσταμένη αρχή των Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης την βάναυση συμπεριφορά και δράση του διοικητή και των ανδρών της συγκεκριμένης διμοιρίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την μέχρι τώρα απραξία και αδράνειά σας έστω και μέσω της ανοχής σας, εξαιτίας της οποίας τίθεται σε κίνδυνο η προστασία του πολίτη για την οποία κατά το Σύνταγμα και το Νόμο είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνος ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Να διατάξετε άμεσα την διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση αρμοδίως των δεουσών πειθαρχικών κυρώσεων

Να μας γνωστοποιήσετε άμεσα τα στοιχεία ταυτότητας του διοικητή της συγκεκριμένης διμοιρίας, προκειμένου να ασκήσουμε τα εκ του νόμου δικαιώματά μας

Αθήνα, 16-4-2013
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος».

Last modified onΠέμπτη, 18 Απρίλιος 2013 13:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep