Ο ΚΑΠ προβλέπει... πειθαρχική

Ξεκάθαρος ο κανονισμός, δεν προβλέπεται η διεξαγωγή του αγώνα Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ την Πέμπτη (20/12).

Η ΑΕΛ υποστήριξε ότι η αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου θα διεξαχθεί την Πέμπτη (20/12) έπειτα από την αναβολή του την Τετάρτη (19/12) λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ εκτός του γηπέδου της Καλαμαριάς. Αυτή την άποψη, μάλιστα, μετέφερε το στέλεχος των Βυσσινί, Σωτήρης Μάρκου, επικαλούμενος επικοινωνία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη!

Το ερώτημα, βέβαια, είναι πώς ο Γαβριηλίδης μίλησε για διεξαγωγή της αναμέτρησης την Πέμπτη (20/12) από τη στιγμή που δεν είχε φτάσει το Φ.Α. στην ΕΠΟ! Ο ΚΑΠ, άλλωστε, είναι ξεκάθαρος. Δεν προβλέπει σέντρα στο ματς την επόμενη μέρα, αλλά ότι σχετική απόφαση θα πρέπει να πάρει η πειθαρχική επιτροπή. Διεγαγωγή την επομένη προβλέπεται μόνο λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Στο Φ.Α. ο διαιτητής, Γιώργος Βρέσκας ανέφερε ότι ενώ ο ίδιος με τους βοηθούς και τις ομάδες ετοιμάζονταν να βγουν για προθέρμανση, έπεσε ο ηλεκτροφωτισμός. Ακολούθως ο παρατηρητής αγώνα και οι εκπρόσωποι της γηπεδούχου τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ εκτός γηπέδου για την επιδιόρθωση της οποίας απαιτούνταν μία ώρα. Περίμενε εύλογο χρονικό διάστημα και εν τέλει έκλεισε το Φ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρέφερι του αγώνα ποτέ δεν μίλησε για διεξαγωγή του ματς την Πέμπτη (20/12). Εξάλλου, το άρθρο 21 παρ.2α αναφέρει:

«Αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, επανορίζεται να διεξαχθεί υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της αποφάσεως του δικαστικού οργάνου. Η πρόβλεψη του δευτέρου εδαφίου της προηγουμένης παραγράφου ισχύει και εδώ. Το Φ.Α. που συντάχθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκυρο και τυχόν υπάρχουσες ποινές δεν εκτίονται. Αντίθετα, το ίδιο Φ.Α. είναι ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά και τις λοιπές παραβάσεις που τιμωρούνται με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού και του πειθαρχικού κώδικα».

Παράλληλα το άρθρο 20 παρ.10 προβλέπει:

«Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1 α΄ του παρόντος άρθρου, σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας - για οποιονδήποτε λόγο - ο διαιτητής υποχρεούται να αναφέρει την αιτία που οδήγησε στην μη τέλεση ή την διακοπή στο Φ.Α, ενώ για το κύρος αυτού και τις επιβαλλόμενες ποινές αποφαίνεται το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο».

Δεδομένα ασκούνται πιέσεις για να παίξουν οι δύο ομάδες άμεσα λόγω της κλήρωσης της Παρασκευής (21/12), αλλά και γιατί η 1η αγωνιστική των «16» έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου. Παρότι δημιουργείται... πονοκέφαλος με τον ορισμό του αγώνα, ο κανονισμός είναι σαφής. Το Φ.Α. πρέπει να πάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αυτή να καλέσει τις δύο ομάδες και αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα να αποφασίσει τη διεξαγωγή εντός 15 ημερών.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να ανοίξει νέο δικαστικό μέτωπο για κακό ορισμό αγώνα...

Last modified onΠέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 14:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep