«Να ετίθετο πιο νωρίς»

Ο Γιώργος Γιακουμίδης για τη αναδιάρθρωση και την επόμενη μέρα του Απόλλωνα Πόντου.

Για τις προθέσεις του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη σχετικά με την αναδιάρθρωση και την επόμενη μέρα στον Απόλλωνα Πόντου μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Γιώργος Γιακουμίδης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι: «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Αναλυτικά:

Για τις προτεινόμενες αλλαγές τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τουλάχιστον ο Υπουργός θέλει να αλλάξει το status quo του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια καλή προσπάθεια από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι σε τέλμα. Παλαιότερα έχουν γίνει μελέτες από την Deloitte με εισήγηση για 12 ομάδες και ίσως είναι επηρεασμένος και από εκείνη τη μελέτη. Πριν πάρεις μια απόφαση πρέπει να αναλύσεις όλες τις συνέπειες που θα έχει. Κάθε αλλαγή πρέπει να ισχύσει τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

Καλό θα ήταν το θέμα να ετίθετο πιο νωρίς. Το λέω επίτηδες, διότι επ’ ουδενί δε θα ήθελα να καταστρατηγήσουμε την τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού. Οι Γάλλοι λένε ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Το ίδιο ισχύει και εδώ.

Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που θα οδηγήσουν στην πρόοδο της Football League. Εδώ δεν γίνεται καλή προετοιμασία, δεν γίνεται καλός έλεγχος. Δεν είναι βιώσιμο αυτό. Δεν είναι μόνο οικονομικά τα προβλήματα. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διαιτησίας, των γηπέδων, των ποινών, των εξόδων, είναι γεμάτη προβλήματα η κατηγορία. Ανεξέλεγκτα δεν μπορούν να δίνονται χρήματα. Πρέπει να μπουν όροι με βάση τους οποίους θα δίνονται. Όπως σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ γίνεται ο έλεγχος και ο προγραμματισμός και τμηματικά δίνονται τα χρήματα, έτσι πρέπει να γίνει κι εδώ».

Για τη Super League και τη Football League:

«Έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και δύο λίγκες. Θα έπρεπε να υπάρχει μία λίγκα. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο λίγκες. Θέλει πολύμηνη μελέτη για να κατασταλάξουμε πώς θα διοργανώσουμε τα πρωταθλήματα. Να μη γίνει πυροτέχνημα».

Για τον Απόλλωνα Πόντου σημείωσε:

«Λόγω της καταστάσεως είμαστε σε αγρανάπαυση. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Last modified onΠέμπτη, 05 Ιούλιος 2018 19:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep