Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Από εμάς εξαρτάται»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης έκρουσε το καμπανάκι ενόψει Φωκικού.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα 1926 έδωσε ο τεχνικός των «κοκκινόμαυρων», Παναγιώτης Διλμπέρης και χαρακτήρισε επιτακτική την κατάκτηση της νίκης. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Φωκικός είναι μία επικίνδυνη ομάδα και απαιτείται σοβαρότητα, ώστε η ομάδα της Καλαμαριάς να μην έχει απώλειες.

Αναλυτικά η συνέντευξη Διλμπέρη:

Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Υπάρχει ζήτημα ρυθμού από την πλευρά της ομάδας;

«Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε. Φροντίσαμε να μην χάσουμε τον ρυθμό, μέσω των φιλικών αγώνων, ακόμη και με το οικογενειακό διπλό της περασμένης εβδομάδας. Είναι απαραίτητος ο ρυθμός, είναι κάτι που ζητάμε έντονα και στις προπονήσεις. Δεν ανησυχώ...».

Με μια πρόταση τι αντιπροσωπεύει για σας ο αγώνας της Κυριακής;

«Μια επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση της νίκης».

Με πολλαπλά οφέλη ίσως;

«Δεν θα έχει μόνο μια διάσταση η νίκη. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Ετοιμάζεται και ο κόσμος του Απόλλωνα να επιστρέψει στο γήπεδο. Να περιμένει μια άλλη, πιο ανταγωνιστική, ομάδα;

«Οι φίλαθλοι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι στην προσπάθεια μας. Αλλά εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, από την ομάδα, να πεισθούν και να έρθουν στο γήπεδο. Ναι, αποτελεί τον 12ο παίκτη, αλλά το ότι δεν συμμετέχει τόσο ενεργά φέτος είναι απόρροια της δικής μας εικόνας. Στο χέρι μας είναι να ξαναμαζέψουμε τους φιλάθλους -και ακόμη περισσότερους- στο γήπεδο του Απόλλωνα».

Ο Φωκικός είναι μια ομάδα, που δεν κατάφερε να νικήσει στα 5 μέχρι τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτό παραπέμπει σε σοβαρή αγωνιστική αδυναμία;

«Κάθε άλλο. Όποιος υποτιμήσει τον Φωκικό, κινδυνεύει να βρεθεί προ απροόπτου. Ως ομάδα έχει την δική της δομή, μπορεί να καταφέρει πράγματα στην Football League. Διαθέτει σφιχτή άμυνα, έχει ταχύτητα στην επίθεση. Απαιτείται σεβασμός στον αντίπαλο και εγρήγορση για τον αγώνα της Κυριακής».

Ο προπονητής Διλμπέρης δεν είναι πια ρούκι για να χρησιμοποιήσουμε και ένα χαρακτηρισμό από το μπάσκετ, στο οποίο διακριθήκατε σε νεότερη ηλικία. Άγχος έχει για το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο του Απόλλωνα;

«Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά αισθάνομαι... παλιός στον Απόλλωνα. Δε νιώθω ότι έρχεται το πρώτο ματς, αλλού έχω το μυαλό μου. Πρώτα και πάνω απ' όλα μ' ενδιαφέρει πώς οι παίκτες θα δείξουν γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το είπαμε και πριν, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη».

Βράβευση Νιφαδόπουλου

Ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα θα τιμήσει η ΠΑΕ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Φωκικό την Κυριακή (07/12). Συγκεκριμένα, θα τιμηθεί ο Γιώργος Νιφαδόπουλος, ο θρυλικός «Κούλικας», που ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του '50 και βασικός στέλεχος στις πρώτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. 

Last modified onΠέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 22:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep