Πρώτο εισιτήριο... Ηρόδοτος

Ο Ηρόδοτος έφυγε με τη νίκη (3-1) από τη Θήβα απέναντι στον Κιθαιρώνα Καπαρελλίου και πέρασε στη φάση των «32» του Κυπέλλου. Με εννέα τελείωσαν οι Κρητικοί και τερματοφύλακα τον Κωνσταντινίδη!

Ο προπονητής του Ηροδότου, Μανώλης Παπαματθαιάκης είχε δηλώσει μετά την τελευταία φιλική ήττα ότι σημασία έχουν οι νίκες στα επίσημα ματς. Και οι «κυανόλευκοι» ευτύχησαν να συνδυάσουν με επιτυχημένο αποτέλεσμα το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος. Επικράτησαν 3-1 του Κιθαιρώνα Καπαρελλίου εκτός έδρας και έγιναν η πρώτη ομάδα της Football League που πέρασε στη φάση των ομίλων.

Η νίκη για τον Ηρόδοτο ήρθε με άγχος καθώς από το 68' και έπειτα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαλούση για φάουλ στον Πλακίδα. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, ήρθε αποβολή και για τον γκολκίπερ Κασμερίδη για διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα την εστία να υπερασπιστεί ο Βασίλης Κωνσταντινίδης!

Στο 8' ο Σμυρλής άνοιξε το σκορ στο Δημοτικό Θήβας, αλλά επτά λεπτά αργότερα ο Τσαπανέλης ισοφάρισε για τον Κιθαιρώνα. Παρότι ο Ηρόδοτος για ένα ακόμα παιχνίδι είδε την εστία του να παραβιάζεται, εν τέλει ο Κασαπάκης στο 40' έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα για δεύτερη φορά. Οι Κρητικοί το κράτησαν ως το φινάλε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ σημείωσαν και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι του Φραγκουλάκη. Έτσι, πήραν το εισιτήριο για την κλήρωση της Τρίτης (18/09).

ΚΙΘΑΙΡΩΝ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ (Σωτήρης Παπαναστασίου): Δημητράς, Σκουρτανιώτης, Σεχάι, Κοτώρoς, Τσέλλος, Κουκούλας, Μαρτιναίος (82' Σταμέλος), Κουρούμα (63' Κώνστας), Πλακίδας, Τσοπανέλης, Στρατιδάκης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Γιαλούσης, Αυγενικού (57' Μάκο, 76' Μπαλάφας), Μωραΐτης (57' Μασάδο), Σμυρλής, Φραγκουλάκης, Κασαπάκης, Κωνσταντινίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ζήρδας (Δράμας), Κολλιακος (Αθηνών)

Last modified onΣάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 19:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep