Η ώρα της... επικύρωσης

Το διοικητικό συμβούλιο της Football League θα πρέπει να αποφασίσει για την υπόθεση της ασφάλισης των ομάδων, αλλά και να κάνει την επικύρωση της βαθμολογίας. Το διοικητικό συμβούλιο της Football League θα πρέπει να αποφασίσει για την υπόθεση της ασφάλισης των ομάδων, αλλά και να κάνει την επικύρωση της βαθμολογίας.

Η Καλλιθέα απέσυρε τις τρεις εφέσεις στην ΕΠΟ για το θέμα της ασφάλισης των ομάδων, ώστε να διευκολύνει τη Football League να πάρει αποφάσεις και να προχωρήσει σε επικύρωση βαθμολογίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/6) ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν οι εφέσεις της ΠΑΕ Καλλιθέα στην ΕΠΟ κατά των πρωτόδικων αποφάσεων για το θέμα της τήρησης του κεντρικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Οι υποθέσεις αφορούσαν τις αναμετρήσεις Καραϊσκάκης Άρτας – Καλλιθέα, Καλλιθέα – Απόλλων Πόντου και Καλλιθέα – Τρίκαλα, στις οποίες η αθηναϊκή ομάδα έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα λόγω έλλειψης ασφάλειας των ποδοσφαιριστών με όσα ορίζει η προκήρυξη.

Πρωτόδικα και οι τρεις υποθέσεις είχαν απορριφθεί από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Football League, με την παρατήρηση πως αρμόδιο για να αποφασίσει για την τήρηση της Προκήρυξης του πρωταθλήματος και το αν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες που δεν ακολούθησαν το κεντρικό συμβόλαιο είναι μόνο το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας.

Η προσφυγή της Καλλιθέας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πρώτη από τις τέσσερις «ανοικτές υποθέσεις» δεν έφερε αποτέλεσμα στην πρώτη από αυτές, αφού η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την προσφυγή για την αναμέτρηση Καλλιθέα – Καραϊσκάκης Άρτας που είχε γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Πλέον, οι νομικές υπηρεσίες της ΠΑΕ Καλλιθέα αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική, να διευκολύνουν τη Football League να κάνει την επικύρωση της βαθμολογίας με όσα ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη του πρωταθλήματος που έχει υπογραφεί από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν. Έτσι, οι «κυανόλευκοι», σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, απέσυραν τις εφέσεις τους.

Αυτή η επιλογή, έγινε σύμφωνα με την ΠΑΕ, επειδή ήταν χρονοβόρα η διαδικασία με τα όργανα της ΕΠΟ. Η Καλλιθέα δεν θα είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να προσφύγει στο CAS, όργανο το οποίο όπως τονίζουν οι «κυανόλευκοι», εμπιστεύονται απόλυτα για την αντικειμενική του κρίση και την βαρύτητα των αποφάσεών του, τις οποίες ήθελαν να υπάρχει χρόνος για να εφαρμοστούν.

Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε πρώτα να κλείσει το θέμα της επικύρωσης, η οποία τώρα χωρίς «βασικές εκκρεμότητες» μπορεί να γίνει από την διοργανώτρια. Παράλληλα θα πρέπει η Football League να βγάλει την ετυμηγορία της για το αν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν ακολούθησαν, ή δεν τήρησαν τους όρους της προκήρυξης για το κεντρικό ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Βασική παράμετρος γι' αυτό είναι η επίσημη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου από τους υπεύθυνους της νομικής υπηρεσίας της διοργανώτριας, αλλά και από τον «νεοφώτιστο» υπεύθυνο του λογιστηρίου με την έκθεσή του αυτή να αποκτά ιδιαίτερη σημασία και, φυσικά, να αποτελεί ακόμη και νομικό στοιχείο για όποια ομάδα δεν δικαιωθεί από την όποια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο είναι αποδεκτό να ασφαλιστούν οι ομάδες στο ΙΚΑ, αλλά και αν υπάρχει παράβαση μη πληρωμής ασφαλίστρων πέραν των τριών μηνών, όπως ορίζει το όριο της προκήρυξης για την αυτοδίκαια αποβολή όποιας ΠΑΕ δεν τηρήσει αυτές τις προθεσμίες.

Οι άνθρωποι της Καλλιθέας ανεπίσημα κάνουν λόγο για πέντε ομάδες που είχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά και τον Καραϊσκάκη Άρτας και τον Απόλλωνα Πόντου που προτίμησαν το «ακριβότερο» ΙΚΑ αντί του κεντρικού συμβολαίου.

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 19 Ιούνιος 2018 23:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep