Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Όμηρος» στη Μυτιλήνη

Ο Γιάννης Ματζουράκης και το ταξίδι του στην Λέσβο το 1983 ως προπονητής της Χαλκίδας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο Γιάννης Ματζουράκης και το ταξίδι του στην Λέσβο το 1983 ως προπονητής της Χαλκίδας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο Γιάνης Ματζουράκης μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής στην Λάρισα. Βοηθός του Αντώνη Γεωργιάδη για δύο χρόνια στην ΑΕΛ που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική πήρε τα πολύτιμα εφόδια για να κάνει το ξεκίνημά του ως πρώτος προπονητής από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το καλοκαίρι του 1982 συμφώνησε με τον ΑΟ Χαλκίς και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Εύβοιας. Η προετοιμασία μάλιστα έγινε λίγα χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Ηρακλή Ψαχνών, στην Στενή.

Την περίοδο 1982-83 στον Νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής αγωνιζόταν και ο Αιολικός και σίγουρα εκείνο το ταξίδι στην Μυτιλήνη θα έπρεπε να είχε μείνει αξέχαστο στον Ελληνα προπονητή. Στις 27 Μαρτίου 1983 η Χαλκίδα που βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αντιμετώπιζε τον Αιολικό που μπορεί να ήταν στην 10η θέση, αλλά λόγω της μείωσης των ομάδων και τη δημιουργία ενός ομίλου κινδύνευε με υποβιβασμό. Στο 85ο λεπτό της συνάντησης ο διαιτητής Κάννος ακύρωσε γκολ του Πίττου υποδεικνύοντας φάουλ και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Σε εκείνο το σημείο έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια και η αναμέτρηση συνεχίστηκε έπειτα από πέντε λεπτά.

Με το σφύριγμα της λήξης στο 95ο λεπτό άρχισε η πολιορκία τόσο του διαιτητή, όσο και της ομάδας της Χαλκίδας που κλείστηκε στα αποδυτήρια. Μετά από πέντε ώρες παραμονής στο καμαράκι του ο διαιτητής και οι επόπτες έφυγαν ένας, ένας από το γήπεδο ντυμένοι με σακάκια της αστυνομίας και μέσα σε κλοιό προστασίας. Για να αποφύγουν νέα συνάντηση με οπαδούς της ομάδας και επεισόδια, διανυκτέρευσαν στο Αστυνομικό τμήμα.

Ούτε η ομάδα της Χαλκίδας κατάφερε να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα και παρέμεινε εκείνο το βράδυ στην Μυτιλήνη. Τα εισιτήρια τους ήταν για τη βραδινή πτήση και, δυστυχώς, για τους ίδιους δεν υπήρχαν θέσεις στην πρωινή της επόμενης ημέρας. Τελικά έφυγαν από το νησί με πτήση τσάρτερ της Ολυμπιακής που ναυλώθηκε για αυτό τον λόγο έπειτα από διαβουλεύσεις όλων των πλευρών.
Εναντίον του διαιτητή υποβλήθηκε μήνυση από κατοίκους της Μυτιλήνης για αλλοίωση αποτελέσματος και διαφυγόντα κέρδη από το ΠΡΟ-ΠΟ που περιελάμβανε την αναμέτρηση και μάλιστα στην «κορυφή» του δελτίου, διότι εκείνο το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα είχε διακοπεί λόγω της αναμέτρησης των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αγγλίας.

Last modified onΠέμπτη, 21 Ιούνιος 2012 18:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep