Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Τα πρώτα βήματα

 

Το πρωτάθλημα της δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας ακολούθησε τα χνάρια της Α’ Εθνικής και πέρασε από ίδια προκαταρκτικά στάδια.

 

 

Πριν την καθιέρωση του πρωταθλήματος Ελλάδος υπήρχε ένα σύστημα τοπικών πρωταθλημάτων - μέχρι τα Χριστούγεννα – ώστε να προκύψουν οι κορυφαίες ομάδες που θα διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή της χώρας. Η ΕΠΟ δεν άλλαξε τακτική για τις ομάδες της επαρχίας που ζητούσαν το δικό τους χώρο στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι αντιδράσεις υπήρχαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, αλλά έγιναν εντελώς έντονες όταν το φθινόπωρο του 1959 στη δημιουργία της Α’ Εθνικής οι επαρχιακές ομάδες αποτέλεσαν την μειοψηφία. Από την ίδια σεζόν άρχισε η ζύμωση για την θέσπιση της δεύτερης κατηγορίας, αλλά δεν πήρε την μορφή του κλειστού πρωταθλήματος με πρόγραμμα αγωνιστικών.

 

Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν έγιναν τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων και στη συνέχεια ανά γεωγραφικά διαμερίσματα αναμετρήθηκαν οι πρωταθλητές των τοπικών ενώσεων ώστε να αναδειχθούν οι ομάδες που θα ανέβαιναν στην Α’ Εθνική. Την σεζόν 1960-61 μάλιστα η ΕΠΟ εξέδωσε και οδηγία για την ομαλή διεξαγωγή του, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις ενώσεις που είχαν ομάδες στη διοργάνωση.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep