Το ρεκόρ του κυρ Σταύρου

Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας Super League 2, έστω και ως υπηρεσιακός.

Με υπηρεσιακό στον πάγκο τον 75χρονο Σταύρο Διαμαντόπουλο παρατάχθηκε ο Απόλλων Λάρισας στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το FL News πρώτο είχε ενημερώσει για την πρόσληψή του στους Θεσσαλούς, ενώ το «soccerbase.gr», ανέδειξε ότι με τον τρόπο αυτό έγινε ο γηραιότερος που έχει κάτσει ποτέ σε πάγκο ομάδας Super League 2! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

«Ο Απόλλων Λάρισας προσέλαβε πριν από λίγες εβδομάδες το Σταύρο Διαμαντόπουλο, καθώς είναι υποχρεωτικό να απασχολεί προπονητή με δίπλωμα, που αυτός διαθέτει. Με την παραίτηση του Βαγγέλη Μόρα όμως πριν από λίγες μέρες, χρειάστηκε να καθίσει στον πάγκο ο κυρ Σταύρος ως υπηρεσιακός και να κοουτσάρει την ομάδα εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας. Της ομάδας που τα τελευταία χρόνια πρόσφατα «εξυπηρετούσε» με το δίπλωμά του, χωρίς βέβαια να είναι πραγματικός προπονητής της.

Σε ηλικία 75 ετών, 4 μηνών και 8 ημερών έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Β’ Εθνικής/Σούπερ Λιγκ 2, τουλάχιστον με τα όσα έχει καταγράψει το soccerbase.gr. Είναι απίθανο να έχει συμβεί κάτι ανάλογο και σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, αλλά και σε παλιότερα χρόνια της Β’ Εθνικής, που δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ανεξάρτητα διοργάνωσης υπάρχει μια περίπτωση μεγαλύτερου σε ηλικία. Ο Τόζα Βεσελίνοβιτς το καλοκαίρι του 2006 είχε αναλάβει τον Αιολικό, ομάδα της τότε Γ’ Εθνικής. Στις 30 Αυγούστου 2006 ήταν στον πάγκο στον αγώνα Κυπέλλου Αιολικός Ρόδος 2-2. Ήταν εκείνη την ημέρα 75 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών, σχεδόν μισό χρόνο μεγαλύτερος από το Διαμαντόπουλο. Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε σχεδόν αμέσως τότε από τον Αιολικό, καθώς κρίθηκε λόγω ηλικίας δύσκολο να ανταποκριθεί».

Πηγή: soccerbase.info

Last modified onΔευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2022 12:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep