«Δεν έχουμε τελειώσει»

Σχεδόν σίγουρος για την παραμονή του Πανσερραϊκού ο πρώτος του σκόρερ, Δημήτρης Γκούρτσας.

[googlead][/googlead]

Μία σειρά τελικών έχει να δώσει ο Πανσερραϊκός για να πετύχει τον στόχο της παραμονής σύμφωνα με τον Δημήτρη Γκούρτσα. Ο επιθετικός των Λιονταριών μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη και δήλωσε ότι: «Δεν έχουμε τελειώσει». Παράλληλα εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος για την παραμονή στην κατηγορία και έδωσε το σύνθημα για να διακοπεί στην Άρτα το αρνητικό σερί χωρίς διπλό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκούρτσα:

Για όσα έγιναν στην Τούμπα:

«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τέτοιες καταστάσεις. Να παίζονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, κανονικά, χωρίς ακραίες πράξεις όπως η χθεσινή και όπως πολλές άλλες που έχουν συμβεί στο παρελθόν».

Για τη στάση του Βιεϊρίνια που ήθελε να συνεχιστεί το ματς:

«Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν παιδεία, έχουν μεγαλώσει με άλλες αρχές, έχουν δει κάποια περισσότερα πράγματα στο εξωτερικό και όλοι πρέπει να βαδίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Για τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας:

«Ήταν τελικός, γιατί δεν υπήρχαν περιθώρια για απώλειες βαθμών και από τη στιγμή που η ομάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, όλα τα παιχνίδια θα έχουν αυτό τον χαρακτήρα. Είμαστε χαρούμενοι, πήραμε μια ανάσα και βαθμολογική και ψυχολογική, αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Τι είπατε στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα;

«Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία, γιατί το δικό μας σπίτι καίγεται και πρέπει να σβήσουμε αυτή τη φωτιά. Σίγουρα ο Απόλλων ήταν πιο άνετος βαθμολογικά, δεν είχε το άγχος και την πίεση τη δική μας και ευτυχήσαμε να κερδίζουμε από το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο κάναμε λίγο διαχείριση και μείναμε λίγο πίσω για να διασφαλίσουμε το σκορ.

Από εκεί και πέρα, επειδή έχει φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση και με το άγχος, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρωταρχικός στόχος είναι να μη χάσεις ούτε έναν βαθμό στην έδρα σου και εκτός να βελτιωθούμε και να αρχίσουμε να παίρνουμε πόντους, γιατί και αυτά είναι πολύ σημαντικά».

Για τα γκολ που πέτυχε:

«Είμαι χαρούμενος γιατί δίνουν ανάσα στην ομάδα. Δεν τα χαίρεσαι τόσο όταν η ομάδα σου πονάει. Όταν είναι καλά, πετυχαίνει τον στόχο της, τότε μπορείς να σκεφτείς περισσότερα, αλλά όταν ζεις με την πίεση ότι έβαλα γκολ και η ομάδα μου δεν είναι εκεί που έπρεπε να είναι, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Πού τα αφιερώνεις;

«Κάθε γκολ που πετυχαίνω τα αφιερώνω στην οικογένειά μου, στον κόσμο, στους συμπαίκτες μου. Είναι μια συνολική προσπάθεια όλων, που είναι πάντα δίπλα μου».

Πέρασες ένα διάστημα δύσκολο… Ήταν δίπλα σου κάποιοι άνθρωποι ή κάποιοι σου γύρισαν την πλάτη;

«Σίγουρα. Οι δικοί σου άνθρωποι θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν. Ήταν κάποιες μέρες δύσκολες και περίεργες, αλλά αυτό έχει μείνει πίσω και κοιτάμε μπροστά. Δεν υπήρχε κάποιος να μου γυρίσει την πλάτη. Σε αυτές τις καταστάσεις αποδεικνύεται ποιος είναι όντως δίπλα σου και ενδιαφέρεται για σένα».

Δεν σε έχει επηρεάσει αγωνιστικά…

«Μπορώ να αναγνωρίσω το μέγεθος της ομάδας και τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Το ξεχνάω και κοιτάω μπροστά».

Έχεις πολύ παραγωγική χρονιά…

«Είναι καλή χρονιά. Τα γκολ είναι καλά, αλλά δεν μπορώ να χαίρομαι όσο δεν είναι η ομάδα εκεί που πρέπει και δεν είναι άνετη η ομάδα. Το σύνθημα από όλους πρέπει να είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει. Δεν έχει κριθεί τίποτα».

Σας αγχώνει ότι ο Πανσερραϊκός δεν έχει διπλό ένα χρόνο;

«Πρέπει να μας πεισμώνει για να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και να σπάσουμε αυτό το αρνητικό ρεκόρ. Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε και ελπίζω στην Άρτα να το καταφέρουμε. Το τελευταίο μας διπλό αγωνιστικό ήταν πέρυσι στα Χανιά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το παρατείνουμε άλλο και θα τελειώσει την Κυριακή».

Το κλίμα πώς είναι;

«Μετά τη νίκη με τον Παναιγιάλειο που ήταν ένα ξέσπασμα και μια νέα αρχή, υπάρχει αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Όσο κερδίζει η ομάδα η διάθεση ανεβαίνει, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα».

Τι έφταιγε τόσο καιρό;

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Είναι μία κατάσταση πολλών πραγμάτων που μπορεί να κάνουν μια ομάδα να μην πάει καλά. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με προβλήματα, υπήρχε ένα διάστημα που έψαχνε τα πατήματά της και δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό σερί. Αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν κάναμε δύο, τρεις νίκες για να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Όταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα, όσο καλά και να παίζεις, σε παίρνει από κάτω».

Είναι μια χρονιά με ανάμεικτα συναισθήματα;

«Ξεκίνησε από το καλοκαίρι, από την πρώτη μέρα. Φαινόταν ότι η χρονιά θα ήταν περίεργη. Περιμέναμε τα παιδιά που ήθελαν να παραμείνουν στην ομάδα. Δεν γύρισαν την πλάτη. Ήρθε μια άλλη διοίκηση, βελτιώθηκαν κάποια πράγματα και πιστεύαμε ότι θα ήταν μια καλή χρονιά για μας. Το μόνο που μας έλειπε ήταν οι νίκες. Όλα τα υπόλοιπα ο Πανσερραϊκός τα είχε και τα έχει».

Αν νικήσετε τον Καραϊσκάκη θα εκτοξευτεί η ομάδα…

«Πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί. Αν νικήσουμε, τότε θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε παραπέρα, εκτός των αγώνων με Αχαρναϊκό, Βέροια. Έχουμε δύο στην έδρα μας. Πρώτοι πρέπει να πιστέψουμε εμείς στις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα».

Για τα 20 γκολ που σημείωσε:

«Κάθε γκολ το χαίρομαι πολύ, πόσω μάλλον σαν παίκτης του Πανσερραϊκού. Εύχομαι να σκοράρω πολλά περισσότερα και να βοηθήσουν την ομάδα σε όποιον στόχο έχει, όποια χρονιά και να είναι».

Έχεις βάλει κάποιο στόχο;

«Ποτέ δεν το έχω κάνει. Ο στόχος έρχεται μέσα από τους στόχους της ομάδας».

Θα έρθει ανακούφιση με την παραμονή;

«Φυσικά. Όταν άρχισε η χρονιά δεν πιστεύαμε ότι στο τέλος θα κάναμε «ουφ» αν σωθούμε. Πιστεύαμε ότι η ομάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, φυσικά, στόχος είναι η παραμονή. Βλέποντας κάποια πράγματα πώς λειτουργούν, πρέπει να σωθεί η ομάδα και θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες».

Δεν είχε κόσμο με τον Απόλλωνα Λάρισας…

«Δεν ήταν πολύς, αλλά έχει αποδείξει αυτοί που είναι, όσοι είναι, είναι κοντά. Με τον Άρη παρότι χάσαμε φώναζαν συνθήματα και χειροκροτούσαν. Στην Καλαμαριά, επίσης, παρότι χάσαμε πάλι μας χειροκρότησαν. Δίνει μεγάλη ώθηση. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι δίπλα μας. Να δείξουν λίγο υπομονή, η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και το καλοκαίρι θα είμαστε όλοι καλά. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δική μας ομάδα και τι κάνουμε εμείς».

Περιμένουμε γκολ στην Άρτα…

«Περιμένουμε τους τρεις βαθμούς. Και το μισό μηδέν μετράει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 15:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep