«Υπάρχει και δεύτερο πέναλτι»

Για ακόμη μία περίπτωση πέναλτι μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός του Κισσαμικού υποστήριξε ότι οι Κρητικοί θα μπορούσαν να κερδίσουν ακόμη ένα πέναλτι σε μία φάση με τον Πετρόπουλο, όπου θεωρούν ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι νίκησε η ομάδα που ήθελε περισσότερο το ματς. Ο Μπαξεβάνος δήλωσε μετά την ήττα (1-0) από τον Απόλλωνα:

«Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς και από τέτοια παιχνίδια για να πάρεις αποτέλεσμα απέναντι σε μία τέτοια ομάδα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να πιάσεις το peek, το 100% των δυνατοτήτων τους.

Τα παιδιά έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια, πρέπει  να μη βρεθεί ο αντίπαλος  σε καλή ημέρα, να τον έχεις μπλοκάρει καλά ή να τον έχει επηρεάσει το άγχος. Πρέπει να έχεις λίγο  και την τύχη με το μέρος σου, να μπορέσεις να τον προβληματίσεις σε κάποια φάση, όπως μας δόθηκε η φάση του πέναλτι. Νομίζω ότι είναι εκεί  και η ικανότητα του τερματοφύλακα, του Χιώτη, που αποσοβεί το τέρμα και από εκεί και πέρα ο Απόλλων αρχίζει και πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα και να πάρει τη νίκη, όπως και έγινε.

Δυστυχώς στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες τις είχε ο Απόλλωνας, είχε και τα δύο δοκάρια. Στο δεύτερο, όμως,  νομίζω ότι σταθήκαμε καλά αμυντικά, δεν ήμασταν τόσο απειλητικοί όσο στο πρώτο, στο επιθετικό κομμάτι, στο να φύγουμε στην κόντρα και δεν υπήρχε και ο μεγαλύτερος προβληματισμός στην ομάδα του Απόλλωνα στην περίπτωση που είχαμε πετύχει εμείς το γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Και ο Απόλλωνα δεν είχε κάποια ουσιαστική φάση, εκτός από το τέρμα και ένα φάουλ του Κονέ. Δυστυχώς για εμάς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι, που θα ήταν για εμάς ένα κέρδος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, ζούμε για αυτό το παιχνίδι, με την Καλλονή, το έχουμε τονίσει στα παιδιά. Πρέπει να το πάρουμε. Πρέπει να σταθούμε στην καλή εμφάνιση και την αγωνιστικότητα , την αγωνιστική πειθαρχία και την πίστη που είχαμε και πάνω σε αυτή  να πάρουμε αποτέλεσμα τη Μεγάλη Τετάρτη.  Σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που θα πρέπει εσύ να δημιουργήσεις στην επίθεση και να πετύχεις το τέρμα.

Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μας για την προσπάθεια. Εκτός από το πέναλτι, υπάρχει και μία φάση που θα μπορούσε να μας δώσει και ένα δεύτερο πέναλτι. Στο τέλος, έτσι όπως είναι και το αποτέλεσμα κερδίζει και αυτός που το ήθελε και περισσότερο. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή. Είναι η καλύτερη και πιο πλήρης ομάδας που υπάρχει στην κατηγορία αυτή τη στιγμή».

Για τη συνέχεια:

«Είναι πολύ μακριά να δούμε τα επόμενα παιχνίδια. Κοιτάμε αυτό που έχουμε στην έδρα μας.  Αδικούμαστε από τη βαθμολογική θέση που είμαστε. Αυτό που έδειξαν σήμερα, δεν αξίζει να παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία. Αξίζουν για κάτι καλύτερο. Αυτό που χρειάζονται είναι πίστη και αυτοπεποίθηση στη συνέχεια και να κάνουν το ξεκίνημα τη Μ. Τετάρτη και από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά».

Για μία φάση που ζητά ένα δεύτερο πέναλτι ο Κισσαμικός:

«Η μία είναι η ανατροπή του Σελινιωτάκη από πίσω και μία είναι το χέρι, που καθαρά ο αμυντικός διώχνει την μπάλα με το χέρι στην περιοχή και μετά κάνει τον τραυματία ότι η μπάλα τον χτύπησε στο κεφάλι. Δεν θέλω να σταθώ εκεί. Εμείς αν ήμασταν ικανοί έπρεπε να βάλουμε το τέρμα με το πέναλτι που μας δίνεται η ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και να αξιοποιήσουμε και την όλη κατάσταση υπέρ μας και τον προβληματισμό και το άγχος που η μία ομάδα θέλει να δημιουργήσει. Ειδικά σε αυτό το κακό γήπεδο, είναι κάτι που ευνοεί τον Απόλλωνα. Αλλά αυτοί το ξέρουν καλύτερα».

Για τη νίκη του Αιγινιακού μέσα στην Καλλονή που ανεβάζει τον πήχη της σωτηρίας και αν αγχώνει περισσότερο:

«Σίγουρα από τη στιγμή που σε πλησιάζουν οι υπόλοιποι και μειώνεται η απόσταση σίγουρα έχεις μεγαλύτερη πίεση και εσύ. Γι’ αυτό είχαμε πει ότι το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό ήταν αυτό που μας πείραξε περισσότερο εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να πάρουμε κάτι εμείς και να κρατήσουμε τον Αιγινιακό πιο χαμηλά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή, να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και να πάμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δείξαμε και σήμερα ότι έχουμε και ικανότητες και δυνατότητες να πάμε να πάρουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ομάδα».

Για το γεγονός ότι είπε ότι ο Απόλλων είναι από τις πιο πλήρεις ομάδες και αν η βαθμολογία ανταποκρίνεται στο ότι οι δύο καλύτεροι προπορεύονται:

«Φτάνουμε 9 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Αν δεν το δείχνει η βαθμολογία ποιος να το δείξει; Είναι οι πιο πλήρεις ομάδες. Είναι (ο Απόλλων) ομάδα που είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Φάνηκε από τους ποδοσφαιριστές που μπαίνουν αλλαγή και βοηθάνε, με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο που πετυχαίνει και το τέρμα. Τα λέει όλα και η βαθμολογική θέση και το ότι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα».

Ο Γιώργος Νικόλτσης είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, σε όλα τα παιδιά, για την προσπάθεια που κάνανε. Ξέραμε ότι παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που είναι και πρώτη βαθμολογικά. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και μία σπουδαία εμφάνιση. Θα σταθώ, όπως έχω κάνει και σε άλλα παιχνίδια στην ατυχία. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με το πέναλτι που χάσαμε. Δυστυχώς δεν το βάλαμε, μας πίεσε ο αντίπαλος και φυσιολογικό ένας τέτοιος αντίπαλος κάποια στιγμή να μας βάλει το γκολ. Η εμφάνιση αυτή μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Last modified onΚυριακή, 09 Απρίλιος 2017 20:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep