Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Έκτακτο ΔΣ για την άνοδο

Έκτακτο ΔΣ συγκάλεσε η Football League για την Τρίτη (10/12), οπότε ξεκαθαρίζει το θέμα της ανόδου. Το πλάνο διετίας της ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ δεν ανακοίνωσε ούτε τη Δευτέρα (09/12) εάν τελικά τα εισιτήρια ανόδου και υποβιβασμού θα είναι τρία, κάτι που θα γίνει την Τρίτη (10/12). Εξάλλου, στο συμβούλιο που έγινε, συμφωνία δεν υπήρξε και η... καυτή πατάτα παραμένει στα χέρια της ομοσπονδίας. Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα ισχύσει το 2-2 και όχι το 3-3, όπως προβλέπει η προκήρυξη της Football League, γι' αυτό και η διοργανώτρια συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ!

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.00, το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, με Θέμα Ημερήσιας Διάταξης: 1. Άρθρο 8 προκήρυξης πρωταθλήματος 2013-2014».

Η διοργανώτρια αρχή δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τη συζήτηση της Τρίτης (10/12). Ωστόσο, ποιος ο λόγος να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ αν συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η προκήρυξή της; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του έκτακτου ΔΣ θα ακολουθήσει συνάντηση της ΕΠΟ με εκπροσώπους από τις δύο λίγκες, ώστε να ανακοινωθεί πόσες ΠΑΕ θα προβιβαστούν στη Super League και θα υποβιβαστούν στη Football League. Και πριν την επαφή αυτή η Ένωση θα ενημερώσει τα μέλη της σχετικά, ώστε να αποφασίσουν τι γραμμή θα ακολουθήσουν. Αν, δηλαδή, το πάνε στα άκρα (ο Σπύρος Καλογιάννης ούτε που θέλει να διαρρεύσει κλίμα δυναμικών αντιδράσεων), ή θα αποδεχτούν την απόφαση της ΕΠΟ, που πηγαίνει κόντρα στην προκήρυξη...

Η εναλλακτική λύση που συζητήθηκε τη Δευτέρα (09/12) στην ΕΠΟ ήταν να προβιβαστούν δύο στη Super League και ο 16ος της μεγάλης κατηγορίας να δώσει μπαράζ με τον 3ο της Football League. Ωστόσο, αν έχουν βάση τελικά οι πληροφορίες που μιλούν για άνοδο και υποβιβασμό δύο ομάδων, τότε είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία... 

O σχεδιασμός της διετίας

Η ΕΠΟ, παράλληα, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για τον αριθμό των ομάδων σε Super League, Football League και Γ' Εθνική για την επόμενη διετία. 

Αναλυτικά:

2014-15:

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 18 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 28 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 4 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 14 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.

2015-16:

Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.

Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.

Γ' Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.


Media

Last modified onΔευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2013 20:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep